Гъбена крем супа – просто страхотна!

  • 5 112
  • 37
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 10 835
Предлагам ви рецептата на тази крем-супа от гъби, която се приготвя много лесно и бързо, с малко продукти. Когато се приготви, около нея се разнася мек аромат, а вкусът ѝ е уникален! Няма някой, който да я е опитал и да не я е харесал. Необходимите продукти са:

500 г картофи
250 г гъби
150 г лук
2-3 с.л. олио
200 мл течна сметана
сол

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Олиото се загрява в тиган на среден огън и лукът се запържва до златисто. Гъбите се почистват и от средата на няколко от тях се нарязват филии (около 10 бр.). Те се отделят на страни (ще са необходими при поднасянето на супата). Останалата част от гъбите се нарязва на средно едри парчета. Добавят се към лука в тигана. Посолява се и се запържва 8-10 минути, докато гъбите почервенеят и си пуснат аромата.



В тенджера се сипва 600 мл вода и се слага на котлона. Докато водата заври, се обелват картофите и се нарязват на парчета, колкото орех. Слагат се във водата, посолява се и се вари до готовност (около 10 минути). След това се добавят гъбите и лукът и се разбърква. Вари се още 5 минути.



 Сваля се тенджерата от котлона и всичко се пасира. Добавя се сметаната, разбърква се, кипва се отново като се бърка непрекъснато.



 Готовата крем-супа се поднася с леко запържените на тиган, заделени парченца гъби.



Надявам се и на вас да ви хареса супата! Добър апетит! Yum

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 09:50 от Редактор*

# 1
  • В планината / На морето
  • Мнения: 1 011
Аз запържвам и няколко скилидки чесън заедно с лука
може и без картофи , а със запържено брашно, може и без сметана , а  само с масло - вариации много. Отива й мащерка и майорана и разбира се - черен пипер и магданоз.

# 2
  • Мнения: 7 106
Страхотна е наистина и аз я правя по подобен начин. Само на края, след като сваля от огъня добавям малко накълцан чесън я наръсвам с много ситно нарязан копър. Така я обичаме в къщи, става фантазия от аромати.

# 3
  • В планината / На морето
  • Мнения: 1 011
много обичам крем супи - гъбена, броколи-карфиол, картофена, крем супа от картофени обелки, крем супа от чесън

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 67
Много обичам гъбена кашичка и не знам защо, но имам някакви много бледи детски спомени от малка в детската градина като са ни чели приказката за Маша и Мечокът и винаги съм асоциирала гъбената кашичка с този момент. Идея нямам защо.

# 5
  • София
  • Мнения: 10 835
Момичета, именно точно защото има много вариации, аз съм споделила тази от която съм толкова впечатлена! Без добавяне на никакви подправки, тази супа стана разкошна!

# 6
  • София
  • Мнения: 1 576
Мен ме втриса от аромата на гъби. Но ММ е невероятен фен и ще го зарадвам с тази страхотна супичка. Ако в някой момент прибавя масло, няма ли да станв още по-вкусно?

# 7
  • София
  • Мнения: 10 835
Няма смисъл. Супата е достатъчно и маслена, и ароматна от сметаната. Освен това отгоре се слагат парченца гъби, които също са леко мазни.

# 8
  • На Марс
  • Мнения: 8 713
Ще се пробва

# 9
  • София
  • Мнения: 10 835
punchinello, после да се разпишеш!

# 10
  • На Марс
  • Мнения: 8 713
punchinello, после да се разпишеш!

Лично аз бих добавил и една нотка чили .... но ще постна снимки, имайки предвид, че женския обожава гъби Simple Smile

# 11
  • Мнения: 2 076
Определено ще я пробвам Simple Smile

# 12
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 269
Ще я правя с манатарки и червени картофи.

# 13
  • София
  • Мнения: 10 835
Ще чакам отзиви! Hug

# 14
  • Мнения: 1 709
Никога не слагам билки за аромат на гъби, защото на тях хубавото им е именно ароматът. Те самите се слагат за аромат към други продукти. Само черен пипер.
А супата изглежда прекрасно, правила съм подобна, но без картофи, а с препечено брашно.

Общи условия

Активация на акаунт