Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 9

• 46 388
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Здравейте, момичета, каква ергономична раница ще ми препоръчате за бебе на около година, приблизително 80 см? Сега сме с Мандука, но не се регулира и скоро ще трябва да я сменяме. Госпожицата расте предимно на крака и виждам как скоро ще й омалее. Искам да е нещо, което няма да се налага повече да сменям ако е възможно... Иначе не е тежка, няма 9 кг на 74 см, но както вече писах краката й са доста дълги в сравнение с торса.

Тъй като дъщеря ви върви лекичка, може да пробвате LennyLamb Preschool. Регулира се от 1 до 6 години.

# 571
  • MI
Благодаря ти, Калеи! Лесно ли се регулират? И таткото периодично я носи, затова ми е важно. В общи линии това и да не натоварва гърба, че имам проблеми с него, са ми важните неща. Видях че е от памук, не би трябвало да е толкова топла през лятото като сегашната ми раница, което е прекрасно.

# 572
Регулирането е като на всички раници. Лени са от слингов плат, като има и по-бюджетни десени.
За натоварването на гърба вече нищо не мога да кажа. Моят син винаги е бил прекалено тежък за дизайна на Лени. Може да я наемете от някоя библиотека преди покупка.

# 573
Здравейте. Имам бебче на 2 месеца и я нося в еластичен слинг. Но взе да недоволства там- вероятно й е топло. Имам огромно желание да бебенося и бих направила всичко, за да ни се получат нещата. Спечелих си Тула стандарт, но тя е за по- големи бебчета. Мислите ли, че подложките за новородени, които се продават отделно са добър вариант или да си продължавам с опитите със слинга. А той (слингът) само трипластово връзване ли има, или може и еднопластово като тъкания?
Благодаря за отговорите! Simple Smile

# 574
Здравейте. Имам бебче на 2 месеца и я нося в еластичен слинг. Но взе да недоволства там- вероятно й е топло. Имам огромно желание да бебенося и бих направила всичко, за да ни се получат нещата. Спечелих си Тула стандарт, но тя е за по- големи бебчета. Мислите ли, че подложките за новородени, които се продават отделно са добър вариант или да си продължавам с опитите със слинга. А той (слингът) само трипластово връзване ли има, или може и еднопластово като тъкания?

Подложките не са добър вариант, тъй като при тях бебето сяда върху нея и цялостната идея за ергономично носене се изпарява.
Еластичен слинг се връзва на трипластово връзване, за да може да разпредели товара по гръбчето и да осигури необходимата подкрепа. Поради еластичеността си, ако е еднопластово той ще провисне.
Опитайте някаква хибридна носилка, тъкан слинг?
Има по групите изпадат добри оферти 😊

# 575
Благодаря Ви за отговора.

# 576
Здравейте, предстои ми раждане през ноември и имам желание да нося бебето. Тъй като има и кака на 2,5 г. вероятно ще ми се наложи да започна от самото начало. От прочетеното стигнах до извода, че за новородено, ще ми трябва слинг, като проучих видове и характеристики, мисля че за мен най-удачен ще е Caboo.

Тук идва и въпросът ми, в предвид, че това е еластичен слинг, дали мога да го купя втора ръка или трябва да инвестирам в нов. Не знам еластичните разтягат ли се много, ако е активно носен дали се раздърпва, не съм наясно.

Другото е каква е разликата между различните модели, за Caboo Air ми е ясно външната платка е мрежеста. Четох по-назад в темите, че е доста плътен слинг като материя, но не мисля, че ще е проблем все пак зима идва.

# 577
Жозефин, нямам опит по повечето Ви въпроси, само мога да дам личен опит с еластичен слинг. Ние използвахме нашия много активно - първите три месеца по над 5-6 часа дневно. Сравнително голямо бебе - 4 до 6 кг беше в периода тогава. Слингът определено поизгуби еластичността си, пак можеше да се носи, но се усещаше вече. Тогава станаха и жеги и минах на тъкан и еднопластово връзване.
Нашият еластичен беше на ергобейби.

Дано има подробни мнения и за Кабу.

И приятно бременеене и раждане Simple Smile

# 578
Като изключим Caboo air/lite няма разлика, просто различни цветове и разновидност на памука (може да избирате между органичен и обикновен памук).
Еластичните слигове могат да се отпуснат в известа степен, но много зависи как и колко са ползвани, както и каква марка са.
В повечето случаи Кабу втора ръка е съвсем ок, защото се ползват кратко и са запазени.

# 579
  • Несебър
Чудя се от няколко дни дали да рискувам да си взема втора ръка раница на ергобейби от олх? Все се притеснявам да не се падне някоя реплика. Съвет? Или някой, който иска да се раздели със запазена раничка? 😁

# 580
  • Несебър
Харесах си една и попитах за гаранция или бележка, казаха, че е закупена от Англия и ми пратиха тази снимка.

# 581
Това нищо не значи. Трябва касова бележка/фактура или някакъв документ за онлайн покупка, на която ясно да се вижда от къде е купена.
В сайта на ергобейби има карта с оторизирани магазини.
Първият сигнал, че раницата може да не е оригинал е подозрително ниската цена.
После идва "Закупена от Англия/САЩ" и отказ да отговорят от къде точно е купена.

# 582
  • Несебър
Понеже пише, че е използвана, ги питах колко време и отговора беше, че е като нова. Навежда ме мисъл, че ги купуват нови реплики, продават ги като "втора употреба", за да не изглежда ниска цената.

# 583
  • Седмото небе
Здравейте момичета!
Може ли да ме насочите какво да разгледам като модел/марка раница (слинг не!), която е възможно да се ползва от възможно най-рано за бебе носене.
Предварително благодаря!

# 584
Вижте кауа tai или друга хибридна мей тай носилка. За раница най-рано при достигнати размери.

Общи условия

Активация на акаунт