Киста на Тарлов/ Tarlov cyst

• 3 547
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,

някой има ли информация за това заболяване. Има много малко в български сайтове, знам че е рядко и това е.

Интересува ме какво е лечението, къде, как..
Някой ако се е оперирал, как е днес.
Ще съм много благодарна, ако някой сподели, каквото знае.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 15:36 от anitageo

# 1
Здравейте, аз съм оперирана в чужбина през 2015 г. Ако се интересувате още от информация, моля пишете ми във фейсбук до страница:  Сдружение на Тарловите пациенти в България- Лечение без граници. Това е сдружение, което сме учредили пациенти с рядкото заболяване " Периневрални кисти на Тарлов"
Здравейте,

някой има ли информация за това заболяване. Има много малко в български сайтове, знам че е рядко и това е.

# 2
Здравейте, ние си писахме вече във ФБ, но е хубаво, че намерихте групата тук и писахте, за да може и други хора, които търсят информация да я намерят.

# 3
Здравейте,

Здравейте, И аз съм с този проблем и имам влошаване.
Моля споделете, ако сте намерили начин за облекчаване на симптомите, а също и какъв вид спорт помага.

# 4
Здравейте,

Здравейте, И аз съм с този проблем и имам влошаване.
Моля споделете, ако сте намерили начин за облекчаване на симптомите, а също и какъв вид спорт помага.
Здравейте, какво са симптомите ви и на скенер дали се виждат, че се притеснявам

# 5
Здравейте!
Накратко,това ,което аз разбрах от ходенето ми по лекари вече 6 месеца  за да намеря причина за хронична ежедневна болка в кръста-
Кистите на Тарлов са вродено състояние,което със времето може да се обостри или не в зависимост от начина ни на живот!
Затова се казва -симптоматични или асимпоматични .
Откриват се само с Ямр ,но задължително да са включени Аксиалната и Сагиталната равнина и правилно оразмеряване на кистите !От там вече един добър невролог,който знае за тях и който ще огледа добре вашето Ямр
Ако кистата е станала симптоматична и притиска нерв ,симптомите Ви могат изключително да наподобяват дискова херния ,ишияс,колит,или изпускане на урина ,затова и хората тръгват да правят изследвания на други органи или си правят операция за ДХ ,а реално на ямр няма такава !На моя ямр отчетливо няма дх,само леки протрузии -като точно където са ми протрузиите има и кисти на тарлов .Боли ме от октомври ,пих мелбек и афламил ,Милгама също -грам не помогнаха .Един ортопед (защото си мислех ,че е болка от тазобедрена става),ми изписа Етодин и Мидокалм ,от които болката се повлиява,но се появи гадене ,въпреки протектора.Сега един невролог се хвана за тези кисти и ми изписа инжекции ,ще видим нататък...
Чух ,че абсолютно лечение няма ;имало някаква превенция с упражнения,но не мога да открия все още .Може също и някоя храна да влияе ,не мога да открия достатъчно информация за лечение и превенция,знанията на нашите доктори сякаш са все още оскъдни.Моя невролог каза да си пазя кръста и да не вдигам тежко .За противопоказанията в нета има някаква информация все пак.
Лечението ,което се описва най-кратко е като при дисковата херния-първо е консервативно и чак накрая хирургия,но в България все още не се извършва такава операция,а и си крие рисковете-пак има информация в Интернет,да не става много дълго моето мнение. Ами в общи линии е това .Само един съвет-не бързайте с електростимулация /ток ,преди да се проверите за кисти на Тарлов!Противопоказани са токтерапията,масажите в областта на кистите,иглотерапията пак в тяхната област ,упойка там където са кистите и т.н

Общи условия

Активация на акаунт