Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

• 50 189
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
  • София /Абсурдистан
Лек да е пътят на душата и! Почивай в мир миличка!

# 571
Много е тъжно! Нямам думи..Al, Снежа, спи спокойно вечния си сън...Бог да пази детето ти. А ние чакаме да напише....

# 572
  • София /Абсурдистан
Дано мъжът и да се погрижи за детето добре, че е трудно ...

# 573
  • assenovgrad
Broken HeartBroken HeartBroken HeartНикога не си готов да чуеш такава новина! Почивай в мир Аl!
Дано там, където си сега нищо не те боли!

# 574
  • В царството на игрите:)
Бог да я прости! Sad

# 575
  • София
Сега ще напиша нещо грубо. Дано бог ми прости...
Защо да и прощава бог ? Дали е убила или откраднала ? Дали е направила непростимо престъпление ? Прощава се, когато има защо.
Много често си задавам тези въпроси.
Живееш по всички правила, не крадеш ,не убиваш, не ограбваш чуждото имущество и накрая ? Бог да я прости.
Почивай в мир Ал. Ако има друг живот, нека там да ти е добре.

# 576
Хули, подкрепям те, но истината е, че за повечето хора това е просто израз и не влагат християнския смисъл в него - че всички сме грешни и имаме нужда от прошка...

# 577
Люба, а добър ден! Разбира се, че сме преходни тук и то много даже! Разбира се, че се живее днес и сега. Тази болест ми даде доста уроци, които само на теория знаех. Сега го чувствам и се опитвам да го следвам. Днес сестра ми ме попита какво планирам за Коледа. Моля? Като дойде ще видя. Днес планирам днес и странно, но този живот ден за ден ме прави по- спокойна и дори щастлива😊

# 578
  • София
Да почива в мир!😢
 На днешната дата и дядо ми почина от рак на бял дроб на 56г ,та ми е криво от сутринта и сега съвсем.

# 579
Почивай в мир, мила Ал! Disappointed Relieved

# 580
Марита, как хубаво си го казала!  
Днес и сега е реалността! Утре е хипотетично понятие. И аз го разбрах и така ми е по-добре. Хем не се тревожа за бъдещето, хем не пропускам хубавото дето минава покрай мен, не отлагам,вземам си го сега, втори шанс може и да няма. И това май си е философията на живота.

# 581
Сега по руските новини са показвали форум на онколозите от 20 държави в Москва. Говорили са и показвали, каква технологията за лечението на рак ще се прилага - терапията с въглеродни йони, а и показват друго нещо, как радиактивно вещество вкарват в онкологично образование и то го унищожава и не вреди на другите органи, а уничтожава рак. А вчера по БТВ са казали, че вече лекуват левкемия, а не е само я вкарват в ремисията. Много съм се учудила...Показвали са и лекарите и прочее...Чукнете в нета и прочете за форум на онколозите в Москва. 

# 582
  • София
Днес цял ден ми е много чоглаво (така се случи, че сутринта като се събудих цъкнах първо тук и денят ми започна с лошата новина и така през целия ден я мислих Аl). И това "Бог да прости" го мислих... ама нали всички сме грешни... (един хора убивал... друг лоши мисли имал... не, не, не богохулствам...).
Мисля си, че "Бог да прости" "отваря пътя" към свободата и блаженството на душата... не е мерило и не означава, че сме "сбъркали" нещо в този живот...
Най ми е странно обяснението, че "изкупуваме греховете на родата до девето коляно"... ама знае ли човек...
Моята среща (катастрофа... за него де) с осмокракото ме научи, че трябва да живея за мига;няма после- има само сега, Няма утре- има само днес... Всеки миг е ценен, неповторим, уникален.

И все пак... колкото и да се опитвам да съм рационална... ми се иска да го има онова ирационално... по- добро място..., където няма болка, няма болест... има само светлина и любов...

# 583
И аз съм чела днес коментарите на Al. Тя е всъщност Снежа - така е писала тук една жена в поста си. В един от последните постове е написала, че детето за нея е всичко и не ми излиза момчето от главата. Поне той да е бил здрав, а то не е. Поне баща да е имал, а то няма...Много ми е тъжно! Нещо Спирит не пише. Сигурно е оставила форума.....

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 23:25 от emma1_

# 584
Марита, как хубаво си го казала!  
Днес и сега е реалността! Утре е хипотетично понятие. И аз го разбрах и така ми е по-добре. Хем не се тревожа за бъдещето, хем не пропускам хубавото дето минава покрай мен, не отлагам,вземам си го сега, втори шанс може и да няма. И това май си е философията на живота.
Това е! И хората до едно време така са живяли, но ние днес.....сме объркани доста. Някои от нас обаче го разбират с "твърдия брус".

Ема, мисля, че и тук разтаботват това лечение с насочената химия, но незнам до къде са стигнали с него. Нещо ми спомена доктора. Явно още не е масово. Дано го перфекционират. Това може да ни спасява наистина, защото ще бие само туморните клетки и няма да закача здравите. Така ще ги борим до откат. Оф....

Между другото има и научни теории и обяснения за евентуално съществуване след смъртта, но е дълго и широко да го пиша. Не е напълно невероятно. Има всякакви измерения, има и други вселени евентуално, където важат съвсем други природни закони. Ние сме едни микроби на фона на всичко това някъде там. Така, че....кой знае😊
Моят любим дядо също почина от рак през септември. Преди цели 11 години, а все едно още е тук. Не ми е избледняло присъствието му. На баба ми (жена му) също.

Общи условия

Активация на акаунт