Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са потенциалните последици от рака на матката и риска от инсулт?
Каква е стадият T1N2M0 G2 на рак на гърдата?
Какви са страничните ефекти на хормоналната терапия с Нолвадекс и Золaдекс?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са потенциалните последици от рака на матката и риска от инсулт?
Ракът на матката може да доведе до различни последици, включително потенциален риск от инсулт. При някои форми на рак на матката, като ендометриален рак, съществува риск от развитие на тромбози, които могат да доведат до инсулт. Важно е да се консултирате с медицински специалист относно индивидуалния си риск и възможни мерки за превенция.
-
Каква е стадият T1N2M0 G2 на рак на гърдата?
-
Какви са страничните ефекти на хормоналната терапия с Нолвадекс и Золaдекс?
Страничните ефекти на хормоналната терапия с Нолвадекс включват топли вълни, мускулни крампи и повишен риск от образуване на кръвни съсиреци. Золaдекс може да причини болки в ставите, умора, главоболие, нарушения на съня и настроението, както и загуба на костна плътност. Важно е да се консултирате с вашия лекар относно всички странични ефекти и възможността за отлагане на началото на хормоналната терапия.
-
Каква е стадият G3 при рак на гърдата?
-
Какво представлява Ki-67 и какво означава високата стойност на този показател?

Както и преди съм писала - чета ви, следя ви, просто не винаги имам достъп или възможност да пиша. Участвах в подготовката и (емоционална, и материална) на една ентусиазирана първокласничка и една плаха и издаваща лека неувереност заради промяната гимназистка за първа година. Какче беше с малката фурия, аз като най-любимата леля бях с порасналата вече госпожица за морална подкрепа при стъпването за първия учебен час на съвсем ново и непознато място. Достатъчно голяма е фръцлата, въобще нямаше нужда от придружител, по-скоро аз имах нуждата да стъпя отново в двора на гимназията, която ме доизгради като личност такава каквато съм днес... наистина Търговска Гимназия Пловдив с патрон Васил Левски оставя траен отпечатък върху всеки един от възпитаниците си. По мое време чествахме юбилей 90 години от създаването и имахме от оная 2000-та година комплект тетрадки със специални корици по този повод (една неизписана от-до успях да изровя от прашното бюро и подарих на племенничката), тази учебна, следващата календарна, т.е. 2020-та милата ми ще е част от 110 годишния юбилей на така наречената търговска гимназия, в миналото наричахме икономически техникум, но само статута е сменен, вече няма техникуми, има профилирани гимназии, каква е разликата така и не разбрахме нито аз, нито сестра ми, след като видяхме, че духът на това учебно заведение си остава непокътнат вече цял век и ще остане такъв още много десетилетия. По принцип има ограничен достъп, не може всеки да се промъква там, когато му скимне, но по повод първи учебен ден беше охраната с по-разпуснат режим заради родители, придружители, фотографи, асистенти и т.н. та се възползвах да се промъкна не само в двора, но и в самата сграда... почувствах се като в храм... сектантско може да ви прозвуча, но енергия почерпих някаква от стените на това училище, един хъс отнякъде ми дойде, колебанията ми се разсеяха, сякаш смелост и сили ми вдъхна една разходка из всичките етажи (те са само четири) на любимата ми гимназия... Изрових си и бележниците, стоя и гледам и не вярвам на очите си - първи курс съм била голяма калпазанка, едни двойки, тройки, отсъствия, забележки.... въобщеееееее безнадеждна ситуация... още следващата година обаче градация забелязвам като си прелиствам бележниците, а за последната година имам точно две 5-ци, всичко останало ШЕСТ. Ех... как ми се ще да се върна по един или друг начин в този храм както го нарекох по-горе... Ако сте такъв тип емоционалност като мен, които от приятен спомен, аромат, докосване на любима вещ се вълнуват и положително ви действа не се срамувайте да се докоснете и духом и тялом към неща от миналото.