Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

• 50 173
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Минералната вода или самите токове от физиотерапията са противопоказни при онкозаболяване? Значи и йонофореза и електрофореза против шипове са забранени.

# 646
На мен преди време един невролог ми отказа такива процедури за шиповете. Една козметичка за лицето йонофореза също. Аз не им вярвам и мисля, че са отживелици и бабини деветини. При такова драстично лечение като нашето всичко е изчистено. Като нямаш ракови клетки няма какво да се размножава, нали?
А ако има живи ракови клетки и с "процедури" и с минерална вода - и без тях все тая. Пътя го знаем...
Правя си разни процедури и за лице и за тяло и хич не ми пука. На минерални бани при всеки възможен случай, също. Като ще мра, поне да умра щастлива Grinning

# 647
Фри, супер си го казала! И аз мисля така. Поне ще се пробвам да умра щастлива.
Като заговорихме за процедури разни аз да ви питам: Имам мнооого ситни пъпки по лицето (челото и слепоочията), направо като обрив. От скоро. Някой да има представа дали е от хормоните например? Почистване на лице дали бих могла да направя вече или е още рано три месеца след последна химия? Гледам като тръгнах на работа кожата на краката ме наболява малко като преди от белите химии, но след толкова месеци лежане предполагам и без химии щеше да ме боли. Знам ли....
Някой от вас да има идея дали процедурите за махане на тъмни кръгове около очите действат? Имам ужасни такива😑

Във всеки случай съм хепи. Вчера ме повишиха неофициално. Замествах болна колежка, но то така се почва😊 Аз се дипломирах и диагностицирах по едно и също време, та.....сега работя официално на старата си позиция преди да съм свършила учението, но целта е да ме повишат и да работя това, което искам и за което учих и смятам още да уча.

Сънувах готин сън. Бях яко влюбена в някакъв пич, който не съществува в реалността ми, а и той в мен. И бях с тази ми коса в момента🤣 След обяд детето има карате турнир, та ще го водя, а утре има българско изложение в Германия (около 80 км от мен) на стоки и ще има и танци, песни. Официално мисля да ходя, но не ми се ходи сама, а за сега няма твърдо желаещи да дойдат с мен.

Хубав ден девойки! ❤️

# 648
  • Варна
Сънувах готин сън. Бях яко влюбена в някакъв пич, който не съществува в реалността ми, а и той в мен. И бях с тази ми коса в момента🤣 След обяд детето има карате турнир, та ще го водя, а утре има българско изложение в Германия (около 80 км от мен) на стоки и ще има и танци, песни. Официално мисля да ходя, но не ми се ходи сама, а за сега няма твърдо желаещи да дойдат с мен.

Хубав ден девойки! ❤️

Аз си те надушвам, че си авантюристче, лудо, младеещо, жадно за емоции, интелигентно, грабещо с пълни шепи от живота човешко същество... и май ще отидеш на това изложение било то със или без компания, щом веднъж си му теглила мерника и споделяш с нас за събитието, значи вече си си го навила на пръста, нали?. Wink Единствено неотложните ангажименти и отговорността ще те спрат, а не поводите за оправдание от рода на "няма с кого да отида". Ако наистина имаш възможност и времева дупка ИДИ било то и сама, без компания. Аз така преди време се колебаех дали да отида на мечтан за мен от детството рок фестивал... и щях да бъда оправдана и имах основание да не отида ама взех пък, че изненадах всички около мен. Стъкнах една раничка с най-необходимото, купих еднопосочно билетче (понеже не стигаше и за връщане... все пак спонтанна, спонтанна и неразумна ама си бях предвидила пари за престоя ТАМ, поне вода и баничка да мога да си купя) с част от стипендията, която ми превеждаха за отличен успех и отпраших наистина незнайно накъде. Отидох там съвсем сама, но глутническия ми инстинкт освен паричките от скромната стипендийка помогна също. Прибрах се с компания и камара "връзки" така да го кажем за цяла България. От онази ми аватюра вече не го мисля кой ще ме приюти, кой къшей хляб ще ми подаде. Сприятелих се с една камара приятни хора от София, Велико Търново, Стара Загора, Бургас, Русе, срещнах мъжа, за който винаги съм мечтала, заедно чак собствен дом си изградихме... еееееее... не може всичко да е перфектно и заради моето раче раждането на деца, които също желаем ще се поотложи ако вървят нещата добре при мен или просто ще стиснем ръка със Съдбата и няма да се размножаваме, а просто ще обичаме, гледаме и възпитаваме душички невинни ама просто с друго ДНК... как да е, отплеснах се отново и пак овъртолих темата около моите там изживявания и тълкувания на житието и битието. Трябва да сте ми свикнали вече. Simple Smile

Марита, отиди на това изложение. Не съм била на точно същото, за което споменаваш, но на нееееещо подобно съм била и грам не съжалявах въпреки липсата на компания. За концертите и т.н. лудетещини писах по-горе, няма смисъл да раздувам повече, за точно този вид изложения ще ти споделя, че е наистина много приятно стига само нагласата да ти е правилната. И в Троян, и във Варна, и в Търново съм им обикаляла "сергийките", а в Пловдив имат дори нощ на изкуствата и занаятчийството веднъж годишно, когато с вход свободен можеш да си влизаш из всякакви музеи, галерии и т.н. безплатни театрални и музикални представления, светлиини шоута също така... Не се фокусирайте само около рака, особено ако лечението ви дава резултат... и душичката си иска храна, хранете я...

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 11:19 от Spirit Crusher

# 649
  • София
Момичета, нормално ли е да ме болят ребрата от лъчето? Болят при натиск, само от облъчваната страна.

# 650
  • София /Абсурдистан
На мен преди време един невролог ми отказа такива процедури за шиповете. Една козметичка за лицето йонофореза също. Аз не им вярвам и мисля, че са отживелици и бабини деветини. При такова драстично лечение като нашето всичко е изчистено. Като нямаш ракови клетки няма какво да се размножава, нали?
А ако има живи ракови клетки и с "процедури" и с минерална вода - и без тях все тая. Пътя го знаем...
Правя си разни процедури и за лице и за тяло и хич не ми пука. На минерални бани при всеки възможен случай, също. Като ще мра, поне да умра щастлива Grinning
Ха! Точно същото си го мислех и аз. Че и много логично си звучи даже. Обаче онколозите казват обратното. Така и не схванах логиката за минералните води. ММ ми обясни, ама нещо не доразбрах и беше свързано с имунитета. То вярно, ако има някакви останали клетки, които уредите не хващат, би трябвало да дремят някое време, пък да тръгнат после, аз така си го обяснявам. А водата евентуално би могла да ускори процеса. Та значи мисля, само по-скоро ще тръгнат. Де да знам вече.
Марита, когато човек няма компания за нещо, взема със себе си детето  Mr. Green Не сме близо, иначе аз винаги съм готова за компания.
Спиритче, там, където ме оперираха, преди да се появи осмокракия, чудеса правят за бебета, да знаеш. Няма някоя, която да е отишла за това и да си е тръгнала без. Със смесица от умиление и ужас гледах как изнасят букети, излизат фотографи и носят двойни и тройни кошници с шушончета спящи или ревящи  Heart Eyes Мислех си, че дупе да им е яко на мамите с близнаци и с тризнаци, какво ги чака. Ама и радост голяма е Simple Smile
Ако на някого му трябва компания за някъде - насреща съм. Пия едно хапче да не ме боли гръбнака и идвам!

# 651
Спиритче много си права и ти! 😊 Ще видя как ще ида, ако реша да ходя сама. Имам време, защото е утре, а аз не работя уйк енд-ите (засега). Нямам никакви други ангажименти, а от както спрях наркотиците😜😁🤣 в нас ми е непосилно да лежа повече. Искам живот и движение пак. Нищо, че снощи се чувствах като след червена химия и Нойласта. Направо разглобена. Последно бях спала до четвъртък сутрин и после вечерта в четвъртък заспах чак в 04.00 сутринта и станах в 07.00, работих до 13.00 и снощи около 22.00 предполагам съм заспала пак. Страшно безсъние без помощни вещества, но ще го боря. Дано свикна пак. Ти кой набор си? Мислех, че имаш деца, но явно не съм разбрала. Нали съм ку-ку, откакто пиша тук🤣

Хайде да отивам да гладя. Сигурно от месеци не съм гладила. Нали ходех основно по пижама и анцуг.

Лейди, бих те взела с удоволствие с мен, ама.....
Детето ще му е скучно. То не обича да ходи по мои работи, защото има много приятели в квартала и живее като в 70-80-те години. Цял ден обикалят улиците тук😊 Ама ще видя.

# 652
  • София /Абсурдистан
Аз да се оплача и от зверско безсъние. Блещя се като бухал. Без хапче не заспивам. Само че употребата на тези хапчета не води до нищо добро. Сега и това го мисля.
Марита, имам ей такава ютия с парогенератор https://www.pazaruvaj.com/jutii-c3175/philips/gc8735-80-p348163910/   и гладенето е песен, глади си сама  Simple Smile страшно бързо и лесно.

# 653
Лейди, ако си падаш по алтернативни методи, препоръчвам ти yoga nidra for insomnia and deep sleep. Има много в Ютюб, както и музика за заспиване. Избягвам рекламите и други звуци, като свалям клиповете от Ютюб на телефона с приложението itube. Слагам слушалки и лягам.

# 654
  • София /Абсурдистан
Няма как на йога, ако седна на пода, няма да мога да стана сама, ще трябва някой да ми помогне да стана.

# 655
Няма как на йога, ако седна на пода, няма да мога да стана сама, ще трябва някой да ми помогне да стана.

Доколкото разбирам, тук става въпрос за един вид медитация, музика, не буквално йога.

Марита, и аз бих дошла с тебе, ама далечко ми е. Не знаех, че има процедури за тъмни кръгове около очите. Хм, като се преуморя и на мен ми стават.
Към тези нещица дето комертирате, че не трябвало прибавям и масажа. Но аз не съм спирала с масажите. Фри е права - има ли клетки - всичко пречи.
Оня ден бях на диспансерен преглед при хирург, обстойно го разпитах и за моите гимнастики, особено за коремните преси дали са позволени - отговори ми, че всичко е позволено без вдигане на тежко.
И пак стигаме до извода - живейте си живота и си носете новите дрехи.

# 656
Лягаш в леглото да спиш със слушалки Simple Smile

# 657
И аз малко трудно заспивам.......ама то е щото напоследък съм като бебета и през деня дремвам. Та, нощем гледам филми, чета си....като искам да заспивам си пускам и аз едни релаксиращи шумове, ама не ми е удобно със слушалките, та просто намалям едва- едва да се чува...Пък и на половинът да му въздействат( не че ги отразява, а и така страшно хърка, че и шумовете ми заглушава.....ама нейсе, свикнала съм му).
Иначе и аз съм винаги готова да хвана нанякъде- за Пловдив и региона, да ме имате в предвид. Днес, като видях какво хубаво слънце се е облещило, а и тамън бях поприключила организацията по почистването вкъщи, па се накиприх и излъгах дребен, че ми трябва помощ, та дойде с мен за компания.....Ходихме да си занесем капачките, дето събираме, да си купим мед с билки от едно специализирано щандче, до аптеката за козметика и прахчета за него, че почна учебната година и трябва да засилим концентрацията..... после да ядем дюнери в градската градина и сладолед на Копчетата и навъртяхме норматива от крачки за деня. И сега релаксираме....
Тинти, още някой се оплакваше от болка в ребрата покрай лъчето. Мен само  мускулите ме боляха и  ме пробождаше в сърдечната област. И на моменти не ми стигаше въздуха...ама като минаха 10-тина дни и  вече не се оплаквам.
Но, пък имам какво да кажа за ТЕЛК-а. Тия дни, след три ходения до там  и няколко телефонни разговора и мейл-а, установих че това е  една паразитна структура, дето всеки си решава правилата.....На един и същ въпрос ми отговориха три различни неща на живо, на мейл и по телефона. Накрая с повече подготовка и изчетени закони и правилници разбрах какво и кога трябва да направя. Но, не пречи да съм бясна, де...
А, за водата- да кажа че от минералната вода и  доброкачествените тумори нарастват мощно.....за злокачествените пък, съвсем.....И аз лично преди да съм напълно убедена, че всичко е унищожено( да ниа скенер и  там каквото се полага), няма да се топя в такава....пък и  след това мисля да се повъздържам. А и аз си обичам морето, и нали за него никъде не пише че е противопоказно, та там ще навяксвам с кисненето... Sunglasses
Спиритче, аз като минала по пътя на дългата борба за бебе и  понесла последствията от хормоналните разбутвания, ако сега трябваше да избирам, не бих се чудила за осиновяване. Родител не се става с зачеването и раждането, а с грижата след това. И е важно да си здрав и  спокоен и да даваш любов на малкото човече......всичко друго са подробности.

# 658
Тези релаксиращи музики и медитации действат, но аз съм тежка форма на инзомния. Имах си преди диагнозата, а сега се усложни, защото аз като Лейди взимах упоителни. Най-вече марихуана и чат-пат едни капки (не на растителна основа). Не мога да ги взимам вече, защото ще стана джанки, а и на работата ми пречат. Снощи една бира ме приспа. По-добре така.

Лейди имах и аз до сега такава ютия. От 10 год.насам, но просто мразя много да гладя😑

Хора имам проблем! Ужасен! Синът ми, който е в Англия снощи ми каза, че от 6 дена е зле с главата. Не го боли, но симптомите не ми харесват. Днес е говорил с майка ми и откачох. Тя хептен ме паникьоса. Той е сам в Англия. Студент. Една приятелка ще иде да го вземе в тях, но аз откачам от страх. Ще се ппбъркам, ако тая болест застигне детето ми, което го очакваше бляскав живот. Умирам! На карате турнир съм с малкото, но съм в Англия мисленно. Стискайте палци да не е това!

# 659
Маритаааа, и ти като мен откачаш на тая тема (преди, сега уж го надживях) Има толкова други причини за проблеми с главата. Мойто малкото като беше на 5 г. имаше главоболие с объркване, повръщане и заспиване...Умрях от притеснение, оказа се обикновена мигрена. Но разбирам страховете ти. Всичко ще е наред! Той не може ли там да отиде в спешен кабинет примерно?...

Общи условия

Активация на акаунт