Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

• 50 151
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, благодаря ви за съветите относно синът ми🤗

Фри, значи тази "преживяемост" значи, че ще сме здрави? Бре как замотано го пишат, та разбирам точно обратното🤣

Аз от два дена се засичам с постоянно високо кръвно🙄 Преди малко и носът ми протече. А да ми е честито!

Тинтири, аз баш Золадекса неискам и да видя как ми го слагат, а и те ме съветват да не гледам. Брррр....даже ми лепят лепенки с "упойка" преди да ми го сложат, но Искадор (имел-а) от четвъртък ще си го правя сама или ще досаждам на работа да ми го слагат колежките (а и гаджето може де).
Днес бях на аперо с колежките😊

# 676
Петте години на проследяване имат предвид, после спират да следят и водят статистика.

# 677
Ехааа..чак лепенки с упойка. Мен изобщо не ме боли Золадекса, въпреки дебелата игла.Обикновена инжекция боли доста повече.

# 678
Петте години на проследяване имат предвид, после спират да следят и водят статистика.
Не точно. Пет години преживяемост означава пет години без да се завърне рака. После-Божа работа.

# 679
  • София
Ей,  я се стегнете! Hug

Всъщност и на мен ми звучеше апокалиптично "5 години", когато децата ми бяха малки (17- 18 годишни) и т.н... ама ги докарах почти до 4*5 Grinning и се чувствам все по- добре!

# 680
Марита, да не си прекалила с витамините и добавките, та си вдигнала кръвното. Кафета, шоколади, неща...? По-полека, вече сме на възраст Grinning

# 681
Момичета, преживяемостта е 5 години - разбирам като борба и лечение в течение на 5 г....А после вече пускат те в онкологията само 1 път в годината за прегледи. marritaa, аз така и не съм разбрала, какво усеща детето? Главоболие или замяност, или световъртеж? При минингит ще има температура, повръщане и при преглед веднага се вижда, че човекът не може да наведе главата долу, тоест да притисне брадата към себе си /не знам, как да се изразя на български/. При тумор в главата има припадане, световъртеж, повръщане...Не мисля, че нещо сериозно. Но лошото мед.обслужване, очевидно, идва в България те от държавите на ЕС. Преди лекарите тук са били много честни, състрадателни, почтени и са гледали да помогнат...

# 682
Фри, аз не взимам никакви добавки и преди рака, както и сега (като изключим една година як фитнес период. Тогава взимах кво ли не). Имах кръвно преди да ме диагностицират, от химиите и предполагам канабиса даже ми беше доста ниско и сега като спрях и тези неща се нормализира, демек пак се вдигна. Казала съм вече на докторите и ще взема мерки, но до тогава ще имам малко зор. Аз съм настинала. Сега се будя точно и установих, че не е на добре. Носът е пълен, гърлото боли. Егаси😑

Ема, и аз четох яко. Инфекции отхвърлих, защото са му взели кръв и са казали, че е добре. Не повръща, не припада, абе най-очевадните симптоми за тумор ги няма. Вика, че най-вече отпред на главата чувства напрежение, като в мъгла му е и има проблем с концентрацията и краткосрочната памет. Не го боли дори, но определено нещо се е наплашил, защото неиска да стои сам, а нормално МРАЗИ ДА ИМА НЯКОЙ, който му нарушава личното пространство. Ще издам нещо съвсем лично, но мисля, че може да има връзка. Правил е секс и 30 мин.след това му се е получило това. Една докторка му казала, че от оргазъма нещо му е станало. Ееегаси, аз колко оргазми съм имала в живота, но не съм ходила на ЯМР, заради тях🤣 Ще видим. Изписаха му силен антибиотик оня ден. С уж чиста кръв🤣 Смях!

# 683
Марита, ще ме умориш 😆 ЯМР след оргазъм.  Нищо няма да му има на момчето ти!🍀 Те не виждат нищо плашещо затова не са се трогнали. И аз бих се притеснявала, де...ама щото мен неизвестното ме плаши по презумпция.

# 684
Марита, ще ме умориш 😆 ЯМР след оргазъм.  Нищо няма да му има на момчето ти!🍀 Те не виждат нищо плашещо затова не са се трогнали. И аз бих се притеснявала, де...ама щото мен неизвестното ме плаши по презумпция.
И мен😊 Аз за това му викам да си иде в БГ, майка ми е яко оправна, да го подеме и за една седмица да го оправи, и да се свърши с това. Че и учебната му година започна на 1-ви. Втора година е. Хайде да будя детето и да отивам на работа. С високо кръвно и настинка. Отказвам да се пиша болна и да лежа🙄 Ще ида до личния днес.

# 685
  • Варна
Та-да-да-дааа!!! Привет от мен! Nature SunnyFlowers Fallen LeafNature Sunny
Simple Smile Току-що се остригах като магаре и изпитвам някакво странно облекчение, че И това е отметнато вече. Чао, перушина, чао мустаци! Само веждите дано да поостанат.

Другата седмица ми предстои втора вливка - определиха ми общо 4, като тази бройка ме поуплаши - сториха ми се безразсъдно малко и започнах да се тюхкам, че това нищо не е. И все още имам известни притеснения дали тези 4 ще са достатъчни. Доцетаксел и циклофосфамид + три растежни след всяка вливка. От растежните два дни ме болеше тазът, а след химията се появиха гадни малки пъпки, но нищо повече. Общо взето - леко.

По никое време се появи и зацапване, вагинално, с много тъмен цвят(почти черен), но според онколожката нямало повод за притеснение. Предполагам, че е нормално да изникват подобни аномалии. Сигурно и цикълът ще спре.

Totto, aalko, как сте вие? Мисля, че с вас се движим почти успоредно. При вас как е положението с оперението?

Хубав, слънчев и ведър следобед на всички!

Светъл нов път и на Ал...

# 686
Хора, малко спек при мен.
На диспансерен преглед маркерът повишен - при 31 горна граница, моят е 41...
Доста съм притеснена, казаха след 1 месец да го повторя. Но се чудя къде - на диспансер съм в Надежда.
Решила съм в друга лаборатория да е. В онкодиспансера в Дървеница като само с това се занимават, дали е добра идея?
Става ли там платено да е изследването без предварително обаждане или не може за външни лица?
Ще попитам, но ми е още ошашавено. Нищо нямам притеснително, нито инфекция някаква, от която да се е повишил този маркер...единствено последният месец много нерви и попрекалих с цигари и алкохол..но това не би трябвало да даде отражение.
Ще изследвам края на месеца и ще видим какво става.

# 687
jul@e Eхограф, рентген, кръвни изследвания, ако всичко е наред няма причина за безпокойство.Съвсем леко ти е завишен маркера, но за твое успокоение повтори пак.

# 688
Според вас онкоболните може ли да ползват вит.б12 майка ми оперирана е от рак на матката сега има дефицит на б.12

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 21:42 от Не се сърди, човече

# 689
Според вас онкоболните може ли да ползват вит.б12 майка ми оперирана е от рак на матката сега има дефицит на б.12
Да пита лекуващият я онколог. Моят доктор ми е казал без В12, докато трае лечението. Пия вит. В комплекс, но без В 12 в състава. И не пускайте последователни постове, против правилата на форума е. Използвайте опцията за редакция.
Аз, да споделя, че спрях бирената мая и имам видима разлика в задните части. И в апетита. Ям си, ама не съм гладна нон стоп.

jul@e, не се стряскай....не е чак толкова завишен. Изчакай и го повтори изследването. И виж наистина другите изследвания как са ти. Дано да се успокоиш, като излязат новите резултати.
Тинти с долната черта, честита ти прическа. Радвам се, че така спокойно ги приемаш нещата...

Общи условия

Активация на акаунт