Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

• 50 668
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
  • София

Истината, мили момичета, е, че като че ли българските мъже взеха най-лошите черти и от ориенталщината, и от западнящината. ...
Като майка на двама БГ сина и съпруга на един БГ Рак вече 36та година приемам обобщението за БГ мъже като лична обида.

А не бива. Аз самата имам син и двама внука. Това, което казвам за българските мъже, е в смисъл на тенденция, която наблюдавам около себе си, но то не включва 100 % всичките български мъже. Има и такива, които са надеждни, честни, свестни. Такива, за които казват: солта на живота. Аз смятам сина си за такъв, защото съм се стремяла да го възпитам така. Двете ми най-добри приятелки в живота се случи така, че са мъже - надеждни докрай, страхотни личности, аз за тях в огъня влизам. Понеже ги познавам от много години, зная колко страхотни съпрузи са. Така че не обобщавам.

# 151
  • Другата България
Утре съм на консултация с лъчетерапевт. Дудов каза д-р Великова и съм се записала при нея. Ще видим какво ще каже и колко терапии ще ми назначи.
newsm78 Тази
https://www.acibademcityclinic.bg/bg/sofia_mladost/doctors/d-r-nedqlka-velikova предполагам? Не другата Великова?
Тотто, пиши за прегледа, и на мен ми е интересно.

# 152
  • София
Merri_An, да не би да са две в Сити Клиник? Нямам никаква идея, а и те не ме попитаха, само ме записаха за Великова

# 153
  • Другата България
Лекуващата онколожка на ММ е Великова, не препоръчвам.
Затова попитах. Но тя не е лъчетерапевт, тази, която ти посочих е, затова смятам, че за нея става въпрос. Дано си уточнила, че става въпрос именно за лъчетерапевт.

# 154
  • София
Да, да, за лъчетерапевтката става въпрос

# 155
  • София
Тото,моята перука е от Магама- имат магазин на Витошка и друг голям магазин на "Дамян Груев" 46.Същите перуки ги има и в един сайт - peruki.bg и там са с 50-60лв по-евтини. Може да мериш в Магама и като харесаш нещо,да го поръчаш от сайта.
 В Магама могат да направят и перука с дарена коса .Струва 250лв (естествена коса),като социалните дават около 120лв и така перуката излиза 130лв.Сумата от социалните може да се използва и за готова перука.Аз си купих една изкуствена и после ми направиха естествена. Ами изкуствената ми хареса много повече и си нося нея,естествената подарих на една баба,с която се запознах на химиотерапиите.
  Друг магазин, в който има много перуки и също работят с протоколи от социалните ,е Амоена.Те са на "Македония"19А .Естествени има и на "Ситняково" 39 А .Стилбул се казва магазина, имат и сайт.

И мен ме очакват емоции покрай първолак и батко,който ще е 5-ти клас в СМГ.Купих вече раници ,само не знам ,как ще ида и на двамата на първи учебен ден - май няма как да стане .

Да ви се оплача - все пак реших да дам ЛВ за второ мнение при Христова от Александровска.Беше отпуска до сега и днес се върна на работа.Рано рано чаках с блокчета пред кабинета и тя ми отказа да ги вземе.Беше безкрайно НЕлюбезна.Чак се разревах ,като си тръгнах.После ми мина де

# 156
  • Варна
Зори,не се натъжавай от грубите хора,няма да се променят! А защо ти отказа?

# 157
  • София /Абсурдистан
Аз в Александровска не стъпвам. Паметник на мизерията е.
И на други места има добри специалисти.

# 158
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Добре бе, да му се невиди, как им дава сърце да сломят и без това притеснен човек с грубост...
Радвам се, че съм се сблъсквала само с една такава лекарка през живота си. Знам, че трябва да си изграждат някаква защитна стена, за да не ги разрушава хорската мъка, ама всичко си има граници.
Както и да е - минало-заминало, не ѝ се коси, Зори.
Мидко, радвам се, че писа.
Изпращам здраве и хубави мисли на всички.
Събирайте слънце и топлина Simple Smile

# 159
  • София

Не знам,много била заета,ми нали това и е работата.Да съм ходила при лекаря, който ми ги е правил - ми нали второ мнение искам.Може да е искала да и се помоля 😂,ма аз не съм от тези - ако ще .😈
 А бях чела някъде, че и тя е с нашата диагноза,ако не бъркам лекарката.

# 160
Права си ти! Аз бих посъветвала на зори да занесе биопсията при доцент Митова във ВМА. Тя много добре описва материал, преподава това на студентите. И дори разяснява на пациента. Пратила ме е при нея професор Тимчева като към най-добрия паталог... Професор Тимчева и доцент Митова са много знаещи лекари, като Милев в Дървеницата ми е грешил с биопсията по женски...А за лошото отношение към нас Бог наказва....
Мarritа, как е бюста ти? Много си красива на снимката дето си с момичета. И много се радвам, че всичко така хубаво се развива при теб...Има хора, които мисля тук ...aalko, ти, Митко, Al...,детелинка, а и други...Боя се, че моята невралгия на шева да не се окаже редидив .. Нямам сили за борба...Кураж на всички...

Последна редакция: пн, 19 авг 2019, 22:56 от emma1_

# 161
Аз съм добре Емма😊 Мерси, че питаш. Гърдите ми се оправиха почти на степен като "старите" ми. Рани зарастнаха и се обелиха, мажа с крем белезите да омекнат и се заличат (много хубаво са ме зашили и са финни и тънки), не боли вече, мърдам си и вече все по-нормално спя, активна съм и забравям....всичко избледнява и остава повече като сън. Дори ме "подгони" старата реалност и старите проблеми с дете, мъж и семейство, които бях "замразила". Това е признак, че пак съм здрава, но парадокса е, че имах по-малко стрес като болна, а сега стария стрес заплашително ме "налазва". Едната ми гърда остана и май ще остане крива, но ще откажа манипулации за оправяне на козметичния дефект. Това само да ми е проблема си викам.

Девойки, хапят ли ви комари? Хората около мен опищяха орталъка, а мен нито веднъж не ме ухапа комар. Даже сега един яко кръжи около мен, но дори не каца на мен.

# 162
  • SHOOT ME 10 $
Ема  това последното дето го пишеш, хич не ми хареса! Нямаш сили да се бориш? Как така? Какъв кураж ще ми предава на мен човек , който сам се предава?....
Я се стягай. И не се филмирай. С теб сме! Не си сама. Имаш мойто рамо!

# 163
Момичета, имате ли представа колко най-малко трябва да е къса косата, за да може да се сложат екстеншъни?

# 164
Момичета, имате ли представа колко най-малко трябва да е къса косата, за да може да се сложат екстеншъни?
И аз обмислям този вариант, но сме доста далече от него. Поне 8 сантиметра е минималната дължина.

Общи условия

Активация на акаунт