Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

• 50 734
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
  • Враца
Приятели, за сега имам пари. При мен нещата се стовариха когато привидно изглеждаха, че потръгнаха най-сетне. Излезе ми застраховка живот, не голяма, но бях решила да си купим кози и някак да живеем. Уви!
Пенсията ми не е много голяма, но аз имам 28 години осигурителен стаж от които 12втора категория. Не ми стигна да се пенсионирам втора, но осигурителния ми стаж е 32 години. Щяхме да издържам до годините за редовна пенсия, но.
Идват да ми слагат системи.

# 301
  • Варна
Ал,мислено и аз съм с теб и ще се моля да ти се случват само позитивни неща!Не губи надежда!

# 302
  • София
Ал,съжалявам ,че нещата са се развили така,но не губи надежда.Ако сама се предадеш ,не може никой да помогне.Нали знаеш приказката - "помогни си сам,за да ти помогне и Господ".Със сигурност е адски трудно да мислиш позитивно в тази ситуация ,но пък с нищо няма да си помогнеш ,ако правиш обратното.Радвам се,че имаш такъв страхотен човек до себе си и синът ти ще може да разчита на някого,а ти ще си по-спокойна за него.Много добре те разбирам ,защото моята сестра е с умствено изоставане и не може и ден сама да живее ,та винаги ме е било страх, какво ще стане с нея ,ако аз и родителите ни ,си отидем преди нея.
Прегръдки и кураж!

# 303
  • Враца
Зори, това е най - големия ми кошмар. Давам си ясна сметка, че ако преди това не бях срещала този човек отдавна и двамата със сина ми да не сме на този свят.
Марита, за сега се бореха да оцелея. За експериментално лечение също трябва да отговаряш на условия.
Установих, че в тежки състояния си трябва добри специалисти. Искам да благодаря на доц. Йорданов от палиативни грижи.
Ще трябва да се ”съсвестя”. Не зная какво е състоянието на белия ми дроб , но има шанс все още поне до експериментално лечение да стигна.

# 304
  • София
Зори, третата ми внучка е с ДЦП.
Знаете ли какво каза и написа преди време във фейса дъщеря ми ?
"Искам детето ми да умре преди мен."

# 305
Зори, третата ми внучка е с ДЦП.
Знаете ли какво каза и написа преди време във фейса дъщеря ми ?
"Искам детето ми да умре преди мен."
Много е страшно....Хули, никоя чуждица няма да се гриже за болното нечие дете...От това и аз се страхувам...нямам никъде никой.

# 306
  • София
Ал, ти нещо не разбра поста ми.
Прочети го отново моля.
Детето е с ДЦП , напълно сляпа, не говори, не ходи...
На майка и майката е инвалид, с рак, с напреднала каксартроза...
Каките и / братовчедките и/ я обожават.

# 307
  • Враца
Хули, не зная дали съм го разбрала, но и не искам.
Не искам да чета нито за смърт, нито за евтаназия, нито за каквото и да е друго включващо и моето пораснало дете. Това е моят син и аз съм се борила и ще се боря да живее дори да няма друг свят.
Аз съм му дала живот и по- силно нещо от майка няма.
Да не говорим за това. Достатъчно съм била в тези среди.Някои неща с обожаване не стават.
Да не спорим. Нямам сили за това, а и за мен нищо не решава.

# 308
Мила Ал, права си! Не мисли за тези неща! Мисли, че някоя терапия изведнъж ще подейства и ще продължиш, което най-искрено ти пожелавам! И се храни качествено. Трябва ти и физическа сила да се бориш! Аз така като берях душа в болницата от кръвозагуба се насилвах да ям. Даже изисках да ми дават медицински протеинови шейкове, защото нямах апетит за храна, а тези шейкове ги знам от работа. Давахме ги на старите жени, които изнемощяваха и отказваха да се хранят. Виж и ти има ли такова нещо при вас и ако нямаш пари за такива екстри просто ни кажи тук. Както предложиха момичетата ние може да помогнем. Не се срамувай. Става дума за нещо много важно и бъди сигурна, че всяка от нас би помогнала. И както ти сама каза пак повтарям и аз: Не мисли за смърт до колкото е възможно!

# 309
Хули, не зная дали съм го разбрала, но и не искам.
Не искам да чета нито за смърт, нито за евтаназия, нито за каквото и да е друго включващо и моето пораснало дете. Това е моят син и аз съм се борила и ще се боря да живее дори да няма друг свят.
Аз съм му дала живот и по- силно нещо от майка няма.
Да не говорим за това. Достатъчно съм била в тези среди.Някои неща с обожаване не стават.
Да не спорим. Нямам сили за това, а и за мен нищо не решава.
Al97, може и да оздравееш, може и да открият някое лекарство или просто да пребориш болестта...Но аз съм те питала няколко пъти тук, какво става с детето. Ако действително ще настъпи това осиновяване на детето ти от мъж, с когото живееш, моля те, да направиш нещо много важно - да възложиш на някоя близката ти жена, роднината или приятелка, на която имаш доверие да наглежда, как живее твоя син при този човек в случай, ако нещо се случи с теб. Съветвам ти. Ако е здраво момчето, то ще тръгна на 18 г. да работи, ще се откъсне от този човек, ако му е зле с него и толкова. Но твоето синче няма как да се оплакне на службите /има домове за децата с това заболяване/, на хората, ако този мъж не го гледа. Някой трябва да поеме тази отговорност - да следи, какво става...Al97, а ти - както пише marrita се напъвай да оздравееш..., бори се с болестта. Имаш ли брат, сестра, братовчедка? Аз нямам тук никой и затова те питам...

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 00:10 от emma1_

# 310
  • София
Al, Hug Дори не мога да си представя колко ти е трудно!
Възхищавам се на силата ти!
Справяш се блестящо!
И човекът до теб е страхотен!
Успех, силно момиче! Heart

# 311
  • Враца
Опитвам се Марита. Това се оказа доста сложно нещо за мен. Освен всички ”екстри”, получих и афти, разрушиха ми се зъбите /не, че съм била добре с тях./. Това придобиване на апетит и въобще общо възстановяване не било никак просто.
Не знаех, че в България са толкова разпространени илачите.
Като въобще неболедуващ навремето се оказах и един ” извънземен” както се изрази един познат.  При случай, че лекуващата лекарка в палиативни се изказа, че мога да учудя доста лекари в медицината.
Аз не съм много вярваща нито в традиционната, нито в алтернативите, но за щастие или не приятеля ми да. Все повече се убеждавам, че накрая остават само близките и най-добрите приятели да се борят.
Ема, опитвам се да взема всички мерки за защита според нашето законодателство. Близки нямам или поне такива на които може да се разчита.

# 312
Ал, аз се лекувам в онкологията в Дървеница. Там се запознах с една жена с рак на белия дроб, и в момента и правят  терапия, но не химия, а имунотерапия. Обясни ми, че е била много зле, а сега е доста добре от лекарството. Ходи си на работа много добре изглежда. Попитай докторите които те лекуват каква е тази програма и ако могат да те прахвърлят тук в София. Проф. Куртева доколкото знам се занимава с тази програма, нека се свържат с нея твоите доктори.

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 07:17 от boni 623507

# 313
Al, страхотен дух носиш, ще се справиш с гадината.

# 314
Мила Ал, присъединявам се към Бони. Направи всичко възможно за връзка с проф Куртева от Онкология Дървеница!  Много е комерсиална, но добър специалист. При платени 100 лв за консултация може да направи чудеса.
Пожелавам ти много здраве и всички чудеса, за да се възстановиш! Hug

Общи условия

Активация на акаунт