Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

• 50 258
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Аз реших да отида малко на море и утре пътувам за Поморие. Няма да се пека, ще седя на сянка под някое дърво, но задължително ще се топна в морето. Отиваме с целия  катун, заедно с двете ни кучета Simple Smile За диспансерни прегледи ще мисля  като се върна след 10 дни.
На всички пожелавам леко лечение и добри резултати!

# 361
  • София
Lady, аз утре си тръгвам от Поморие.
Супер е, слънцето е поносимо вече та и за плаж под ☔ става, само морето е бурничко и 5дни все червен флаг имахме.
До Поморийското езеро сме и ходихме да се клепем с калта (знам че е противопоказно, но след 19 години не се броя за болна вече).

Като казах, че морето е бурно, да се оплача- големите вълни вчера ми спукаха цицата (епитезата) Cry Имам право за следваща безплатна след 1 или 2 години (трябва да проверя).

# 362
Леле, те ще са били наистина големи вълни......Ани, дали няма да ти помогнат с нова от 1 от 8 ? Аз, не съм взимала епитеза, но гледам във ФБ че имат някакви акции...
Лейди, дано ти е  приятна и  спокойна  почивката. Поморие много ми хареса, но ние бяхме в началото на юли и беше спокойно- и откъм хора и откъм вълни.

# 363
Септемврийското море не е като юлското и мъртво вълнение има. И аз като една морска нимфа да се изкажа. Дори тук на север стане ли септември, аз приключвам с морето. Но надолу към Бургас някак още е лято, макар и за още малко.

# 364
Знаех си аз че главата не ме слуша Ок съм си засега.
И аз харесвам Поморие по спокойно е ,но по това време е доста бурно морето. Лейди приятна ваканция.

# 365
  • София /Абсурдистан
Благодаря момичета Simple Smile Вече приготвих багажа, утре ставаме и тръгваме. Целия катун с двете кучета заедно.  Няма да се пека, ще седя облечена, ще чета книжки и ще дишам морски въздух. /после ме чакат 2 операции, ама сега няма да го мисля/.

# 366
Хубава ваканция Лейди 🎣⛵

# 367
Няма смисълче, как е половинът? Подобрява ли се?
Лейди, приятна почивка!
Тото, леко понасяне на химиите!
Рени, завиждам ти, благородно де, че вече си добутала до диспансерни наблюдения! Hug
Ема, не бъди толкова черногледа! Човек като е с открито сърце, обича хората и някак си предизвиква да му се случват добри неща!
Много здраве на всички! Heart

# 368
Благодаря момичета Simple Smile Вече приготвих багажа, утре ставаме и тръгваме. Целия катун с двете кучета заедно.  Няма да се пека, ще седя облечена, ще чета книжки и ще дишам морски въздух. /после ме чакат 2 операции, ама сега няма да го мисля/.
Леди, какви операции? Гръбнак ли ще пипаш? Нещо не съм разбрала!

# 369
Sheli17, добре е. Има някой промени в поведението му и все още е много изморен в края на следобяда, но това не ме притеснява. Другият месец е на контролен преглед, но не очаквам нещо ново.

# 370
Лейди, приятна и ползотворна почивка! Смяната на обстановката, когато е приятна разбира се, винаги помага. Аз да влизам в морето не обичам, обаче как ми действа успокояващо да го наблюдавам, да усещам соления въздух. Мъчно ми е, че тази година не успяхме да заведем детето. Тя милата геройски понесе това, без драми, без въпроси.
Пия кафето и заминавам да си оправям болничния. И в тази връзка да ви питам нещо. Говорих с НОИ и там в неформален вече разговор жената ми обясни, че чисто административно било по-лесно за мен като изтекат 180-те дни от ЛКК да прекъсна болничния (става и с отпуска) и после пак да продължа с ЛКК. Тя комисията ще си иска разрешение от ТЕЛК, за да започне пак да дава, но било по-улеснено от към процедура. Някой пробвал ли е този вариант?
И друго си мислех, за него ще прочета вече подробно и ще се поинтересувам. На този етап - след операция, поставена диагноза и решение за химио, лъче и хормонотерапия - имам ли някаква право на парична помощ?

# 371
Totto аз си взимах по този начин болнични. Когато е с прекъсване имаш право на 360 дни от ЛКК и не се минава през ТЕЛК. За помощите: ако си безработна може да се освидетелстваш пред ТЕЛК и да получаваш инвалидна пения. Ти обаче явно не си - щом ползваш болничен, така че докато взимаш болнични не може да се освидетелстваш и да получаваш пенсия и добавките от социалните. Има еднократни помощи /за епитеза и перука/ и една друга, мисля че до 250 лв. беше  / за изследвания, които си платила и т.н./ Те се дават от дирекция социално подпомагане по местонахождение, където трябва да попиташ. Мисля, че други помощи няма.

# 372
Говорих с НОИ и там в неформален вече разговор жената ми обясни, че чисто административно било по-лесно за мен като изтекат 180-те дни от ЛКК да прекъсна болничния (става и с отпуска) и после пак да продължа с ЛКК. Тя комисията ще си иска разрешение от ТЕЛК, за да започне пак да дава, но било по-улеснено от към процедура. Някой пробвал ли е този вариант?

Преди два месеца съм питала в НОИ. Прекъсване с отпуск платен или друг не се зачита. Няма прекъсване на болничния. Трябва да са работни дни. Може да са 5 и върши работа. Поне на мен това изрично ми го казаха.
Попитайте ги отново, че да нямате проблеми.

# 373
Здравейте, някой да знае нещо за Mantisa? Отиде на операция, след операцията ми писа, че е добре и после изчезна мистериозно.

# 374
Здравейте, някой да знае нещо за Mantisa? Отиде на операция, след операцията ми писа, че е добре и после изчезна мистериозно.
Марита и аз нямам представа , мисля че тук не е писала след операцията.  Има доста момичета, които не пишат, някой влизат във форума и аз се надявам всички да са добре .

Общи условия

Активация на акаунт