Имам нужда от помощ с болен роднина

• 17 925
  • 580
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Няма значение преди колко години са се развели.

П.П. Подведох – има значение.
Цитат
Чл. 145. (1) Невиновният за развода съпруг има право на издръжка.
(2) Издръжката се дължи най-много до три години от прекратяването на брака, ако страните не са уговорили по-дълъг срок. Съдът може да продължи срока, ако получаващият издръжката е в особено тежко състояние, а задълженият може да я дава без особени затруднения.
(3) Правото на издръжка на бившия съпруг се прекратява, когато той встъпи в брак.
https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135637484

# 226
  • София
200-килограмов натрапник, изял, изпил всичко и пречил през целия си живот не бих гледала, Кеч, не съм на твоето мнение. Камо ли на 23 години.
Вероника, аз съм казала на първа страница мнението си, също не бих гледала : )) Паразититът ще изсмуче младостта на едно момиче.
Просто отбелязвам, че изказът на авторката е отвратителен. Прозират ми неприятни неща.

# 227
Хайде сега дайте да върнем бившите мъже на жените им, нищо че са се развели кой знае кога Simple Smile Тък вече се смея с глас Simple Smile Невинния за развода алкохолик да бъде спасен с издръжка от бившата съпруга Simple Smile Хохохохох

# 228
Хайде сега дайте да върнем бившите мъже на жените им, нищо че са се развели кой знае кога Simple Smile Тък вече се смея с глас Simple Smile Невинния за развода алкохолик да бъде спасен с издръжка от бившата съпруга Simple Smile Хохохохох
Ааа, не е достатъчно да намери кой да му плаща издръжка, а да му сменя памперсите и да принася в леглото, защото той отказва да става! Момичето никъде не пише, че има тежък физически недъг. Пък и помощни средства има, но не, не ще човекът да мръдне и това е!

# 229
Може да се обърнат към бившата му жена.
Тук ключовата дума е "бивша".
Лия, не споменаваш за баща, но поне някой близък роднина около теб има ли? Освен паразита, имам предвид.

Баща ми почина,когато бях на 5 годинки...Нямам други близки. Sad

# 230
  • София
В България много малко хора се развеждат по вина. Дори да е имало изневери, психически тормоз и подобни. Това е ключовото, не преди кошко години

# 231
  • София
Аз по-скоро си мислех някаква комбинация от неговата пенсия плюс издръжка и така по-лесно да му се намери дом, но най-веротно това няма да стане. Защото въобще не е работа на момичето нито да го обслужва, нито да го издържа.

# 232
Баща ми почина,когато бях на 5 годинки...Нямам други близки. Sad
Все повече ме е яд на този... ще си спестя думите. Вместо да бъде опора на детето на сестра си, пропил цял апартамент и накрая живял на гърба на сестра си до самия й край! Какво чудовище трябва да си, за да мъчиш престарялата си майка и племенницата си...

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 10:44 от Не се сърди, човече

# 233
200-килограмов натрапник, изял, изпил всичко и пречил през целия си живот не бих гледала, Кеч, не съм на твоето мнение. Камо ли на 23 години.
Вероника, аз съм казала на първа страница мнението си, също не бих гледала : )) Паразититът ще изсмуче младостта на едно момиче.
Просто отбелязвам, че изказът на авторката е отвратителен. Прозират ми неприятни неща.
Пропуснала съм малко явно на първа страница. Както и да е.

# 234
Приказки на едро.

Докато не се видят документи, правим само предположения за имота. Има поне 3-4- хипотези, които попадат под даденото повърхностно описание: Продали, разделили, купили. Възможно е единият да е купил доста по-голямо жилище с цел, там бабата да живее до сетните си дни и още много житейски хипотези. От гадания  няма мисъл.

Момичето надали е гледало и обгрижвало болната си майка в сетните и месеци.

Учението в НБУ не пречи на дълбоката неграмотност. Не е престъпление да си неграмотен.

Приятел - предполагам го има, но не желае или не може да се демонстрира, зает е и пр. Няма планове с момичето.

Не вярвам жена на 91 да обгрижва мъж 200 кг. Би ви го казал всеки, който знае какво е жена на 91 и мъж 200 кг.

Бабата сигурно не е на 91, а мъжът не е 200 кг. Ако това е хипербола, пак няма смисъл да го имаме за чиста монета.
Бабата е стара, а мъжът - силно затлъстял.

Как е загубил апартамента, не ни е дадено да знаем. Това, че момичето казва едно, не означава, че е истина.

Момичето изглежда мило, самотно, неграмотно и лутащо се.
Юридическите задължения са едно, моралните - друго.
Да осмисли реално къде и какво, ако може да осмисли. Това би и помогнало.
Бабата до последния си дъх ще жали и за сина си и за дъщеря си.

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 10:42 от Не се сърди, човече

# 235
Тук има 2-3 потребителки, дето направо ми лазят по нервите вече с напълните си да се представят за много състрадателни. Close

Да караме по законов ред.

Вуйчото има ТЕЛК. Доколкото схванах 80 % Ето ДВ http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=128969&am … _jMG3R6xGTEc5R3Yo

Гледаме Раздел ІІ Психични болести.
Раздел 6 Неврози

1.2. със значителни затруднения в социалната адаптация – 80 % (загуба на умения за справяне с всякаква работа, независимо от специфичната ù природа).

Най-вероятно това е диагнозата на вуйчото. Всяка диагноза, която ТЕЛК признават, трябва да е доказана след стационарно лечение, тоест вуйчото е лежал в психиатрия и са го диагностицирали. Тук никъде не пише, че не могат да ходят такива. Този просто го мързи и затова не мърда от леглото. Ако лежи от години, вече има значителна атрофия и няма да може да стане сам.
ТЕЛК може и да не признаят залежаването, ако няма физическо увреждане, което да го оправдава.
Щом взима 270 лева пенсия, значи е бил на ниска заплата, когато е работил.

За апартамента сега. На институциите моралните норми не им влизат в работата. Те се интересуват само от законовите такива.

Има адвокати в този форум. Нека някой обясни какви законови пречки могат да възникнат пред това момиче. Какви задължения могат да й наложат, има ли такива?

ПП А, да, още нещо. Вуйчото е БИЛ алкохолик, като по-млад, пропил апартамент и кола. После се развел, сдухал и станал 200 кила. Вероятно не чак толкова, но е яко дебел от залежаване и от психическите проблеми.Бабата може да е на 91, предвид ,че внучката вече е на 23
ППП Забравих и друго. Съветите тук да се преосвидетелства вуйчото са лишени от смисъл. ТЕЛК е гадна институция, с която си имам работа от 11 години. Там не дават по-висок процент, ако не прибавиш към диагнозите си някоя нова, особено гадна болест. Този не виждам какво ще добави, освен мързел.

Последна редакция: чт, 15 авг 2019, 15:45 от Ън

# 236
Спокойно, момиче. Ще се наредят нещата мисла. Очаквам темата да попадне пред очите на някои от адвокатите, които пишат в бгмама, за да изяснят законите какво казват.

# 237
Скрит текст:
Приказки на едро. Кое точно?

Докато не се видят документи, правим само предположения за имота. Има поне 3-4- хипотези, които попадат под даденото повърхностно описание: Продали, разделили, купили. Възможно е единият да е купил доста по-голямо жилище с цел, там бабата да живее до сетните си дни и още много житейски хипотези. От гадания  няма мисъл.

Момичето надали е гледало и обгрижвало болната си майка в сетните и месеци. Има доста свободен и поддържан вид на снимки от пътувания по времето, когато майката е агонизирала и веднага след.
Не изглежадат така служителите на туристически фирми в командировка, които имат под грижите си тежкоболен близък удома. Нищо престъпно, нейно право е, но не следва така да я ожалвате, че се е скъсала от грижи и тежки мисли.

Учението в НБУ не пречи на дълбоката неграмотност. Не е престъпление да си неграмотен.

Приятел - предполагам го има, но не желае или не може да се демонстрира, зает е и пр. Няма планове с момичето. Гледай ти какво заключение... и много във връзка с темата.

Не вярвам жена на 91 да обгрижва мъж 200 кг. Би ви го казал всеки, който знае какво е жена на 91 и мъж 200 кг.

Бабата сигурно не е на 91, а мъжът не е 200 кг. Ако това е хипербола, пак няма смисъл да го имаме за чиста монета.
Бабата е стара, а мъжът - силно затлъстял. И това какво променя в ситуацията?

Как е загубил апартамента, не ни е дадено да знаем. Това, че момичето казва едно, не означава, че е истина.  Винаги имаме едната страна на историята. Всъщност дори не е чак толкова важно как е загубил аапартамента си.

Момичето изглежда мило, самотно, неграмотно и лутащо се.
Юридическите задължения са едно, моралните - друго.
Да осмисли реално къде и какво, ако може да осмисли. Това би и помогнало.
Бабата до последния си дъх ще жали и за сина си и за дъщеря си.Единственото, с което съм съгласна.
А заключението, че момичето има поддържан вид, просто ме втрещи! Какво ви става, Деборана!? Трябва на 25 г. да е мърлява, мръсна, парцалива, за да личи, че страда ли?

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 10:45 от Не се сърди, човече

# 238
Момичето бърза да се отърве веднага от проблема. А в този живот всеки се сблъсква с някакви проблеми, на различна възраст. В крайна сметка тя е млада и после ще си живее живота и й предстоят само хубави неща. Това да й е сега проблема в живота дето се вика.

Само адвокат ще й помогне, да. Адвокатите знаят неподозирани способи за всички ситуации.

Аз на нейната възраст не бих седяла с тези роднини в едно жилище, тя си е преценила, че може и го прави.

# 239
Момичето бърза да се отърве веднага от проблема. А в този живот всеки се сблъсква с някакви проблеми, на различна възраст. В крайна сметка тя е млада и после ще си живее живота и й предстоят само хубави неща. Това да й е сега проблема в живота дето се вика.

Само адвокат ще й помогне, да. Адвокатите знаят неподозирани способи за всички ситуации.

Аз на нейната възраст не бих седяла с тези роднини в едно жилище, тя си е преценила, че може и го прави.
Bianka, това момиче е преживяло два огромни удара - смъртта на баща си на 5 годишна възраст, и смъртта на майка си. Прави впечатление колко е изнервено, и това е разбираемо. Тя не иска да изостави баба си, дължи й грижи, пък и колко време ще издържи сама старата жена с онзи!? Нали сама е помолила да го настанят някъде, значи сама вижда, че няма сили. Бягството не е опция, така мисля аз.

Общи условия

Активация на акаунт