Имам нужда от помощ с болен роднина

• 17 944
  • 580
  •   1
Отговори
# 210
Забегването в чужбина ще се случи след смъртта на бабата, ако до тогава вуйчото не е настанен някъде.

# 211
Отварям му вратата и го изхвърлям като мръсно коте. Всеки си кове съдбата. Да е мислил за последствията. Никой не е длъжен никому.

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 06:14 от Анонимен

# 212
  • Варна
Бабата е продала жилището си и е
предоставила парите на децата си.
Майката закупува жилище, вуйчото
ги изпива. Страхова невроза не е
 причина да се инвалидизира. Може
сам да се обслужва и работи. Не зная
дали той симулира или се нуждае от
психиатър.

# 213
Най-прецакана е бабата. Вместо сега да си имаше свое жилище, тя същои зависи от волята на внучката.

Вадя си извода, че е добре докато човек е жив, да си има поне 1 жилище на свое име, а не да раздаде всичко на децата. Това са фактите.

# 214
Апартаментът може да е с право на бабата да пребивава там до живот иначе е лудост от нейна страна...

# 215
И аз смятам, че се е подсигурила. Но, предполагаме. Авторката да каже.

Има нещо друго обаче. Как / лека и пръст на жената/, не е опитала да свърши нещо добро за брат си, вместо да го приютява. Лечение, психолози, психиатри, всякаква медицинска помощ.
Та това е човек, предполагам, около 60-те. 200 кила ! Има голяма група инвалидност, но не зная за страхови неврози дават ли толкова. Така ли неподвижен още 20 години , примерно Flushed
Момичето е младо и не зная дали пресъздава добре нещата.

# 216
Момичето се е видяло в чудо. И на мен ми се струва, че не е много наясно. И аз не съм била на 23, и сега също не съм, всъщност.

# 217
  • с/у ОколоМръсТното
Колко нападки срещу едно дете, току-що загубило майка си...
Лиа, не знам какво да те посъветвам. В трудна ситуация си. Няма спор.
И те приветствам за желанието да учиш, па макар и с кредит.
За негативните коментари по повод НБУ няма да дам знак. Дори не си предтставях, че някой може и това да критикува и обижда?!

Мило дете (колкото моята дъщеря си, Господ да Ви пази), дано скоро се разрешат проблемите ти. Рано се сблъскваш с лошото в живота... А той принципно е и цветен и щастлив.
Кураж! Не се предавай и не се обиждай от критиките тук.
Ти си знаеш най-добре какво ти е... Кое колко ти струва.
Дето се вика, дори скъбта си не можеш да изживееш...
Дано приятелят ти е свестен и ти дава сили и подкрепа.
Един ден........................ Един ден ще просветне. Защото не може да е само тъмно.
Само вярвай и се съхранявай. На прага на живота си. Чакат те още много преживелици. Дано са положителни!
Успех! Прегръщам те Heart

# 218
Скрит текст:
Колко нападки срещу едно дете, току-що загубило майка си...
Лиа, не знам какво да те посъветвам. В трудна ситуация си. Няма спор.
И те приветствам за желанието да учиш, па макар и с кредит.
За негативните коментари по повод НБУ няма да дам знак. Дори не си предтставях, че някой може и това да критикува и обижда?!

Мило дете (колкото моята дъщеря си, Господ да Ви пази), дано скоро се разрешат проблемите ти. Рано се сблъскваш с лошото в живота... А той принципно е и цветен и щастлив.
Кураж! Не се предавай и не се обиждай от критиките тук.
Ти си знаеш най-добре какво ти е... Кое колко ти струва.
Дето се вика, дори скъбта си не можеш да изживееш...
Дано приятелят ти е свестен и ти дава сили и подкрепа.
Един ден........................ Един ден ще просветне. Защото не може да е само тъмно.
Само вярвай и се съхранявай. На прага на живота си. Чакат те още много преживелици. Дано са положителни!
Успех! Прегръщам те Heart
Много ви благодаря.Вдъхнахте ми кураж и надежда.Да аз не мога да изживея скръбта Sad....Знаете ли може би ако въобще има нещо хубаво в тази ситуация е че,не мога да изпадна в депресия и мозъкът ми е ангажиран в момента как да спася мене и баба....И аз ви прегръщам Simple Smile)

Скрит текст:
Авторке, погледни си много хубаво документа за собственост на апартамента. Ако бабата е прехвърлила апартамента на майка ти със запазено право на ползване, то в този случай положението наистина става сериозно. Вуйчото трудно ще го изведеш от апартамента.

Не е с право на ползване видях документите.Аз няма да изгоня баба не ме разбирайте погрешно!Не знам защо наистина на времето не го е прехвърлила с това право,но както и да е.Аз към нея имам задължение.

Скрит текст:
Да  видим какво е положението тук:
1. Момиче на 23-24 г., наскоро изгубило майка си след кошмарно боледуване. Грижите, разбираемо, са били нейна отговорност.
2. Бабата е на пределна възраст, сама е казала, че не издържа и е помолила внучка си да настани в дом/хоспис паразитиращия си син.
3. Алкохолик, профукал дома и колата си. Очакващ някой да го обгрижва на легло, вкл. да му сменя памперсите. Не е против и смята за нормално този някой да е племенницата му.
Аз тук не прочетох да има тежко увреждане, за да не отиде сам до тоалетна! И да му слугуват и принасят, че той милият отказвал да стане!? Мен ми е жал за старицата, погребала дъщеря си, и за момичето, останало само и без майка си, за този - не. Съчувствайте му колкото искате, пред компа е лесно, но коя от вас би накарала 20 годишната си дъщеря да сменя памперси на 200 кг мъж на не повече от 55-60 г.? И го казвам от позицията на човек, години наред обгрижвал майка си на легло.
Лия, този деца има ли? Макар да си мисля, че и да има, отдавна ги е отсвирил...
Няма деца разведен е,няма имоти,няма нищо...Мама искаше да го дадем в дом,но баба не позволи и сега така се стекоха обстоятелствата.

Най-прецакана е бабата. Вместо сега да си имаше свое жилище, тя същои зависи от волята на внучката.

Вадя си извода, че е добре докато човек е жив, да си има поне 1 жилище на свое име, а не да раздаде всичко на децата. Това са фактите.
Така е,не е с право на ползване,видях документа,но аз нея няма да я изгоня не ме разбирате погрешно!

Последна редакция: чт, 15 авг 2019, 13:55 от Не се сърди, човече

# 219
  • София
Може да се обърнат към бившата му жена.

# 220
Хм, вярно, щом е разведен. Затова - Лия - беж при адвокат, да си разбереш опциите!

# 221
Може да се обърнат към бившата му жена.
Тук ключовата дума е "бивша".
Лия, не споменаваш за баща, но поне някой близък роднина около теб има ли? Освен паразита, имам предвид.

# 222
  • София
Не е чак толкова ключова. По закон бивш съпруг/съпруга може да дължи издръжка.

# 223
Не е чак толкова ключова. По закон бивш съпруг/съпруга дължи издръжка.
Кой знае преди колко години са се развели, жената може да има две деца примерно, да работи на мин. заплата, да е заминала в чужбина преди 20 години. Пък този трябва да се надигне от леглото, да си намери адвокат, да заведе дело като издири адреса й преди това, да плати държ. такса...
И защо да търси издръжка, а не е работил от... Лия, от колко години всъщност този паразитира у вас?

# 224
Не е чак толкова ключова. По закон бивш съпруг/съпруга може да дължи издръжка.

Зависи. Ако не се лъжа, това е само ако са се развели по вина на жената, което не ми се вярва, а и има срок от прекратяването на брака.

Общи условия

Активация на акаунт