Имам нужда от помощ с болен роднина

• 17 949
  • 580
  •   1
Отговори
# 195
Ти и да избягаш, апартамента и баба ти нали тук остават. Ще поставиш нея на топа на устата, а каза, че ще се грижиш за нея поне. Бягството не е решение. Пък и нали заеми, следване, това онова. В чужбина да не мислиш, че те чакат с килима да пристигнеш?

Поела си вярната посока, документи, институции. Стисни зъби и действай натам.

Вие не ме разбрахте.Аз действам ще направя всичко възможно да го вкарам. Ако баба я няма и него не искат да го приемат тогава ще избягам.Аз не мога с извинение да му сменям памперсите на 200 кг мъж или да плащам на жена да го гледа.Имам няколко приятелки в чужбина те ще ме приемат.Стискам зъби се се надявам.че Господ ще ми помогне,но човек трябва да има план А и Б.

# 196
Прости ми, в темата те защитавах остро, но това фраскане и джаскане дето те напира не е в твоя полза.
Не си малко момиче! Вземи се в ръце, преосмисли поведението си и бъди по-уравновесена и без детски изхвърлянки.

Вмирисан труп в апартамент на твое име може много бързо да те върне с полиция у дома, ако ще в друга галактика да се намираш, и дълго бял ден да не видиш ...

Докато спасяваш себе си и култивираш егоизма си никога не забравяй, че живота всичко връща. Не губи човешкото в себе си и действай като добър човек!

# 197
Много умно, ще зареже университета, за който има заем 10 бона, и ще се скрие при приятелки в чужбина.

# 198
Вижте, 200 килограмов болен у дома може да докара всеки до отчаяние. Не знам защо се правите, че не го разбирате. Даже да се намери човек, на когото да платиш да го обгрижва е много трудно, няма хора, искат много пари, не искат да вдигат, пращат разни цигани и прочие.
Момичето може да стигне до лудост само за няколко дни, а за месец ще е готова да избяга вдън гори Тилилейски.
Никакво значение няма къде точно учи, и нищо да не учи, пак не може да обрече ежедневието и перспективите си на такова невъзможно нещо.

Авторката, закривай темата, че почваш да звучиш истерично и хората се настройват кофти. Права си за всичко, действай и умната.

# 199
Съгласна съм с Ирис.
Но не виждам причина да се закрива темата. Момичето ще каже дали е успяло, може да получи адекватен съвет, ако опитът й се провали. Тогава наистина ще изтеряса и ще има нужда някой да й говори разумно.

ПП Този апартамент, който е наследила, се оказва сега бреме. Ако бяха на квартира, просто си събира багажа и се мести в друга. За бабата и вуйчото веднага ще се намери място някъде.

# 200
Цялата тема ми звучи пресилена. Алкохолик който тежи 200кг има ли? Виждала съм алкохолици и те не са с толкова наднормено тегло.
Спрягат се едни 800лв, непосилни уж...Ами ако е толкова тегаво ще намери 800лв и реши въпроса с подписа...Само дето и това е измислица на авторката.

# 201
Аз познавам само слаби алкохолици. Може вуйчото да е изключение де. Странно ми е, че авторката продължава да стои с профила си във фейсбук. От това съдя, че и другите неща не ги изпипва.

# 202
Няма да и вземат жилището, но се счита, че щом има къде да живее болният и условията са прилични, няма нужда да го настаняват в социален дом.
Ще помоля да разясните на мен, несведущата. Извинявай, ънноун, че използвам твоя пост, но изглеждаш сведуща по въпросите, има и други потребители, които изглежда са по-наясно от мен.

Искате да ми кажете, че брат ми може да се цопне в жилище мое, в което съм приютила майка си /по някаква причина/, и в което живее и дъщеря ми, когато си реши??? И няма законов ред, по който да се изведе такъв натрапник от мое жилище... Нещо се обърках, честно.

След моята кончина също - дъщеря ми унаследява имот мой, в който е поканена да живее и баба й, вуйчото се натриса и дъщеря ми ще е длъжна да го гледа?

# 203
Косите, правлни разсъждения и логика.
Но тук има един нюанс, който е законов. В конкретния казус може да липсва. Ако бабата е прехвърлила на дъщеря си апартамента, срещу запазено пожизнено право на ползване са себе си, в апартамента , докато е жива бабата, може да живее с когото си иска. В това число и със сина си. А авторката ще има право да обитава жилището след нейната смърт.
Не зная такъв ли е случаят. Авторкката написа, че бабата си е продала жилище и двете деца са купили.
Авторката да отиде при адвокат и да се консултира. Иначе, поставянето под запрещение, е нож с две остриета. Поставянето под пълно запрещение е за тежки случаи на психическо разстройство, когато човек не може да ръководи постъпките си. Тогава се назначана настойнически съвет от трима души. Ограниченото запрещение е обаче много коварно, защото авторката му става попечител, но всякакви действия се съгласуват и приподписват от вуйчото. Абсолютна клопка.
Авторке, отивай на консултация при сериозен адвокат, проблемът ти е комплексен. Плати, ако трябва на трима поотделно, за да си избереш читав адвокат. Изоставянето на човек на произвола има и други законови последици.
Иначе, от гледна точка на морала, напълно се солидаризирам, че този вуйчо не ти е грижа.

# 204
Ами да дойде да каже авторката точно какъв е случаят де. Нали това казвам, дайте да видим законово как стоят нещата, да си направи консултация с адвокат, да напише тук. С общи приказки няма да стане, да видим конкретния казус. 200-килограмов натрапник, изял, изпил всичко и пречил през целия си живот не бих гледала, Кеч, не съм на твоето мнение. Камо ли на 23 години.

Ако бабата е продала, двете деца са купили и едното дете си е продало и изяло и изпило неговото, .... не бих гледала, абсурд. Не е длъжна. Т.е. - нека някой каже, длъжна ли е, що?

Въпросът е като го върнат на бабата, а бабата живее в нейното жилище /на авторката/, какво да се направи? Аз бих направила като Бианка - квартира и това е. Социален патронаж за болния, това е санитарният минимум.

# 205
И на мен този момент не ми е ясен. Как действат социалните. Бабата вече не може да се грижи, авторката не е длъжна, този няма собственост, къде и как ще го настанят. Как ще го връщат в дома на момичето , направо , ако това е така, нямам думи аз.

# 206
Авторке, погледни си много хубаво документа за собственост на апартамента. Ако бабата е прехвърлила апартамента на майка ти със запазено право на ползване, то в този случай положението наистина става сериозно. Вуйчото трудно ще го изведеш от апартамента.

# 207
Да  видим какво е положението тук:
1. Момиче на 23-24 г., наскоро изгубило майка си след кошмарно боледуване. Грижите, разбираемо, са били нейна отговорност.
2. Бабата е на пределна възраст, сама е казала, че не издържа и е помолила внучка си да настани в дом/хоспис паразитиращия си син.
3. Алкохолик, профукал дома и колата си. Очакващ някой да го обгрижва на легло, вкл. да му сменя памперсите. Не е против и смята за нормално този някой да е племенницата му.
Аз тук не прочетох да има тежко увреждане, за да не отиде сам до тоалетна! И да му слугуват и принасят, че той милият отказвал да стане!? Мен ми е жал за старицата, погребала дъщеря си, и за момичето, останало само и без майка си, за този - не. Съчувствайте му колкото искате, пред компа е лесно, но коя от вас би накарала 20 годишната си дъщеря да сменя памперси на 200 кг мъж на не повече от 55-60 г.? И го казвам от позицията на човек, години наред обгрижвал майка си на легло.
Лия, този деца има ли? Макар да си мисля, че и да има, отдавна ги е отсвирил...

# 208
Авторке, погледни си много хубаво документа за собственост на апартамента. Ако бабата е прехвърлила апартамента на майка ти със запазено право на ползване, то в този случай положението наистина става сериозно. Вуйчото трудно ще го изведеш от апартамента.
Тя баба си не гони, има си ангажимент към нея, но жената сама е помолила след среднощния екшън да го настани някъде. Този ще умори и майка си, и към нея милост няма.

# 209
Как ще гледа баба си, като е решила да забегне при приятелки в чужбина, ако не може да "махне" вуйчото?

Общи условия

Активация на акаунт