Дано да съм уцелила мястото, където да си задам въпроса. Предварително се извинявам , ако има подобна такава актуална тема - дълго четох, преди да се престраша да попитам.
Проблемът ми е следния - жена на 26 съм, вече от 8-9 години с хормонални и ендикринологични проблеми - завишени андрогенни хормони, прединсулинова резистентност, акне, омазняване, косопад... Смених ужасно много лекари, но като че ли, не попаднах на правилният такъв. Всяко лечение се свеждаше до смяна на противозачатъчни, които след като бъдат спрени, проблема се връща и засилва. Сега даже пия коктейл от Мидиана 28 + 1/2 преднизолон, спиронолактон и метформин, от няколко месеца. Последният месец се появи отново косопад и омазняване на скалпа, оказаха се два завишени хормона- 17oh progesterone и Androstendion, но лекарят ми е на мнение, че те не са толкова важни и щом Тестостеронът и DHEA-S ми са в норма, всичко е ок. За мен това не е адекватна реакция..
Молбата ми е следната - моля препоръчайте ми наистина добър гинеколог в София, добър хормонален специалист... Изчетох много мнения за различни лекари и напълно се обърках, тъй като не знам кой с какъв проблем е бил.
Предполагам жени с подобни проблеми биха ме насочили най-точно, тъй като и те са минали през същото нещо.
Благодаря предварително!