Удебелена лигавица - бременна ли съм ?

• 277
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте! От 2г.правим опити за бебче . Все неуспешни. Решихме да се консултираме с репродуктивен специалист.  Избрахме клиниката на д-р.Явор Владимиров . При първия преглед при него ми назначи изследвания и каза , че на пръв поглед всичко при мен изглежда добре.  Назначи и за мъжа ми спермограма.  Днес бе втория ни преглед , който е при д-р.Белчева в същата клиника. Прегледа ме , каза че имам пълен яйчников резерв и че имам удебелена лигавица на матката, което често се среща при наличие на бременност.  Изследванията ми са перфектни , само витамин Д не ми е в норма.  Спермограмата на мъжа ми също е отлична. Следващия ми преглед е по време на менструация, 2ри или 3ти ден. Като д-р.Белчева , каза , че дотогава ако няма бебе , ще назначат тестза проходимост на тръбите.
Всичко добре , но сякаш ми плажна надеждата . При прегледа на д-р.Явор Владимиров,  той не спомена за удебелена лигавица,  тоест тя е от съвсем скоро.
Кога най-рано мога да си направя кръвни изследвания за бременност? Дали някоя мама от вас е имала подобен случай, ако може да сподели мнение?
Благодаря!

# 1
  • Sofia
... имам удебелена лигавица на матката, което често се среща при наличие на бременност.
Не се среща често, а винаги, ако има бременност. За да може да се имплантира ембрионът, лигавицата трябва да е удебелена.

Удебелена лигавица има също така всеки месец преди цикъл (ако хормоните са ок). Ако няма оплождане, идва цикъл и лигавицата пак изтънява и започва отново да нараства след менструацуята. А ако има оплождане, няма менструация и лигавицата продължава да се удебелява.

Тест за бременност (уринарен или кръвен) - в деня на очакваната менструация.

# 2
Днес съм 17ти ден от цикъла . Очаквам менструация след 10тина дни . Дали е удебелена затова или е рано ? Благодаря!

# 3
Аз като съм била на преглед,и докторката е казвала че имам удебелена лигавица,значи скоро ще ти дойде

# 4
Аз като съм била на преглед,и докторката е казвала че имам удебелена лигавица,значи скоро ще ти дойде

Би трябвало на 27ми да ми дойде Sad

# 5
Може и да греша, пожелавам ви да е това което искате!
Казвам какво е казвала лекарка при преглед,но тя помисли бебето ми за киста така че...

# 6
Може и да греша, пожелавам ви да е това което искате!
Казвам какво е казвала лекарка при преглед,но тя помисли бебето ми за киста така че...

Много благодаря!

# 7
Аз през лятото загубих едно бебе и знам какво е силно да го искаш да е там

# 8
  • София
На 17-ти ден е нормално лигавицата да е удебелена, но това е част от цикъла, защото още е рано за имплантация и не е ясно дали ще продължи на нараства при бременност или ще намалее и ще се накъса, за да бъде изхвърлена от новия цикъл.

# 9
Аз през лятото загубих едно бебе и знам какво е силно да го искаш да е там

Много съжалявам! 😭

# 10
Най-важното беше че и ние опитвахме много време и когато се случи толкова бяхме щастливи и казахме на малкия ни син и той казваше на всеки който срещне ,че после върви обясни на детето че и на другите:(
Но както и да е не е по темата,при вас ще е разшично

# 11
  • Sofia
Днес съм 17ти ден от цикъла . Очаквам менструация след 10тина дни . Дали е удебелена затова или е рано ? Благодаря!
Fever Ray, го е обясниха много добре.
На 17-ти ден лигавицата не може да е удебелена заради бременност. Тя е такава заради нормалното развитие на цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт