Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 1 805
  • 86
  •   1
Отговори
  • София
Добре дошли в новата тема  Hug

Тестовете  за Овулация засичат Пика на ЛХ, хормона отговорен за Овулацията.
Нормално е да има един до два, последователни, (+) теста за О.,
три и повече не е нормално и може да показва, че има проблем.

Условия, за правилно проведен тест:
- по едно и също време на деня, от 15.00 до 18.00 часа - избирате си някакъв час и го спазвате
- тестовете за О. се правят от (-) до (-)
- да не сте пили вода и пишкали 2-4 часа, преди теста
Пикът на ЛХ се определя по-лесно, ако  събирате и номерирате тестовете

Тестването започва -  в зависимост от дължината на МЦ

(денят на О. спрямо дължината на МЦ
 - дължината на ЛФ е почти постоянна, за разлика от дължината на ФФ
)

Тестът за О. е положителен, когато Контролната и Тестовата линия са с еднакъв интензитет или Тестовата е по-наситена от Контролната линия

О. настъпва от 12 до 48-я час, след пика на ЛХ

Тестът за О., не ви гарантира, че ще има такава.
При домашни условия О. се доказва чрез измерване на БТ.

2 положителни теста и пика на ЛХ

Цервикален секрет
При фертилната ЦС  - нишките са успоредни и подпомагат движението на сперматозоидите
А. Напречно сечение.
Б. Надлъжно

Различните типове ЦС:
L - преди и след Овулаторна фаза,  
S - фертилен прозорец с Овулаторна фаза

Дни с полов контакт, спрямо Овулацията и вероятност за зачеване

Старата тема

# 1
  • София
Какви тестове за овулация бихте препоръчали? Има някакви в Амазон, но им се чудя.

# 2
# 3
Какви тестове за овулация бихте препоръчали? Има някакви в Амазон, но им се чудя.
Easyathome 🤞

# 4

Easy@home от iHerb. Най-изгодни излизат. И доставката е около 10тина дни. На всичкото отгоре най-плътни черти съм виждала при тях. Пробвала съм Oview, Twip, Clear choice, BFP ... От изброените само с BFP съм имала положителни тестове, но пък излизат доста неизгодно.. по около 2лв лентичката. Сега забременях с Easy@home - имах положителен тест за О, а след това и тестовете за бременност показа черта на 8-9 DPO. Grinning Така, че моята препоръка е за пакетите от iHerb - 50+20. Simple Smile

# 5
Може и от Амазон да се вземат също

# 6
  • Бургас
Здравейте, това са тестовете ми от вчера и днес. По приложението на премом, овулацията трябваше да е вчера, но втората черта все още не е толкава тъмна колкото контролната. Възможно ли е този месец да е по-късна овулация? Предните дни втората черта беше доста по-бледа.

Вчера:

Днес:

# 7

Здравейте ден 15 от МЦ с поликистоза съм.Възможно ли е да е положителен от много стискане??На 10 ден бях на фоликулометрия и намерихме един дф 22 ММ,който ме съмнява,че съм задържала в другия яйчник имаше един 8 мм възможно ли е да овулирам от него?Имам яйчникова цс ,болки в яйчниците и бр днес сутринта 36.41.
Най -важно ми е дали може да има ову при наличие на задържан и дали лх може да лъже вчера теста беше почти се виждаше втората черта???Помощ???

# 8
Не е възможно да е положителен от много стискане. Положителен си е. Но това е тест за предстояща овулация, не показва, че се е случила, а че вероятно предстои. Обикновено след пика на ЛХ следва овулация, но не винаги. Особено като има СПКЯ. Дали се е случила овулацията може да се разбере или с мерене на базалната температура, или с фоликомерия.

Между другото, възможно е няколко дни поред да има положителни тестове, продължавайте с тестването. Също и с опитите - сега е времето

# 9
Не е възможно да е положителен от много стискане. Положителен си е. Но това е тест за предстояща овулация, не показва, че се е случила, а че вероятно предстои. Обикновено след пика на ЛХ следва овулация, но не винаги. Особено като има СПКЯ. Дали се е случила овулацията може да се разбере или с мерене на базалната температура, или с фоликомерия.

Между другото, възможно е няколко дни поред да има положителни тестове, продължавайте с тестването. Също и с опитите - сега е времето

Това са предни дни

# 10
Да, днес е положителен

# 11

Според вас дали изобщо ще имам овулация? Положението е следното: след аборт заради синдром борих много време задържани фоликули. Ноември се махнаха и декември правихме стимулация с Летрозол. Януари пак задържан и Регулон, февруари без стимулация, март пак Летрозол. Този месец бях при АГ, нямаше задържани фоликули. Обаче нямам симптоми за овулация. Положението е много сухо. Цапаше ми този цикъл до 9 ден, освен Летрозол приемах и Дуфастон. Правя овулация със стимулация на 12 ден, без на 10-11.

# 12

Според вас дали изобщо ще имам овулация? Положението е следното: след аборт заради синдром борих много време задържани фоликули. Ноември се махнаха и декември правихме стимулация с Летрозол. Януари пак задържан и Регулон, февруари без стимулация, март пак Летрозол. Този месец бях при АГ, нямаше задържани фоликули. Обаче нямам симптоми за овулация. Положението е много сухо. Цапаше ми този цикъл до 9 ден, освен Летрозол приемах и Дуфастон. Правя овулация със стимулация на 12 ден, без на 10-11.
На мен последният тест ми се вижда доста близък до пик и пред-пред последният. Защо мислите,че няма да има овулация ?

# 13
Защото нямам симптоми, нямам слузта, която е присъща за овулацията. Освен да е този месец по-късна и да продължа с тестването. Ако няма овулация сигурно изобщо няма да има такава наситена втора черта почти като тестовата.

# 14
Защото нямам симптоми, нямам слузта, която е присъща за овулацията. Освен да е този месец по-късна и да продължа с тестването. Ако няма овулация сигурно изобщо няма да има такава наситена втора черта почти като тестовата.

Аз също не винаги имам слуз,но имам овулация. Продължавайте да тествате .

Общи условия

Активация на акаунт