Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 1 761
  • 86
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Последният правен ми изглежда положителен, но и няколко преди това. Може би трябва още тестване.

Но! При задържан фоликул отново може да има положителен тест.

Опция ли е фоликулометрия?

# 16
Последният правен ми изглежда положителен, но и няколко преди това. Може би трябва още тестване.

Но! При задържан фоликул отново може да има положителен тест.

Опция ли е фоликулометрия?
Нямам задържан фоликул. Бях на преглед на 3 ден от мц. Няма да правя този месец, малко почивка. Аг каза да правя тестове и да действаме.
Притесни ме сухотата, ползвах Преферт гела. Докато ми прицапваше имаше и бистра слуз на 8-9 ден, нищо чудно ову да е съвпаднала с този момент. Но странно защо тестовете продължават да са почти позитивни.

# 17
  • Бургас

При мен положението е подобно, цикълът ми трябва да дойде след 2-3 дни и не виждам овулация, но втората черта си седи тъмна( преди съм си правила тестове след овулация и съм имала една черта или много светла втора). Правим опити през ден-два, дали въобще има някакъв шанс?

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 14:30 от Simpliicity_

# 18
  • София
Не може да се засича правилно Пик на ЛХ, ако тестовете за О. не се правят по едно и също време (+/-30 мин.) - един път на ден, в интервала 15-18:00ч., при спазване на условията за провеждане на теста.
Това, хаотично тестване само ви обърква.
ЛХ е хормон, има си денонощен циркаден ритъм, а и на всичкото отгоре, се отделя и пулсово Simple Smile.
Ако спазвате условията, ще бъдете по-близо до линията на корелация Simple Smile

# 19
  • Бургас
Не може да се засича правилно Пик на ЛХ, ако тестовете за О. не се правят по едно и също време (+/-30 мин.) - един път на ден, в интервала 15-18:00ч., при спазване на условията за провеждане на теста.
ЛХ е хормон, има си денонощен циркаден ритъм, а и на всичкото отгоре, се отделя и пулсово Simple Smile.

И аз четох за този интервал, попринцип гледем да ги правя около 19:00-19:30(след работа). На моите тестове не пише нищо като интсрукции за часове на взимаме или да не сме яли определено време. За течности само пише да се намали приема 2 часа преди изследване  

# 20
  • София
Марките, нямат интерес да ви посочват как най-правилно да се използва теста за О.
За тях, колкото по-дълго ги купувате, толкова по-добре - само печелят от това. Simple Smile

# 21
  • Бургас

Направих теста в 15:30, както е по препоръка да не се яде и пие два часа преди теста. Приложението ми го дава 0.63. Попринцип утре или във вторник очаквам цикъл. Така и не ми даде висок процент

# 22
  • София
Възможно е МЦ да е ановулаторен.
Пусни ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ, за да видим какво се случва... защото, ако няма О., трябва да се търси причината и тя да се лекува.

# 23
Здравейте, коя е тази апликация която ползвате и ви измерва резултата спрямо снимката? И как изобщо е възможно това? Днес за първи път си направих тест за овулация и имам бледа втора черта,което от прочетеното разбирам че е отрицателен. Аз съм с къс цикъл 21/22/ макс 24 дена, ни предимно 22 дни. Първите ми две деца са били от първият опит и от там знам че овулацията ми е някъде между 9-ти и 12-ти ден. Сега обаче съм качила годините сериозно и вече не знам дали не са се променили нещата и затова се тествам.

# 24
Здравейте, коя е тази апликация която ползвате и ви измерва резултата спрямо снимката? И как изобщо е възможно това? Днес за първи път си направих тест за овулация и имам бледа втора черта,което от прочетеното разбирам че е отрицателен. Аз съм с къс цикъл 21/22/ макс 24 дена, ни предимно 22 дни. Първите ми две деца са били от първият опит и от там знам че овулацията ми е някъде между 9-ти и 12-ти ден. Сега обаче съм качила годините сериозно и вече не знам дали не са се променили нещата и затова се тествам.

Приложението е Premom.
Въвеждате си дължина на месечен цикъл и на базата на това ви определя евентуална дата на овулация. След това започвате да прикачате снимки от тестовете и според наситеността им изчислява пик.

# 25
Здравейте! Нормално ли е тестовете за Овулация да ми показват недостатъчно наситена втора черта, но имам обилно цервикално течение? Т.е възможно ли е да го има течението, но утре например да настъпи О.?

# 26
Възможно е, особено ако тестът е направен с разредена урина. Но имайте предвид, че плодовитите дни не са само дните с положителен тест, а и тези преди тях

# 27
Да, няколко дена преди и на самата О, но в случая правя тестове по едно и също време на деня, като поне 2ч. преди това не съм ходила до тоалетна и респективно не съм пила големи количества течности. Но винаги съм си усещала О като типичен признак - цервикално течение, което е 1 ден и е доста обилно, но тестовете са потвърждавали О.

# 28
Здравейте и от мен!
До момента след един месец ползване на Ову лентички, то опитът ми да ги използвам правилно (явно) и да са ми полезни, по-скоро е негативен. Та, бих искала сега след МЦ да им дам втори шанс и да пробвам, с надеждата този път да ми засекат О.
Преди два месеца си закупих лентичките, използвах ги по едно и също време около 18:00ч, без да съм пила и на пълен мехур. МЦ ми е 26-27 дни и на 9-ти ден започнах. Така и според лентичките нямах О., а бях на АГ и тя ми потвърди, че съм имала О. в левия яйчник.
Сега този месец отново мисля да пробвам и да започна на 9-ти ден, но междувременно ще правим и опити, защото ако лентичките отново не засекат бихме пропуснали месец. При вас като видите 2 тъмни черти, тогава ли чак започвате опити - ако да, то в същия ден или от следващия?
Аз физически не си усещам о. - нито ЦС, нито нищо. Не съм мерила базална температура все още.
Цялостно ми е все още объркано с тези лентички, но е до мен предполагам - авторката много хубаво е описала всичко в началото на новата тема, но ми е все така ново.

От ноември/октомври правим опити, на 27г. съм, но леко нямам търпение вече - минах кръвни, аг, ехография, изследване на микоплазми и всичко е в норма - само маточните тръби не съм снимала още. Може би е инфантилно, но очаквах при здрави като нас да се случат бързо нещата.
Дано успея този път с лентичките:)

# 29
А мъжът какво е минал

Общи условия

Активация на акаунт