Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 1 761
  • 86
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от мен!
До момента след един месец ползване на Ову лентички, то опитът ми да ги използвам правилно (явно) и да са ми полезни, по-скоро е негативен. Та, бих искала сега след МЦ да им дам втори шанс и да пробвам, с надеждата този път да ми засекат О.
Преди два месеца си закупих лентичките, използвах ги по едно и също време около 18:00ч, без да съм пила и на пълен мехур. МЦ ми е 26-27 дни и на 9-ти ден започнах. Така и според лентичките нямах О., а бях на АГ и тя ми потвърди, че съм имала О. в левия яйчник.
Сега този месец отново мисля да пробвам и да започна на 9-ти ден, но междувременно ще правим и опити, защото ако лентичките отново не засекат бихме пропуснали месец. При вас като видите 2 тъмни черти, тогава ли чак започвате опити - ако да, то в същия ден или от следващия?
Аз физически не си усещам о. - нито ЦС, нито нищо. Не съм мерила базална температура все още.
Цялостно ми е все още объркано с тези лентички, но е до мен предполагам - авторката много хубаво е описала всичко в началото на новата тема, но ми е все така ново.

От ноември/октомври правим опити, на 27г. съм, но леко нямам търпение вече - минах кръвни, аг, ехография, изследване на микоплазми и всичко е в норма - само маточните тръби не съм снимала още. Може би е инфантилно, но очаквах при здрави като нас да се случат бързо нещата.
Дано успея този път с лентичките:)

Лентички на коя марка ползвате ?
И мъжа ви правил ли си е спермограма ?
Защото при вас добре, изследвали сте разно неща но е хубаво и той да се провери. Също така не се отчайвайте и при напълно здрави хора не винаги става от раз или бързо .... Simple Smile

# 31
Да, една година е хубаво да пробвате, преди да тръгнете по лекари. Трябвало е да ви го кажат това, не да ви взимат пари за изследвания

# 32
Понеделник ще си пусне спермограма, за да видим двустранно как е и ако е в норми, ще
ще паузирам прегледите, защото реално необходимост няма да има - правим го за наше спокойствие сега и, за да се уверим, че сме клинично здрави.
Знам, че е често срещано двойки да пробват по година, две в наши дни, но имам приятели, а дори и нашите кумуве, които при първия месец опит и при трите деца - от първи път.
Та, по човешки, след 5-6 месеца сега с последния мц ми стана леко кофти:)
Лентичките ползвах на Oview - не излиза никак евтино трябва да призная, особено ако трябва да се тестваш 10-тина дни всеки месец

# 33
Понеделник ще си пусне спермограма, за да видим двустранно как е и ако е в норми, ще
ще паузирам прегледите, защото реално необходимост няма да има - правим го за наше спокойствие сега и, за да се уверим, че сме клинично здрави.
Знам, че е често срещано двойки да пробват по година, две в наши дни, но имам приятели, а дори и нашите кумуве, които при първия месец опит и при трите деца - от първи път.
Та, по човешки, след 5-6 месеца сега с последния мц ми стана леко кофти:)
Лентичките ползвах на Oview - не излиза никак евтино трябва да призная, особено ако трябва да се тестваш 10-тина дни всеки месец

Такова нещо като да пробвате 1 година аз не го приемам. Пробвате няколко месеца и ако не се получава според мен в 21ви век при толкова развита медицина , браво че ще предприели мерки. Защото една спермограма отнема 10 минути,а може да спести 1 година чакане и надежди. Дъщеря ми преди 5 години стана от раз ,а сега 6 месеца правихме опити и нищо. Еми оказа се ,че има причина. Много добре сте се насочили към някакви мерки, вижте спермограмата как ще е и вече тогава може да решите как да процедирате. За тестове от личен опит бих ви препоръчала easyathome, за мен са най-добри.

# 34
Ами при някои става от първия път, при други не. Но на 27 години да се дават пари и да се хабят нерви за изследвания преди поне година опити е напълно излишно.

# 35
Ами при някои става от първия път, при други не. Но на 27 години да се дават пари и да се хабят нерви за изследвания преди поне година опити е напълно излишно.

Доста двойки и под 27 години са със сериозни проблеми. Дамата е написала кръвни, аг, ехография и микоплазми. За мен това е далеч от много пари и нерви, даже бих казала че е нещо стандартно преди започване на опити. По-добре да е сигурна.Но всеки различно го приема, поне знае че при нея всичко е ОК на този етап. Пожелавам ви скоро да видите 2те чертички 🤞

# 36

Доста двойки и под 27 години са със сериозни проблеми. Дамата е написала кръвни, аг, ехография и микоплазми. За мен това е далеч от много пари и нерви, даже бих казала че е нещо стандартно преди започване на опити. По-добре да е сигурна.Но всеки различно го приема, поне знае че при нея всичко е ОК на този етап. Пожелавам ви скоро да видите 2те чертички 🤞

Благодаря, Анелия! Две мечтани чертички желая скоро и на Вас!
Честно казано, наистина при толкова развита медицина и бърз достъп до специалисти, нека го приемем дори като профилактични прегледи, та дори и “такса спокойствие” (колкото и нелепо да звучи). На днешно време навременно може да установят доста потенциални или налични вече аномалии.
В случай че и при него е ок спермограмата, ще си продължим, ако нещо се появи на лице - ще се лекува. Ще се опитам да се балансирам - не съм хипохондрик, но наистина пре - скриининг на базови пакозатели и репродуктивните ни органи, смятам е важно.
Потърсих тези лентички easy at home - само в iHerb ги намирам, но не съм поръчвала от там . Вие от къде ги взехте? 🌷

# 37
Аз бих казала, че много добре сте постъпили, че не сте чакали много време. Ние като започнахме с опитите и след 3 месеца неуспешни опити започнахме да ходим на прегледи. Всичко беше наред, докато не ми се направиха изследвания на щитовидната жлеза и от там се започна лечение, но 3 години по-късно така и няма положителен резултат за забременяване. Има си и положителни неща от рано да започнете да търсете проблема, но с времето психиката се скапва. От личен опит го казвам.

# 38
Аз бих казала, че много добре сте постъпили, че не сте чакали много време. Ние като започнахме с опитите и след 3 месеца неуспешни опити започнахме да ходим на прегледи. Всичко беше наред, докато не ми се направиха изследвания на щитовидната жлеза и от там се започна лечение, но 3 години по-късно така и няма положителен резултат за забременяване. Има си и положителни неща от рано да започнете да търсете проблема, но с времето психиката се скапва. От личен опит го казвам.

Желая Ви сила на духа и да вярвате в чудото, защото ще Ви се случи - въпрос на Божието време✨
Минах и през ендокринолог освен АГ-то - в норма е всичко.
Четох, че последните години доста е и при мъжете вече (на не малко стрес са подложени и те като главната фигура в семейството), така че няма какво да казвам - предполагам Вашия партньор е проверил от негова страна.

Да Ви окуража - моя близка приятелка, успяха след 5-6 години (естествено). Той така и не поиска да се изследва и да му пусне спермограма. Тя прояви изключително търпение и смирение (аз не бих), но ето, че се случи и се радват на здраво и красиво момиченце.
Желая Ви го!🕊🍀

# 39

Честно казано, наистина при толкова развита медицина и бърз достъп до специалисти, нека го приемем дори като профилактични прегледи, та дори и “такса спокойствие” (колкото и нелепо да звучи). На днешно време навременно може да установят доста потенциални или налични вече аномалии.
В случай че и при него е ок спермограмата, ще си продължим, ако нещо се появи на лице - ще се лекува. Ще се опитам да се балансирам - не съм хипохондрик, но наистина пре - скриининг на базови пакозатели и репродуктивните ни органи, смятам е важно.
Потърсих тези лентички easy at home - само в iHerb ги намирам, но не съм поръчвала от там . Вие от къде ги взехте? 🌷

Има ги в Амазон. За мен са най-добрите тестове.

Иначе най-важното, което може да направите сега за профилактика е фолиевата киселина. Пийте я всеки ден, предпазва от дефекти на невралната тръба и е най-важно да се пие минимум месец, по-добре три, а най-добре година преди забременяването и в първите 6 седмици на бременността.

# 40

Аз ги поръчвам от Амазон,както са споменали и други. Излизат най-изгодно, до сега от iherb не съм поръчвала.
Точно лесния достъп до специалист аз смятам за голям плюс в България. И съм на вашето мнение, по-добре да си платя  и да имам яснота в положението.

# 41
Много благодаря! Желая ви скоро да ви се случи чудото, радостта в живота, защото радостта със сигурност ще е по-голяма, когато не е станало от първия път! 😉 

Желая Ви сила на духа и да вярвате в чудото, защото ще Ви се случи - въпрос на Божието време✨
Минах и през ендокринолог освен АГ-то - в норма е всичко.
Четох, че последните години доста е и при мъжете вече (на не малко стрес са подложени и те като главната фигура в семейството), така че няма какво да казвам - предполагам Вашия партньор е проверил от негова страна.

Да Ви окуража - моя близка приятелка, успяха след 5-6 години (естествено). Той така и не поиска да се изследва и да му пусне спермограма. Тя прояви изключително търпение и смирение (аз не бих), но ето, че се случи и се радват на здраво и красиво момиченце.
Желая Ви го!🕊🍀

# 42
  • София
И аз да препоръчам тестовете Easy@Home, този месец за първи път ги ползвам и веднага отчетоха положителен резултат - наситена черта, поръчани са от Amazon.de 100 броя за 23 евро.
Няколко месеца ползвах One Step, също купени от Amazon, и направо се бях отчаяла - мислех, че едва ли не нямам О, все бледи черти излизаха.
Също така вече втори месец спазвам seed cycling, може и това да дава резултат.

# 43
  • Бургас

Здравейте! Дали вече е положителен теста?

# 44

Общи условия

Активация на акаунт