Милано - 11

• 47 520
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • In transit
Полетът ни е в 17 ч. на връщане, дали ще можем да си оставим багажа на летището и да отидем до града, и до мола да уплътним...до полета. Или да отделим цял ден на Бергамо?
На първа страница има написано, къде може да си оставите багажа на летището и в града. Някъде напред в темата бях пуснала даже снимки на една съфорумка къде точно се намира мястото.
В МОЛ-а на входа също има място където може да се остави багажа, но там не знам колко е надеждно.

# 286
Как се стига от МОЛ-а до летището, има ли пътека за пеша?

# 287
  • In transit
Да, има. Има и указателни табели откъде се минава.

Ето, намерих си поста:

Здравейте, другата седмица ще пътувам  до Милано , като нощувките са ми в Бергамо. Имам няколко въпроса, първият е лесно ли ще намеря мястото за съхранение на багаж на летището в Бергамо, прочетох на първата страница, че има такова място "На летището в Бергамо може да си оставиш багаж срещу лична карта и за 5 евро на ден. Намира се в офиса на Аутрострадале срещу самото летище, посока МОЛ-а." Може ли пеша от летището в Бергамо да стигнем до Мола?
Мисля, че лесно ще го намерите, по спомен имаше и някаква табела там. За МОЛ-а също има табели от летището и една пътека, пресича се улица със светофар и се минава през един подлез. Той е буквално на 100метра срещу летището.
Това е мястото за багаж: https://www.google.com/maps/@45.6654732,9.6972323,3a,58.4y,210.26h,88.34t/data=!3m6!1e1!3m4!1s8SY90IrrQmP6fSi21BTRgA!2e0!7i13312!8i6656 Над вратата (лявата) пише: Deposito Bagagli

Ето и нагледно, с червено е мястото за багаж, с зелено е пътя до МОЛ-а.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 16:04 от Mikkey

# 288
  • Варна
Аз имах предвид че когато отидеш на място през нощта да си купуваш билет, поне на главната гара има няколко автобуса на фирми и има големи опашки на които хората чакат, за да се качат и естествено с предварително закупени/резервирани билети се качват първи и после остават места за тези които не са и съответно аз лично съм виждала хора да остават да чакат следващия автобус, който вече може да им е късно за предвижване до летището. А на отиване в повечето случаи няма за какво толкова да бързаш, така че не е проблем да хванеш и следващия Wink

# 289
  • Асеновград
Купихме билети за март, искам да ви попитам дали има супермаркети наблизо около центъра, линка в описанието не ми отваря. И аз не мисля да купувам предварително билети за нищо, за автобуса направо на място ще си купим билети, а билета за самолета навръщане ни е в 7:30ч някъде, и трябва да сме по рано, дали ще има автобуси толкова рано от милано за бергамо, тъй като към 5 трябва да хванем автобуса, дали ще ни стигне времето?

# 290
  • In transit
Яна, за кой град ви интересуват супермаркети? Бергамо или Милано?

# 291
  • Асеновград
Милано, но аз намерих на картата два супермаркета близо до хотела.

# 292

а за Бергамо инфо за супермаркет?

# 293
Отворете картата и ще ги видите, до гарата има Il Gigante.

Стигнах до транспорта Бергамо-Милано и естествено имам въпроси за декларацията за пътуване за деца до 14 годишна възраст.
Разбрах, че декларацията се попълва, разпечатва и това е! Не важи за шатъла до Бергамо летище и правят проблем на фуникуляра, правилно ли съм разбрала?  Ако е така, ще му купя един тридневен билет за Бергамо, но поне да я ползвам за пътуването с влак до Бергамо и гр.транспорт в Милано.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 14:35 от evhen

# 294
и аз  май трябва да направя същото-ако поне пътуването Бергамо -Милано може да е с декл.

# 295
Сега пак се върнах да чета и не ми стана ясно, за влака Бергамо-Милано безплатно ли е с декларацията или се плаща 50 %.

# 296
  • In transit

а за Бергамо инфо за супермаркет?
Ами суперкаркети има доста, ако кажете някакъв адрес за ориентир все пак. Иначе Il Gigante, което казаха по-горе. Той се пада вдясно от гарата. Ако тръгнете направо посока центъра, вляво от спирка Порта Нуова има PAM и Carrefour market. Те са точно в центъра на града и на 10 мин от гарата пеша. Преди тях имаше и други супермаркети, но са малко скрити. В Orio centre има голям хипермаркет също.
Ето всички: https://www.tuttocitta.it/supermercati-e-centri-commerciali/berg … o-socio-culturale

# 297
Отворете картата и ще ги видите, до гарата има Il Gigante.

Стигнах до транспорта Бергамо-Милано и естествено имам въпроси за декларацията за пътуване за деца до 14 годишна възраст.
Разбрах, че декларацията се попълва, разпечатва и това е! Не важи за шатъла до Бергамо летище и правят проблем на фуникуляра, правилно ли съм разбрала?  Ако е така, ще му купя един тридневен билет за Бергамо, но поне да я ползвам за пътуването с влак до Бергамо и гр.транспорт в Милано.
Не съм прочела още целия първи пост, та не съм стигнала явно до тази декларация. Аз ще пътувам до Милано с дъщеря ми,която ще е на 12 тогава. От къде да изтегля тази декларация?

# 298
Аз лично няма да купувам, какво ще плащам за детето?

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 17:15 от evhen

# 299
  • София

Аз лично няма да купувам, какво ще плащам за детето?
За шатъла Бергамо - Милано цената е 7 евро за възрастен, 5 евро за дете.
За метрото в Милано ако детето е под 14 г. не плащате нищо, минава с вас на турникета.
За влаковете също има намаление за децата, но не знам колко точно е, питайте на касата като си купувате билети.

Общи условия

Активация на акаунт