Милано - 11

• 47 106
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • In transit
Реджи, Hug
Вчера гледах един доктор в Бреша, беше наистина изморен...а от тяхната работа зависи животът на хората.

# 661
  • Пловдив
Реджи, как сте? Дано липсата на новини е добра такава...Hug

# 662
И аз няколко пъти започвам да пиша тук с въпрос как са момичетата ни и техните семейства в Италия...и все изтривам написаното, за да не се зачете като елементарно любопитство.
Притеснява ме пасивността във форума.
Момичета, ако имате нужда от нещо, което можем да осигурим от България-споделете! Куриерските служби работят, пощата незнам.
Още малко остана! Няма начин да няма начин тая проклетия да я преодолеем! Кураж!

Andra tutto bene!

# 663
Те някои пишат в темата за короната редовно, ама Реджи да се яви Stuck Out Tongue

# 664
  • Milano
Ето ме, привет!
Аз пиша само в раздел "туризъм" и то основно в тази тема.
Веднъж ми направиха забележка да не пиша последователни постове, а и незнам какво да кажа освен тези негативни новини, които ни заливат по цял ден.

Ние сме добре, благодаря ви!
Не сме излизали от 1 седмица, когато бяхме до супера.
Тук хората са полудели - затвориха парковете, те тичат по велоалеите🤤🤤🤤, умрели за спорт - ми тренирайте вкъщи.
Вчера се шокирах от увеличението на заразените в Милано за 1 ден - с 600 човека (после прочетох, че не е само за града а и провинция, но все тая), на свършване са  местата в болниците.

Ужасна беше гледката на военните камиони, които извозват умрелите в други райони, защото няма места на гробищата в Бергамо, за да ги кремират и роднините им не могат да се сбогуват с тях.

Сега ще бъдат забранени всякакви дейности на открито - като не разбират с добро...поне със заповед дано се кротнат.

На мой добър познат баща му преди няколко дни е приет в болницата с коронавирус и вече е много зле.
От снощи и той е с температура и явно ще трябва да направят тампони на него и майка му.

Говорих с един приятел, че ме е страх да отида до супера. Той снощи по същата причина напазарувал онлайн от Есселунга (супер). Доставката е за ....03.04🤤🤤🤤.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 16:17 от regina di cuori

# 665
Явно си трябва пълна изолация, че така от един на друг ...и лошо.
Нито ние, нито италианците, сме дисциплинирани, за съжаление.
Пазарувайте дистанционно и по -отрано, та да не оставате без основни продукти.
Бъдете здрави! Имаме нужда от вас, защото обичаме Италия и
си я искаме каквато беше, с „лудите” италианци, с песните и серенадите вечер, с хубавата храна и вино, с божествените сладолед и кафе .. и с великолепното наследство на Ренесанса! А тук винаги сте помагали и ние искаме пак да помагате!
Стискаме палци да му се вижда края на това изпитание!
Пишете, ако е удобно, всеки ден. И знайте, че и ние мислим за вас и сме готови да помогнем.
Andra tutto bene!

# 666
  • In transit
Реджи, наистина е страшно при вас...и аз гледах камионите и се сдухах тотално вчера. Днес ме беше страх да отида до магазина, като се има предвид, че при нас са само 4 болните... Видях, че днес засилиха мерките, дано да има резултат вече. Гледах днес кметът на Бари как ходи по парковете да гони младите, които се припичаха на слънце и другите дето бяха с кучетата. Тъжно е, като падарин беше, защото никой не чува. Sad След толкова умрели и болни се чудя как може да има още хора, които да са толкова спокойни при вас..не го разбирам.
Кураж и се пазете!

# 667
  • София (Възраждане)
Реджи, кажи моля, имаше ли мрънкачи и в Италия, че са репресирани, че главният прокурор управлява живота им, че живеят в диктатура, заради тва че не ги пускат в парка. Щото тука има хора, които считат разкази като твоя за манипулация..?? Имаше ли "доказани" специалисти, които апелират хората да бъдат оставени да си живеят спокойно, щото и без дрего 80% щели да се заразят?

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 10:40 от Mooimeiske

# 668
Днес по TGCom24 TV споменаха за масирани проверки от военните в Милано. Военно положение ли е наистина?

# 669
  • Варна
Въпросът е, че има хора, които се съмняват, че мерките работят... И то наистина е съмнително на фона на новините от Италия. Ако работеха вече трябваше епидемията да има обратен ход, а тя няма...

# 670
  • In transit
Ами, няма защото хората са недисциплинирани и не спазват ограниченията. Така е и в Италия, затова не могат да се справят. При нас се опитват в зародиш да ограничат заразата. Нали виждате как скоростно растат болните в Германия, Испания...Точно защото те пък не бързаха да вземат драстични мерки.
Както и да е, важното е да сме отговорни и всичко ще мине. Не мислете за момента, мислете за бъдещето и за хубавите неща, които ще правите с близките си!

# 671
  • София (Възраждане)
Мики, инфото е за цяла Италия или цяла област. А според мен трябва да се наблюдават по-компактни едици заради статитиката, като Кодоньо и Лоди  които затвориха първи.

# 672
  • In transit
За цяла Италия, но говореха и за Ломбардия, че само там са нови 600 случая. Абе още си е зле. Дано да се оправят до някое време нещата.

# 673
  • София (Възраждане)
Имало е и дни с повече. Важен е трендът, а че е зле- не се отрича. Освен това сега  май е само втори уикенд от пълното затягане, това е минимумът,  при който могат да се усетят резултати.

# 674
  • Milano
После ще ви чета и отговарям. Сега само да измрънкам, че излязах в 7 да пазарувам и влизам сега вкъщи.🤤🤤🤤

Може да пуснете един пост да не ми се карат пак, че не допълвам предходния.😊

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 15:31 от regina di cuori

Общи условия

Активация на акаунт