Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява LEEP и каква е разликата между LEEP и конзизация?
Какво представляват атипичните с неясна степен клетъчни промени в резултатите от цитонамазката?
Какво представлява биопсията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява LEEP и каква е разликата между LEEP и конзизация?
LEEP (Loop Electrosurgical Excision Procedure) е процедура, при която се използва високочестотен електрически ток за отстраняване на аномалии на шийката на матката. Разликата между LEEP и конзизация е, че при LEEP се премахва тънък слой тъкани, докато при конзизация се изрязва конусообразно парче тъкани.
-
Какво представляват атипичните с неясна степен клетъчни промени в резултатите от цитонамазката?
-
Какво представлява биопсията?
Биопсията е процедура, при която се отстранява малка проба от тъкан от съмнителния участък на шийката на матката. Обикновено се извършва с помощта на специален инструмент и обикновено се предприема при съмнения за аномалии в канала на шийката. След биопсия може да има леко кървене, което обикновено преминава в рамките на няколко дни. Препоръчително е да избягвате физическо натоварване след процедурата и през следващите няколко дни.
-
Как се извършва биопсията и има ли нужда от възстановителен период?
-
Какво представлява колпоскопската процедура и защо се извършва?
пък и този е доста скъп. На дюрекс са по-евтини. Но и аз търся някакъв подобен вариант, така че ако намеря нещо, ще пиша.
даже аз обмислям след като се изчистя да си сложа ваксина, нищо, че съм на 32. Ще видим докторът какво ще каже.
!