Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 50

• 48 444
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Здравей , zaichence9333! Моят съвет към теб е първо  да си пуснеш една пълна микробиология в Геника

В които са включени Хламидия и Уреаплазма както и  всички  други вредни бактерии. Изчакай резултатите от изследването, след което  прави  други изследвания.
- Отиди на добър гинеколог за колпоскоп ако там той вижда изменение , си направи задължително биопсия!
След което  вече може да мислиш за други  последващи действия.
Недей да бързаш, стъпка по стъка.

# 451
Bria,
Извинявам се за тъпия въпрос, но в Геника взимат ли материал за микробиология или трябва да се иде на лекар и той да го вземе?

# 452
За какво ти го дава този изопринозин при положение, че уж имаш рак, с него се развиват както добрите клетки, така и лошите. Така, че щом го е изписала, значи знае или предполага, че нямаш рак.
Според мен отиди на друг доктор да те види с колпоскоп и ако има изменения да ти направи биопсия.
Иначе и аз бях 2ра група и след година 3б, но на мен след резултата ми дадоха вагинални глобули, евентуално ако има бактерия да е чисто влагалището за биобсията. На колпоскопа се видяха изменени участъци и от тях ми взеха биопсия.
А какво е положението ви в момента? Разкарахте ли я тази гадна 3б група,и ако да - как?
За съжаление при мен се оказа рак, но не искам да плаша и затова не написах развитието. При доста 3б не е рак.

# 453
  • До морето :)
Лече кой лекар те конизира и защо? Аз съм с Цин 1-2 и засега само се наблюдавам. Колко дни те държат в болницата при конизация? Аз се следя при Добрев, той е шеф на онкогинекология Бургас.
Здравей!

Добрев ми направи конизацията, аз бях доректно ЦИН II. В сряда ме приеха в болницата, в четвъртък конизацията, в петък, по живо, за здраво ме изписаха. След това нямаше никаква болка. Simple Smile

Много съм доволна от всичко, обичам го този човек.

# 454
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте.Първо на 26г съм,преди 1г си пуснах цитонаммазка в болница Селена и беше 2 група без изменения,ранички и тн,прпеди 2 седмици в Пловдив попаднах на безплатна профилпактична кампания в ДКЦ св.Георги преглад при коййто всичко беше наред,раничка нямаше и ми взее доста грубо цитонамазка ,даже кръв имаше,днес отидох за резултат и ми каза че нещата са много зле,виждате по-горе,3б група,останах шокирана,как от норма преди година се е стигнало до тук,дали да вярвам на въпросната лекарка или ми препоръчайте къде да отида и нещата да са достоверни,извади ме едва ли не раково болна,страшно е да го чуеш на 26,когато тепърва се бборим за дете,
изписа Иизпринозин за 21 дни,вагинални апликации Папилокаре,страшно съм уплашеена и притеснена,не знам какво да направя.
Моят съвет е да решиш първо, кой е лекаря, на който ще се довериш.
От цитонамазката ти излиза, че проблемът е ЧПВ. Изписаното лечение е подходящо. Реши, дали ще го проведеш или нищо няма да правиш до записания ти час при твоя си лекар или докато отидеш при онкогинеколог. Доколкото виждам препоръките ти са за колпоскоп, биопсия и абразио. Много по-информативни ще бъдат за състоянието ти на този етап от теста за ЧПВ.
Пак повтарям избери си лекар и съставете план за действие. Сега да тръгваш през глава по тестове е излишен стрес за теб.  Успех!

# 455
  • Пловдив
Моите резултати от биопсията излязоха. Утре сутрин имам час при гинеколога ми. От това, което прочетох в темата, операцията  май няма да ми се размине?

Смятате ли, че трябва да занеса стъкълцата за второ мнение?

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 16:55 от fanito

# 456
За какво ти го дава този изопринозин при положение, че уж имаш рак, с него се развиват както добрите клетки, така и лошите. Така, че щом го е изписала, значи знае или предполага, че нямаш рак.
Според мен отиди на друг доктор да те види с колпоскоп и ако има изменения да ти направи биопсия.
Иначе и аз бях 2ра група и след година 3б, но на мен след резултата ми дадоха вагинални глобули, евентуално ако има бактерия да е чисто влагалището за биобсията. На колпоскопа се видяха изменени участъци и от тях ми взеха биопсия.
А какво е положението ви в момента? Разкарахте ли я тази гадна 3б група,и ако да - как?
За съжаление при мен се оказа рак, но не искам да плаша и затова не написах развитието. При доста 3б не е рак.

Аз съм с 3а, казаха ми да юни пак на цито! Сега се чудя това не е ли абсурдно???😭😭😭 Как чак юни? А до тогава??

# 457
Калина, аз бях с препоръка за колпоскоп и биопсия. Ти ако си ги нямала тези препоръки, може би затова така е сметнал гинеколога. Защо не потърсиш и второ мнение?

# 458
Аз съм 2-3а и ектопия след раждане. Ходих за 2ро мнение и ми казаха контрола след 3-6мес. и аз ще откача, почти ме пратиха при психиатър, но как така ще чакам толкова време. На колпоскопа се виждало че няма изменения даже така като съм имала тази ектопия нямало притеснения за канала, но аз откачам и вечно съм с някакво леко течение. Ще ходя за 3то мнение пък да видим. Не знам какво да мисля поне биопсия за мен е задължително, но ако там където щипнат няма нищо? Може ли да се преуспокоя че наистина няма, а то да има?

# 459
Моите резултати от биопсията излязоха. Утре сутрин имам час при гинеколога ми. От това, което прочетох в темата, операцията  май няма да ми се размине?

Смятате ли, че трябва да занеса стъкълцата за второ мнение?
Съжалявам за лошия резултат. Ще се наложи интервенция, като с лекуващия гинеколог ще обсъдите всичко необходимо. Най-важното за вас в момента е да направите нужното и да изчакате резултатите след това. Стискам палци всичко да ви бъде махнато до чисти резекционни линии. Пишете какво става! И не губете време.

Относно изказването:
...
Що за глупост? 3Б не значи рак и ще ви помоля да правите подобни изказвания с малко по-премерена сигурност. Така само ще стресирате излишно четящите тук!
3Б е сериозен резултат, но има правилна последователна методология, по която се процедира, за да се разбере какъв процес се развива и как ще бъде третиран. Да, възможно е да е най-лошото, но далеч не задължително! На първа страница има подробна информация. Най-общо казано девойката трябва да намери (първо) адекватен онкогинеколог, да бъде прегледана с колпоскоп и съответно биопсия. Да изчака резултат и да се продължи спрямо него. Микробиология за какво? ЧПВ тест да, ако прецени лекарят.

# 460
Въпросната лаборатка,която е правела цитонамазката за тази безплатна кампания ми каза,че толкова много жени били минали,че най-добре да  повторя излесдването някъде,ще ходя в Майчин дом в София за колпоскопия и нова цитонамазка и ще преценим нататъка,самата лаборантка каза че самия резултат реален или не,не показвал ракови клетки,а по скоро инфекция,но ще се повтори всичко в столицата,а до тогава съм си взема силни имуностимулатори Прополис плюс Мед,прашец и пчелно млечице плюс сашета с Ехинацея,Цинк,Черен бъз,Бета глюкан и се надявам просто да не е било коректно ,но на колсколопа и новата намазка ще стане ясно,дори ще искам този чпв тест за високорискови типове,но щом съмата лаборантка каза че не вижд ракови клетки,всичко е хванато на време,остава да се наявам нещата  да нее са толкова зле в Майчин дом. Дано е грешка,толкова искаме дете,тази от поликлиниката заяви че с този резулгат можело да ме прати да ме режат и да не мога да задържа плода ,много ми е мъчно,толкова искаме бебе.

# 461
Повтаряне то на цитонамазката трябва да е минимум след 2 цикъла, иначе може да даде фалшиво нисък резултат. Докато чакате това време да мине, най-малкото е добре да направите колпоскопия, и биопсия. Най-достоверен е резултатът от тези изследвания.
Не знам какво точно са ви казали и как са интерпретирали резултатът, но аз родих преди 6 месеца, забременях 3Б, правих биопсия и износих бебето без абсолютно никакви интервенции.

# 462
Въпросната лаборатка,която е правела цитонамазката за тази безплатна кампания ми каза,че толкова много жени били минали,че най-добре да  повторя излесдването някъде,ще ходя в Майчин дом в София за колпоскопия и нова цитонамазка и ще преценим нататъка,самата лаборантка каза че самия резултат реален или не,не показвал ракови клетки,а по скоро инфекция,но ще се повтори всичко в столицата,а до тогава съм си взема силни имуностимулатори Прополис плюс Мед,прашец и пчелно млечице плюс сашета с Ехинацея,Цинк,Черен бъз,Бета глюкан и се надявам просто да не е било коректно ,но на колсколопа и новата намазка ще стане ясно,дори ще искам този чпв тест за високорискови типове,но щом съмата лаборантка каза че не вижд ракови клетки,всичко е хванато на време,остава да се наявам нещата  да нее са толкова зле в Майчин дом. Дано е грешка,толкова искаме дете,тази от поликлиниката заяви че с този резулгат можело да ме прати да ме режат и да не мога да задържа плода ,много ми е мъчно,толкова искаме бебе.
Намазките се оценяват от лекар, а не от лаборант. Повторете намазката за всеки случай, но аз не бих лежала на нещо казано от лабарантка за успокоение. З В е сериозен резултат, който задължава поне с колпоскопия и биопсия за изясняване. Не мисля, че някой лекар би си позволил да пише чак 3 В, ако не е видял нищо притеснително. Грубото вземане може наистина да завиши резултата, но е по- правилно да се предприемат допълнителни изясняващи изследвания, отколкото самоуспокоение, заради думите на лаборантката.

# 463
Bria,
Извинявам се за тъпия въпрос, но в Геника взимат ли материал за микробиология или трябва да се иде на лекар и той да го вземе?

Гинеколога взима цервикален секрет и се вижда дали всичко е наред. Защо трябва да сте сигурни и защото е от значение ? Ами защото има не един случаи , цитонамазка 3Б ,  при наличие на Хламидия, Уреаплазма или Микоплазма, без наличие на ЧПВ.
1 Микробиология
2 Колпоскоп
3 Биопсия
Ако наистина биопсията е с лош резултат тогава да се пристъпва към  конизация.

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 20:42 от Bria

# 464
Относно изказването:
...
Що за глупост? 3Б не значи рак и ще ви помоля да правите подобни изказвания с малко по-премерена сигурност. Така само ще стресирате излишно четящите тук!
3Б е сериозен резултат, но има правилна последователна методология, по която се процедира, за да се разбере какъв процес се развива и как ще бъде третиран. Да, възможно е да е най-лошото, но далеч не задължително! На първа страница има подробна информация. Най-общо казано девойката трябва да намери (първо) адекватен онкогинеколог, да бъде прегледана с колпоскоп и съответно биопсия. Да изчака резултат и да се продължи спрямо него. Микробиология за какво? ЧПВ тест да, ако прецени лекарят.
[/quote]

Явно не четеш какво пиша."Така, че щом го е изписала, значи знае или предполага, че нямаш рак". Къде видя да казвам че има рак. Даже умишлено не споменавам какъв е завършека при мен. Тъй като при мен е един с тази група, при много други е различен.

Общи условия

Активация на акаунт