Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: X
Здравейте, сигурно и на вас ви се е случвало. Обаждат ми се с оферта да подпиша нов договор, щото моя изтича след шест месеца! Казвам им - не ме интересува. Девойката: защо, предложението е супер изгодно.
Аз пак- не ме интересува.
Ама ще ви пратим договора с куриер, само го подписвате и готово.
И така  10 минути един и същ разговор всяка седмица. Изслушвам скрипта им, щото иначе става по-дълго.

Някой намерил ли е начин да не му се обаждат?

Аз съм им блокирала номера с едно приложение.

Питанката ми е законно да ги задължа да не ми звънят.

# 1
 • Мнения: 41 133
Обадих се и казах, че не желая да получавам рекламни предложения на еди кой си номер (ставаше дума за телефона на детето ми). Спряха.
Иначе за договора мисля са длъжни да напомнят, защото някои хора забравят и после се сърдят. Но не виждам проблем. Въобще не ги слушам. Казвам - Не ме интересува, приятен ден и директно затварям. Пък те нека си говорят...

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 12 761
Ако става въпрос за A1, ето откъде. За другите оператори нямам идея. Peace

# 3
 • Мнения: 1 840
Аз преди време се обадих на оператор(*88) и отказах всички рекламни обаждания и съобщения, мен пък ме засипваха със смс-и с предложения за отпускане на кредити и игри. Става върпрос за А1.

# 4
 • Мнения: 2 265
На теленор писах в някаква форма за контакти в главния сайт, само че за лични предлагания в магазин - в колко часа, в кой офис, кой касиер по колко време ми намила на главата, след като казах че не желая никакви оферти. След това са ме записали в тяхната програма, да не ми предлагат нищо, да не ми звънят и т.н, защото съм скандалджийка Grinning

# 5
 • Мнения: 881
Ако е на Теленор и аз искам да разбера.Титуляр съм на два номера,моя и на майка ми.Също като при вас над половин година имаше до датата, на която изтичат договорите.На моя номер звъннаха три пъти,при които аз отказах, и повече не посмяха.На майка ми продължават да звънят, нон стоп.Отидох да си плащам сметката и ми се падна една млада девойка.Платих си аз сметката, и се сещам да кажа да не притесняват майка ми и че,когато изтече договора тогава ще дойдем да преподпишем.На което ми се отговори цитирам : "Няма да спрем да ви звъним" .ММ попита от магазина ли звънят на номерата или от някоя централа в София.Девойката отговори,че те звънят от магазина,аз и казах че искам да спрат.Отговора беше: "Няма да спрем. Като не искате да звъним откажете се от нашата услуга." Нахалство до безобразие!  Единственото,което можех да направя да кажа на майка ми ,когато звъннат,като чуе че са от Теленор да затваря.

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 12 761
Ето и за Telenorцък.

# 7
 • Мнения: 2 265
Пишеш им в официалния сайт - в колко часа, от кой офис, кой продавач (искаш да се представят по име) или в колко часа е било обаждането, те си ги записват и ще го преслушат. От горе като им викнат и ще спрат да звънят.

# 8
 • София
 • Мнения: 7 230

Някой намерил ли е начин да не му се обаждат?

Аз съм им блокирала номера с едно приложение.

Питанката ми е законно да ги задължа да не ми звънят.
За 3-месеца 3 пъти ми звънят с австрийски номер някакви българи с оферти за търговия с валутни и прочие инструменти... вече бягам далеч от такива и се чудех дали може да се забрани цяла държава (префикс)?
Блокнах самия номер, но предполагам ще звъннат от друг. Дали са научили че съм се интересувал от такива търговии и затова толкова настоятелно да нахалстват, въпреки че категорично отказах първия път (следващите два не съм вдигал)

Едва ли има начин да ги заставя да изтрият номера ми (явно са го получили от "колеги" или и аз не знам).
Ето защо не мисля да си сменям номера, че кой знае какво може да "наследя"

ПП:
Сериозно обмислям да си взема една боб-ска за 2лв/мес или предплатена (с 12 мес годност...телефона ми е двусимов), за да я ползвам когато се налага да давам телефона си някъде.

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 12 761
Bob вече не съществуват. А и темата цялостно е за друго.

# 10
 • София
 • Мнения: 7 230
Мислех си преди време да си взема предплатена карта, с която да се вписвам при попълване на телефонен номер в разни формуляри, които изискват...
Та, лятото ми звънн един младеж (от австрийски телефон) и офертираше трейдърската им платформа, финансови инструменти, бла бла... Твърдо им отказах.

 Понеже веднъж се опарих леко (предлагам от там имат номера ми) сега са ме надушили, но то не пречи и по друг принцип (кандидатстване за бърз кредит) 🙄
Та, има ли начин да се спре това, защото дори да ги блокна пак ми се появяват на тела...
Това според вас може ли да му се лепне етикет  тормоз? Посред бял ден е но...
Пп. Номера ми е много стар.
Втори епизод :

Трети : /надявам се да са се отказали /

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 07:58 от Starrydream

# 11
 • Мнения: 2 782
Каза ли им, че не искаш повече да ти звънят? Поне не ти звънят от различни телефонни номера.

# 12
 • София
 • Мнения: 7 230
Не съм, блокнах ги

# 13
 • Мнения: 184
Преди години в чужбина работих в компания, в която правихме проучване на общественото мнение по телефона.
Тогава научих, че трябва да се каже :

- Бих искал/а да ви уведомя, че този разговор се записва. Бихте ли потвърдили, че сте наясно с това?
Моля, махнете ме от всички ваши списъци и базата ви данни! Не желая да ми се обаждате повече вие или ваши партньори с рекламна или каквато и да е друга цел, нито да получавам съобщения с оферти или с рекламна цел.

Миналата седмица ни подлудиха от Теленор, казах им вълшебните думички и ни оставиха намира.

# 14
 • София
 • Мнения: 7 230
А не може ли да споменете само Закона за непоисканите търговски съобщения, след като разберете че се записва разговора?

Общи условия

Активация на акаунт