Аз започвам с:
УНИКАЛНО ВКУСНИ КЮФТЕНЦА
1 буркан сварен нахут (може и консерва, но аз не препоръчвам, заради алуминия)
щипка чубрица
1 ч.л сол или на вкус
щипка черен пипер
щипка червен пипер
щипка кимьон
лъжица кетчуп - голяма (има качествени, които са чисти, само домати)
лъжица горчица (и тук следя за качеството, да не е само оцет и синап)
1 с.л. слънчогледови семки - взимам от https://biobliss.bg/produkt/bio-slanchogled/, защото искам да са ми пресни и хрупкави, ако са меки не става
3 с. л. овесени ядки - смлени на прах / или 2 с.л. брашно (пълнозърнесто/спелта/лимец)
Смилям с пасатор или чопър нахута, като може да останат тук таме малки парченца. Добавям всичко останало и разбърквам добре. Ако има нужда, може да се сложат още овесени ядки, но сместа не трябва да е твърде суха. Оформям на тънки кюфтенца с мокри ръце. Запичам с гхи или зехтин на тиган за палачинки, от двете страни, докато не хване хубава коричка. Котлона никога не е на максималното, моя е до 6 степени, готвя ги на 4/5