Червена леща се обезцвети

  • 800
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9
Здравейте. За пръв път готвих червена леща. Готвих я в Мултикукър, като 5 Мин си сварих зеленчуците както обикновено, след това прибавих лещата и я варих на 2 минути, след това 2-3 минути на пулсации. Когато отворих капака, лещата беше безцветна.. случвало ли се е на някой друг? Може ли да се консумира?

# 1
  • Мнения: 15 471
"За пръв път" е това което ми се наби в очи. От там и притесненията ви. Лещата при готвене  променя цвета си и става жълтеникаво-кафява. Плюсът й на фона на другата леща е , че се сварява бързо,  а не че си запазва цвета.

# 2
  • Мнения: 9
"За пръв път" е това което ми се наби в очи. От там и притесненията ви. Лещата при готвене  променя цвета си и става жълтеникаво-кафява. Плюсът й на фона на другата леща е , че се сварява бързо,  а не че си запазва цвета.

Сърдечно благодаря за отговора!

# 3
  • Мнения: 23 463
Нормално си е, освен че такава леща изобщо не бих си играла да я слагам под налягане, тя се сварява докато се огледаш из кухнята. Добре си направила че си сготвила останалото първо, дори нарязан морков иска по-малко време от нея Grinning

# 4
  • Мнения: 10 451
Аз съм яла салата с червена леща, която е добавена отгоре леко хрупкава, но не сурова. Аз много съм се опитвала да докарам червена леща до това с-е , но все или ми се разварява или обезцветява и променя или пък ако само я кисна остава сурова и не се яде. Аз затова съм се скарала с червената леща и не я купувам вече

# 5
  • Мнения: 23 463
Може някаква по-специфична да е била, различен сорт нясакъв. Или пък знам ли, ако се свари на пара а не да е накисната във водата, друго не ми хрумва.
За мен червената леща е само за кремсупи и не я мисля много-много, не си струва дебненето да не я преваря (обикновено неуспешно така или иначе Grinning ).

Общи условия

Активация на акаунт