Отговори
# 210
Игрите са ключът към по-доброто бъдеще на следващото поколение!

Ние сме OMO.
И вярваме, че игрите са най-доброто образование.

Вземете участие в темата, като споделите отговорите на нашите въпроси, които ще ви задаваме в продължение на три седмици.
В края на кампанията 100 от вас ще спечелят ОМО трио капсули за цветно пране, срещу ангажимент за споделяне на впечатленията от продукта в анкета.

А ето и първия ни въпрос:
Съгласни ли сте, че трябва да позволяваме повече свобода в игрите на децата? Трябва ли да ги контролираме непрекъснато, за да ги предпазим?

Победителите ще бъдат изтеглени и обявени в настоящата тема на 26.09.2019 г.
Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК.

На www.powerofplay.bg ще откриете много идеи за щастливо детство, изпълнено с игри.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 19:54 от Pедактop

# 211
  • В градината...
Знам, че прекалявам, но не мога да се удържа. Особено при нас, когато детето е много дълго чакано. Страхът не може да ме спре от контрол. Но най-безопасно ми се струва, когато децата ни играят в нашата градина, а не на улицата.

# 212
  • София
Разбира се, че трябва да се дава повече свобода на децата, докато играят - те по този начин изучават света, откриват себе си, приятелите си, така както и ние сме го правили на времето.

# 213
Според мен трябва да се дава повече сяобода на децата, докато играят и аз се опитвам да го правя.

Ако ги контролираме непрекъснато с цел предпазване, всъщност им изиграваме лоша шега. Те трябва да са сяободни, за да се учат на различни уроци още от детските площадки.

# 214
Когато детето беше съвсем малко, съм го пазила непрекъснато, но ми беше ясно, че в един момент трябва да започна да го уча на самостоятелност и да му давам повече свобода. Но тогава бяха и едни малко по-спокойни години, в сравнение с положението сега.

# 215
  • София
Да, съгласна съм. Не, не ги пазя непрекъснато.

# 216
Децата трябва да имат свобода в игрите си. Да падат, да стават, да се цапат...
Това са първите им срещи с живия живот:stuck_out_tongue_winking_eye

# 217
  • Сф
Давам свобода в игрите! Моето дете е палаво и се забавлява истински с движението в игрите.Не обича скучни,седящи игри. Скоро я нарекоха " администратор на щуротии" ,разбира се в добрия смисъл!
Забавно е с нея и детския смях кънти,а няма нищо по- хубаво от това!

# 218
  • Велико Търново
От момента в който проходи му давам пълна свобода, и се включвам и намесвам само при опасности!
Колкото и да искам да дам пълна безконтролна свобода - не успявам, признавам си!

# 219
И аз се опитвам да давам свобода. Не съм вманиачена да я пазя от всичко.

# 220
Гадно е, когато детето ти се ожули и нарани, но по този начин се учи и не бих го спирала. Ние сме минали по този път и имаме много хубави спомени и активно детство, макар и на цената на няколко белега. Пък и стоенето пред телефона хич не е безопасно.

# 221
Съгласна съм, че трябва да позволявам повече свобода в игрите на децата, но се налага да ги контролираме, за да ги предпазим.

# 222
Да, трябва да им се дава свобода- да падат, да се цапат, да опознават света. Но понякога ,признавам си, ползвам и аз репликите “внимавай”, “дръж се”, “ ще се изцапаш”... 🤷🏻♀

# 223
  • у нас
Повече свобода.
Играехме на криеница, въже, индианско око, сляпа баба, стражари и апаши, ластик, народна топка, футбол, кенеф и по цяло лято не слизахме от колелетата.

# 224
Аз давам свобода в игрите. Не ме притесняват изцапвания, мокрене, някое и друго леко падане....Разбира се давам на детето усещане за свобода, но  това не означава, че не наблюдавам непрекъснато, готова да се намеся ако стане опасно положението. Това навън.
Вкъщи има цялата истинска свобода да рисува с флумастри, с водни бои, да играе с пластелин и други такива цапащи....после чистя къщата и него. На 3.5години е.

Общи условия

Активация на акаунт