Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Конкурс за съдебен секретар

  • 556
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 8 335
Как протече събеседването при Вас? Какви въпроси Ви задаваха?
Правилник за администрацията в съдилищата и Етичен кодекс ми искат на мен. Информацията е много и се чудя откъде да се захвана.

# 1
  • Другата България
  • Мнения: 18 256
Много се чудех дали да ти пиша, но ще ти споделя моя опит от такъв конкурс. Само че за длъжността "съдебен деловодител".
Първи етап-"писмен изпит за проверка на познанията по машинопис, стилистика, правопис, граматика и пунктуация и тест за проверка на познанията относно общата нормативна уредба на съдебната власт, работата на съдебната администрация /ЗСВ, ПАС/ и подзаконова нормативна база и други нормативни документи, свързани с дейностите в съда."
Значи всички в една зала пред компютри, дават на всеки лист с написано съдебно решение мисля беше, с измислени имена, години, дати и т.н. разбира се, с разбъркан текст без никаква пунктуация, граматика, главни букви, нов ред...абе нищо. Ти трябва да го оформиш и подредиш по правилния начин, и то ти се засича време за това. След което ти се дава тест с въпроси, ако не се лъжа около 40, всички от Правилник за администрацията в съдилищата и Етичен кодекс /посочени от теб/, + Закон за Съдебната власт Tired. Отново за време.
Втори етап - събеседване с комисията, на което отново ти задават въпроси от всички посочени по-горе нормативни документи. Като може и някой казус да вмъкнат, зависи от комисията.
Моето кандидатстване беше отдавна, преди 4 години. Сега може да е различно. Бяхме 15 кандидата, за едно място. Станах трета, но какво от това....Длъжността беше за Окръжния съд в града ни, областен град, чиито председател /на съда/ е от малък град в близост до нашия. От всички кандидати имаше една дама от същия малък град, случаЕност. Laughing Предполагам не искаш да ти казвам кой спечели конкурса, сама ще се досетиш.
Та затова се чудех дали да ти пиша. Пожелавам ти късмет и успех, да няма връзкари и да не си разочарована. Четенето наистина е много, материята е тежка за незапознат човек, какъвто бях и аз. Но поне понаучих това-онова, за обща култура.
Успех! И да се похвалиш!

# 2
  • Мнения: 77
Здравейте! А дали някой знае изобщо какви заплати взимат за тази длъжност. Някак ми е странно да има един тон изисквани и документи, които се подават, а да не се обявява възнаграждението. По-скоро ме интересува за съдебен деловодител в Апелативна прокуратура.

Общи условия

Активация на акаунт