Какво ви говори за липса на вкус и възпитание

• 9 754
  • 296
  •   1
Отговори
  • По света и у нас
- Коланче с Гучи катарама. Чантичка с ЛВ или ИСЛ Лого(та).

- Стара жена с много къси полички / роклички

- Зимата на 0 градуса да се носиш по сандалки, без чорапогащник, с къси панталонки.

- Мъж който се цигани и говори за пари пред дамата която се опитва да впечатли, или дори пред приятелите си.

- Да се сърдиш на хората и да си натрапваш очакванията на хората, на приятелките си, познатите си  (когато си над 18 години вече)

- Да очакваш хората да правят някакви самопожертвователни неща за теб защото ти си склонна да правиш такива.

- Да се сприятеляваш с хората с цел да използваш ресурсите им, а не заради с самия човек. Това да ти е движещия фактор.

- Високо говорещи хора в ресторант или на улицата.

- Да подвикваш на децата си пред хората, като демонстрация ти каква си шефка.

- Да викаш.

- Да се заканваш на някой, вместо да изясните нещата спокойно и добронамерено. Като че ли ти си някаква последна инстанция
.
- Да коментираш състоянието, заплатата на еди кой си и да даваш оценка дали това му е много/малко. Дали този човек заслужава това.

- Да питаш хората колко им е заплатата.

- Да питаш хората какво работят.

- Да питаш хората каква кола карат.  

- Да се разпореждаш с на хората времето като че ли то е твое. Примерно ако знаеш че съм свободна, да ми намериш някакво занимание което на теб ти се прави, и ти се иска аз да го свърша и ако аз не желая да ми търсиш сметка защо.

- Да не отстъпиш място на малко детенце, майка с малко детенце, бременна или възрастна жена/мъж в градския транспорт.

- Да не спираш да натякваш на гостите си как Еди кой си ти е дал виното с което ще ги черпиш, колко било скъпо и колко подаръци получаваш от другите ти гости. Все едно си просиш подаръци от гостите ти и все едно това което са ти донесли не е достатъчно.

- Да прекъсваш някой по средата на приказката му, за да кажеш здрасти на 3ти лице което просто минава покрай вас. ( да се покажеш колко си общителна и колко не те и интересува какво ти се казва в момента).

- Да си режеш ноктите пред хората. Или пък на работното място в офиса (тайничко) но да се чува как ти щрака резачката.

- Да излагаш децата си пред хората, да ги мъмриш пред публика, или постоянно да ги показваш да забавляват тълпата като някакви циркаджийчета - “кажи сега еди кое стихотворение, кажи сега буквите. “

- докато си на кафе в ресторант с някого да извади телефона и да започне да си смс- ва с някой друг ( при положение че не е спешно ). Същото се отнася до провеждане на разговори по телефона, когато си седнал да обърнеш внимание на близките си.

- Да говориш лошо за мъжа си. Да му се присмиваш пред приятелки, да го излагаш.

- да отидеш на някакво чуждо място ( дом, страна, офис) и да им обясняваш как трябвало да си живеят живота: как се разполагат мебели, как се организира движението , как трябвало да се яде, как да се обличат и тн. При положение, че никой не те пита, и ти си там гост.

- Да се “биеш у гърдите” от къде си, при положение че ти нямаш заслуги за това къде се раждаш. И това че си от Еди къде си не означава ти специално носиш специалните хубави качества на мястото. Да се “биеш у гърдите” за каквото и да е, което не е твоя заслуга.

Да продължавам ли? Споделете вашите мнения.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 03:02 от PriMadonna

# 1
точка в края на заглавието

# 2
Както се казва,всеки си има право да живее както си иска и как да се държи както си иска с хората. Нагнетяване на лошо възприемане не е вариант,а умело и ловко преодоляване в по забавен подход

# 3
  • По света и у нас
Понякога хората не разбират, че се държат просташки и няма нищо лошо да им дадеш пример.

Те може да имат добри намерения, но да не са били в обкръжение на хора с по добри маниери и да си мислят, че това което говорят и вършат е ОК и да се излагат.

Естествено ако знаеш какво правиш и продължаваш така да си действаш - ОК. Ти си свободен съзнателно да живееш така. Но ако не осъзнаваш как се излагаш, няма лошо да се замислиш дали пък това което правиш не е грозно, или издава лоши маниери.

Махнах точката - мерси

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 20:33 от PriMadonna

# 4
  • Sofia
Ле-ле, че на мен 70% от тия, изредените твърдения, дори не ми правят лошо впечатление, камо ли да ми "говорят за липса на вкус и възпитание". Grinning Въобще, доста силни думи – вкусът е много индивидуално понятие.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 20:20 от Blаck Cat

# 5
Тази тема за липса на интелект говори май. Липсата на естетически вкус е нещо съвсем различно от възпитанието. Много възпитани хора съвсем не се отличават с добър вкус, както и много добре облечени, модерни и пр., не са възпитани изобщо.

# 6
Всеки с фалшива дреха, чанта и аксесоар за мен е без вкус. Едно нещо можеш да имаш, но, да е като хората. А и никой няма да те върне, ако си без чанта Луи Вюитон. И без скъпа чанта можеш да изглеждаш като 5000 евро. Въпросът е да имаш усет и вкус за съчетаване.
Впрочем, има много по-интересни марки от вечно спрягащите се: Гучи, LV, Chanel, Dior и така нататък.

# 7
Не можа ли с малко повече вкус да формулираш забележките? 😀

# 8
Всичко изброено горе.
За аксесоари ИСЛ не съм напълно съгласна. Покрай мен има дами, които са стилни и носят истински ИСЛ.
Като кич бих определила по-скоро Версаче или Долче&ГАбана, макар че всички тези кич марки последните години доста софистицираха част от колекциите си.
По-скоро Баленсиага минава за кич.
//
Липса на възпитание ми е като вървиш по улиците да си като кон с капаци и да се блъскаш в хората, без да им отсъпиш крачка встрани, за да се разминете.
//
Или празен перон на метрото и да дойдеш и застанеш точно пред мен, докато чакаш влакчето. Това ме изумява.
//
Липса на възпитание е да говориш високо по телефон на обществени места и визирам особено на затворено, ако покрай теб има едно поне 5 човека.
//
Да си хвърлят фасовете, където им падне.
//
Да се храчи навън.
//
Да се набуташ преди майка с количка в метрото. Потрисам се как ще смачкат жените с количките да бързат да влязат преди тях. И после с излизането същото.
//
Да не благодариш за персонално отношение или да не отвърнеш с усмивка на човек, който ти е казал нещо хубаво.
//
Лош вкус – жени с огромни дълги нокти. Съклет ме хваща само като ги гледам.

# 9
  • По света и у нас
А вие чували ли сте за тиха класа? Такива хора дето не се демонстрират с Луи Вютончета но си имат други скъпи неща без лого по тях.

# 10
  • София
Ще добавя говорене по телефона тип “филия с лютеница”. Огромни изкуствени вежди, устни и бюст. Висок говор. Неумение за боравене с прибори на масата. Липса на елементарен етикет…

# 11
За мен липса на вкус и липса на възпитание са две съвсем отделни теми. Познавам хора с изрядно възпитание, но без какъвто и да е естетически усет. И обратно, невъзпитани, но от естетична гледна точка всичко им е "по конец".
Вкусът е нещо много индивидуално, но все пак има някакви естетически критерии, но те се менят с времето. Напр, в детството ми беше абсолютен кич и безвкусица да украсява с изкуствените цветя. Сега са навсякъде. Но в моите очи, като съм попила този критерий с времето, са си безвкусица.Могат много примери да се посочат.

Липса на възпитание-там като че ли хората се обединяват около подобни критерии. Освен посочените :
-Влизаш в магазин/затворено помещение  и не пропускаш излизащите. Удивена съм колко хора пренебрегват това правило, че излизащите имат предимство пред влизащите.
-хрупкави и миризливи храни в офиса
-пушене на спирка, на която има събрани чакащи Да, не е забранено, но е невъзпитано
-продавачи, които пушат пред магазина и с досада гледат влизащи клиенти
-фамилиарничене със сервитьори
- родители, които викат по детските площадки
-родители, които си изпикават децата в градинките, особено при наличие на близко заведение с тоалетна. На плажа, също.
(Единствено го разбирам на поход в планината, там наистина няма как)
-високо говорене по телефон, това май някой го писа.
-хвърляне на боклуци където ти падне, това е ясно

# 12
Липсата на вкус е различно от липса на възпитание, като едното може да не е свързано с другото.

Иначе, да, изброените неща  са все някакви липси....

Дали обаче липсата за някой не е напълно нормално за друг.

На мен примерно са ми неприятни изкуствените устни, ноктопластиките, прекалено разголените дрехи за жени над 35, независимо дали са с тяло на манекенка. Обаче за други хора това са си напълно нормални неща, дори смятат, че имат добър вкус...... Та, тук въпросът е "добрия вкус" кой го определя?

Светкавица, писали сме заедно, малко те повтарям.....

# 13
Повечето неща, които в БГ минават за характеристики на "поддържана жена", са липса на вкус - това татуирани вежди, ноктопластики с брокати и цигании по тях, усти, наблъскани филъри в скулите, жълто русо, Liu Jo с големи букви на тениската... цял стайлинг си е.

# 14
Това са радостите на плебеите.
Има и други хора, които работят над себе си, но не парадират.

Общи условия

Активация на акаунт