Какво ви говори за липса на вкус и възпитание

• 9 759
  • 296
  •   1
Отговори
# 45
Ох, да, много е неприятно това. Също, като ти говорят нещо, да ти се навират в лицето....

# 46
Тотална липса на усет и възпитание е, да си говориш по телефона на високоговорител на обществено място, или да си гледаш клипчета с пуснат звук.

# 47
  • По света и у нас
А дъвчене на дъвка и джвакане по време на бизнес среща… как ви изглежда. (И аз съм имала няколко изцепка тук, но прекратих дъвките още тогава).

Това с нокторезачката не е измишльотина - Седеше до мен и една преграда ни делеше. Като започнеше рязането си представях как ноктите хвърчат.

Ясно ми е, че тези които се припознават в някои от нещата изброени отгоре, се чувстват засегнати, но това е градивна тема за разговор. Защо да не обсъдим?

# 48
Два истински случая с нокторезачка:Полицай, охрана в съдебната зала, малко преди да влезе съдебният състав. Вярно, само един нокът, ама... Вторият случай-малко магазинчета за пакетирани сладки, най-интерените, вкусни и пресни в район, в който има и други подобни магазинчета, по-скоро бараки. Уникален подбор. Влизам (за пореден път), докато разглеждам, продавачът си реже ноктите сред сладките. Излязох и от години подминавам. Явно, не е рядко срещано това "занимание" на публично място.

# 49
  • Пловдив
Понякога да прозира бельо под дадена блуза или рокля, е доста секси.
А друг път - небрежно, без да е грозно.

Само един нокът, ако е счупен, според мен е в реда на нещата да се отреже на място. Аз съм си рязала счупен нокът на работното място с канцеларска ножица. Да, не е нужно всички да видят, ама чак пък... може полицаят да не е имал възможност да се отдалечи настрани. За да е в залата, много вероятно е охранявал затворник.

В държането на телефон като филия с лютеница също не виждам нищо лошо.

____
Цитат
Повечето неща, които в БГ минават за характеристики на "поддържана жена", са липса на вкус - това татуирани вежди, ноктопластики с брокати и цигании по тях, усти, наблъскани филъри в скулите, жълто русо, Liu Jo с големи букви на тениската... цял стайлинг си е.
Само дето не е вярно, че в България това било, което минава за поддържана жена.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 18:06 от Магдена

# 50
  • София /Абсурдистан
Тотална липса на усет и възпитание е, да си говориш по телефона на високоговорител на обществено място, или да си гледаш клипчета с пуснат звук.
Това редовно го виждам. Не знам не се ли усещат тези хора. Последно го видях в болницата на опашката. Не им пука изобщо.

# 51
А тази мода с държането на телефона като филия, просто не я разбирам. Нито е удобно, нито има смисъл, а и всички ти чуват личните разговори.

# 52
  • Пловдив
Мисля, че идеята е дупката на микрофона или на звука да е обърната към теб. Не е нужно да е на високоговорител, ако звукът ти е близо до ухото, а и да е, ако не си на тясно място с много хора, няма лошо.

# 53
Да ядеш банички, дюнери, пици и тн в метрото.

Да не отстъпваш място на възрастни, бременни, деца или хора, които видимо не са в кондиция като аз лично ставам и на претоварени с торби хора нищо, че не са сакати - просто ей така човешко е.

Да пушиш на места, където видимо не е подходящо дори да липсва категорична забрана. Скоро бяхме в заведение голяма група като нашата маса беше в нещо като зимна градина - покрита с найлон, това не знам аквариум ли се казваше. И срещу мен едни познати не се спряха да пушат и да димят, а аз все пак бременна се чудя накъде да се завъртя и как да не дишам. Ами ок, разрешено ти е пушенето, ама срещу тебе седи бременна - вземи стани за 5 мин и мръдни малко в страни.

Да си с жена на среща, времето да се развали и ти да не й предложиш яке. Това е повече към кавалерството, но за мен си е точно възпитание. Както задържането на вратата и подаването на ръка при слизане от рейс/кола/автобус.

Да мляскаш шумно, когато се храниш.

Да засичаш и въобще да се държиш безобразно на пътя. Има една порода шофьори, които ужасно ми лазят по нервите - винаги ей така лекинко да заобиколят правилата, да се наврат нищо, че няма място (естествено, без мигач), да са малко отпред, да минат на червено, да тръгнат изненадващо наляво от дясна лента и прочие, и прочие. Такива селски тарикати, според мен, са си кофти хора и в живота. Както днес свириш с все сили на някоя учебна кола, защото е изгаснала на кръстовище, така утре псуваш жена си, че манджата й няма еди колко си сол.

# 54
  • Mediterraneo
Оня ден в чакалнята на зъболекаря едно пишлеме се излегна удобно на коженото кресло, пусна си звука на клипчетата и все едно беше сам. Момичето на регистратурата го издържа точно три минути.

# 55
Мисля, че идеята е дупката на микрофона или на звука да е обърната към теб. Не е нужно да е на високоговорител, ако звукът ти е близо до ухото, а и да е, ако не си на тясно място с много хора, няма лошо.

Хммм....микрофонът е точно до устата на човек, когато го ползва, както трябва. Все пак е проектиран ергономично.

Според мен е някаква мода и/или да се правят на интересни с разговорите си по улицата.

Иначе и аз говоря на високоговорител, когато съм в колата и шофирам, но там е ясно и, разбира се, не си държа телефона.

# 56
  • Пловдив
Оня ден в чакалнята на зъболекаря едно пишлеме се излегна удобно на коженото кресло, пусна си звука на клипчетата и все едно беше сам. Момичето на регистратурата го издържа точно три минути.
Много ги мразим яз тие. Grinning

Днес едно такова на видима възраст 12-13 изхвърляше боклук в торба, но пропусна кофата (контейнера) и така си го остави, отдалечи се. Вдигнах я, изхвърлих я и му подвикнах: "Браво, бе", а той отговори нещо, което ми се стори като "благодаря". Предвид ситуацията ще е било ироничен отговор на "браво"-то.
Обещала съм да гласувам за кандидат-кмет, който ще гони такива като финикиец, но не съм чула още подобно предизборно обещание, явно интересът е мижав.

# 57
С подмятания  , но иначе много културни.

# 58
  • Пловдив

# 59
Всяка липса на такт за мен е равносилна на липса на възпитание

Парвенющината е липса на вкус. Както и чалга визия т.е. мигли, джуки, екстеншъни, фалшиви маркови уж неща...

С каквито и дрехи/ обувки да е даден човек съм ок, ако са чисти. Всеки има различна естетика и възможности.

Общи условия

Активация на акаунт