Паническо разстройство - 38

• 33 539
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Ми какво стана с работата. Докараха ме до ужасно ПР. Лошото бе, че никой не ти обяснява какво как се прави и каква салата има към нето. А това бяха нас 100 ястия. Няма поне снимки, пък камо ли рецепти кое, как що.
На третия ден бях сутринта с шефа, така ми крещя, че едно суши не мога да направя, мога де, ама не като тяхното. И не искаше да ми каже как. След тези крясъци си взех чантата и да ме няма. Лощото е, че ме съсипа. 3 дни бях на легло. Днес пак като се събудих ми беше лошо и не можех да стана. Е, станах де, тренирах.
Така, че вече много ще внимавам с обявите за работа. Не се отчайвам, да видим вещо във вуза септември.

# 16
Олееееееее, Джеринци-ти да не си била в заведението, дето бяхме днес-Рафи ли, кво е? Еееее, днес ако се бехме видели ММ щеше да ти каже как се прави перфектно суши. Той го прави вкъщи вече няколко години, ама се усъвършенства много..
Аз живот и здраве-утре съм на Рупите. От сега су моля на леля Ванга, всичките да сме живи, здрави и щастливи. Ех, хубаво е да си на почивка.

# 17
Али, то и аз знам, ама тея глупаци си имали тяхна тайна рецепта. Да им падне гръм на заведението, че такова ПР ми докараха.
Айде, весело дойзкарване, аз ще гледам снимки!

# 18
Джери,много съжелявам.Не спирай да опитваш,ще намериш твоето местенце.Аз пък да Ви се оплача,че някяква малоумна тревожност се е насадила в мен.Отивам на фризьор,ама е близо до нас на 10 мин.Не знам от жегата ли,от болния ми мозък ли..еми имах си пак сърцебиене и това е.Като се фокусирам в него хептен зле става..Като се прибрах всичко ми мина.Точно в момента фамилията ми е решила да ми докара не пр,а направо нервен срив.Възрастни хора ще се разделяли-изнасяли,пълни лайна с извинение.Точно от това нямам нужда в момента.От друга страна пък-друг близък ми звани късно вечерта с думите:
Стана нещо много лошо! Е аз от треперене едвам държах телефона.Непукизъм му е майката и това е.

# 19
Благодаря ти!
Не е само при теб. Напоследък такова сърцебиене ме е ударило, че трябва да се прибера да си легна. И у нас баща ми откача. Един ненормалник звъни все в 1 и ме заплашва да се видим. Другите са полудели, няма да им се даваме
Мен ме притеснява най-вече сърцето ми.

# 20
Здравейте и от мен! Дано новата тема донесе късмет на всички Simple Smile Джери - тегли им една майна на тези тъпанари, ще намериш по - хубава и по - подходяща работа.
Аз се завърнах от морето, захванах се за работа, от 6 дни съм с един Холтер - да ми проследят сърцето хубаво, а да няма изненади... та в събота след като в петък излязох, бях на момиско парти на една приятелка, прибрах се в 3, изпих два коктейл ... щях да умра ... пак тревожност, свива ми се стомаха, слънчевия сплит, разстройство( ама този път леко) ... вечерта не можех да заспя от тревожност, беше ужасно - събудих се в 4 през нощта - от сърцебиене и на финала пих половинка ксанакс... днес цял ден ревах и се карай с мъжа ми за каквото намерих ...
вече не знам какво да правя, не преминават тези състояния и това е ...
Не писах цяла седмица, защото малко се разболя и съответни почти не бях спала, явно заради това излизането в петък ми се отрази толкова зле ...
Забелязали ли сте, дали се усилват симптомите, ако излезнете някоя вечер ?

# 21
Пак питам някой сменял ли е рязко бензодиазепин ,има ли неразположение или не се усеща смяната

# 22
Magdata, имах голям проблем при смяна от Ривотрил на Ксанакс. Все едно не пиех бирнзодиазепин. Но между Ксанакс и Лексотан съм нямала, а и едно друго, но го забравих.

Ливрена, ако излизам само нямам, но пийна ли алкохол е ужас на следващия ден. Явно никакви АД и успокоителни са ми противопоказни с алкохол.
Нещо и аз трябва да направя със сърцето и тревожността, че нещо не са добре напоследък.

# 23
Моля ви милички, кажете как се справяте с тази ужасна тревожност. От 10 дни съм на серопрам, клонарекс и грандаксин. Чувствам се адски зле. Мъча да прогоня негативните мисли, но те стават още и още по натрапчиви. Нищо не ми се подхваща, отчаяна съм много. Още повече че псито ми каза, че вече всичко съм изпила, всички групи, дори и трицикличните. Днес цял ден ме тресат паник атаки, легнах да поспя, но не успях. Мозъка ми работи на 200. Утре трябва да намеря сили да стгна до псито и да ги сменя с нещо друго. Как да мисля положително, като не съм в състояние. Съзнанието ми е обсебено от това да не ми прилошее, не мога да излизам навън вече, страхувам се да се кача на автобус... Мисля си да замина в Испания да потърся помощ там. Но се страхувам, че ако ми изпишат някви АД и ми е пак зле какво ще правя. Моля дайте ми съвет. С това чудо се боря вече 15г.но последната година е ад. Вече не мога да ходя и на работа в това състояние

# 24
кике, говори с псито за ниски дози антипсихотик,не гледай че го дават за психози и шизофрения,там се пият високи дози,аз пия 25мг хедонин вечер,спя добре от него и през деня овладявам тревожността и ПА с лексотан,но ако не е хедонина,само с лексотан не става при мен

# 25
Здравейте милички. Джери благодаря ти за новата тема. Радвам се че не изпадаш в отчаяние и продължаваш да търсиш работа.
Аз най-после покрай другите изследвания си изследвах и В12. Резултата ми е 460 , при референтни граници на лабораторията 200-1100. В норма съм , но май трябва да попия нещо. Някъде бях чела че за наще състояния е по-добре да се стремим по към горната граница. Какво ще ме посъветвате?

# 26
  • Варна
Salli,вярно е,че вит.В12 е много важен при депресивни и тревожни състояния.В нашите лаборатории референтните стойности са понижени,от хематолог знам,че здравословната долната граница e около 400,а за нормално функциониране на нервната система трябва да е към горна граница.Когато се засилиха моите оплаквания и аз пусках изследване за В12,резултата беше много нисък-152.Оттогава приемам подезични таблетки Б12,поне три пъти в седмицата.
Аз започнах отново ксанакса от петък,и отново усещам подобрение.Не ми е толкова нервно и тревожно,спя доста по-добре.Притеснява ме единствено да не развия зависимост.Досега съм го пила месец,в началото два пъти по 1/4,последните три дни веднъж по 1/2.Знае ли някой колко е максималното време,в което може да се пие без организма да свикне прекалено?

# 27
Ивче, мненията са различни , дори тези на лекарите. Някои смятат че максималният срок на приемане на бензодиазепини е около месец два. Ксанакса обаче не е толкова коварен колкото ривотрила. Има хора които са го пили много месеци дори години и са го спряли без да получат зависимост. Сигурно е до организъм.
Аз го пих повече от три месеца. Започнах го още преди да ми изпишат АД. Спрях го много внимателно. Делях си хапчетата, пиех през ден, после през два. Нямах проблем никакъв. Схемата ми я направи моят психотерапевт. Но мисля че можех и по-бързо да го спра. Сега пия еднократно при нужда, макар че ми беше казано спра ли го вече край, никакво пиене. Но аз си усещам кога имам нужда и не се мъча. Може би на теб ти е било рано. Няма да придобиеш зависимост. Не се притеснявай. Попий го още, наблюдавай се и като се почувстваш готова започвай спирането бавно. Хубаво ще е да не надхвърлиш 3 месеца. Ако си доволна от твоя В12 за смучене , би ли ми написала каква марка е, нещо което да ме ориентира за да си го купя. Не ми се ходи при ЛЛ и за това. ☺️

# 28
  • Варна
Благодаря за отговора,Salii!Ще го пия още поне месец,за толкова имам изписани,после ще питам лекаря как да го намаля или заместя.Все си мислех обаче,че АД трябва да повлияе на тревожността,а не ксанакса,ама явно комбинацията от двете лекарства ми действа добре,не става само с АД.
За Б12-пия подезични,тези:
https://revita.bg/shop/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B … 0%B8%D0%BD%D0%B3/
Аз го пия сутрин,защото дава енергия и ако приемаш някакви други добавки,особено с желязо,трябва да има поне пет часа между двата приема.

# 29
Ивче много ти благодаря. Като добавка пия само селен и то вечер, така че ще мога да пия В12 сутрин. Имам нужда от енергия. Стискам ти палци всичко при теб да е наред. Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт