Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 19

• 61 994
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
В сряда съм на ендо , да видя какво ще каже и препоръча. Спрях берберинът за известно време, да видим как ще е инсулинът без него , защото ст0йностите паднаха от 24 на 10 но в комбинация с храненето, сега ще пробвам само хранене без берберин да видим . И нещо странно си мисля , пред 3 седмици си пусках изследвания пухлах и тсх беше 6.2 тази събота пак ходих да ги пускам , защото и трябвало и фт3 и фт4 , та така предното ми тсх беше 6.2 предния ден бях пила берберин , а тзи от тази седмица вече е мин седмица без берберин тсх мие 5 дали има връзка как мислите . В смисъл берберинът да влияе на тсх , може малко глупаво да ви прозвучи ?
И някой дали може да ми коментира резултатите , знам че темата е за ИР писах в темата за щитовидните, но все пак някой може да има представа:
TSH 5.00
FT4 - 15.21
FT3 - 4.75
ANTI TPO - 89.11

# 526
Берберина е нов препарат. Не знам дали влия или не на тсх-то.
То в гугъл има инфо за берберина. Прочети ако искаш.
Но може и да е от друго.
И като си давате изследвания си давайте скрийншот за да се видят референтните стойности. Не сме врачки  Laughing
Иначе всеки точно по тях може да се ориентира.

# 527
Аз доста четох за берберинът , такава връзка не съм забелязала, но и то го каза, нов препарат е било то и хранителна добавка . Иначе да извинявам се за реф. стойности давам ги
А да попитам и за чия-та видях , че я споменаваш можем ли да я похапваме?
TSH 5.00   реф : 0,27 - 4,2
FT4 - 15.21 реф : 12-22
FT3 - 4.75   реф : 3,1 - 6,8
ANTI TPO - 89.11  реф : до 34,00

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 10:44 от pepitobs

# 528
Тя си е подходяща за ИР. Аз я ям.

ТСХ е малко високо.
Антителата също.
Хормон пиеш ли?

Впрочем октомври като правя изследвания ще видим отказа от цигарите дали оказва влияние върху изследванията. И то най-вече на ЩЖ.
Кожата на лицето ми вече се проясни. И куперозата дето май не купероза, а е просто резултат от цигарите, вече поизчезва.
Вече 70% червенините спаднаха. А бях като домат нацвъкана.

# 529
Не не пия хормон , за първи път правя изследвания

# 530
Отивай при ендокринолог.

# 531
Да попитам за въпросния БЕРБЕРИН - като чета в нета направо чудеса по отношение кръвната захар, инсулина и отслабването. Някой пробвал ли е и какви са му ефектите и дефектите?

# 532
Това (берберин) поредното чудо ли е?

# 533
Ами да ви кажа незнам дали има този уау ефект, може би първия месец , незнам бях се поуплашила ли , нямах апетит пиех много вода, съчетано с режимно хранене  за 3 месеца -10 кг инсулин от 24 на 10 . Но до там от 2 месец не мърдам с кг , и реших да го спра да видя след 3 месеца как ще е инсулинът, но в сряда съм на едно и незнам таз щитовидна как ще назначи , че ще видим , общото ми мнение е , че нямам идея дали върши работа. А и да подччертая , че наравно с него пиех и продължавам хром и инозитол

# 534
Затова е хубаво само едно нещо да се пие. Сега не можете да кажете от берберина ли е, от хрома ли е или просто от яденето. Добавките помагат, не лекуват.

# 535
Здравейте отново,
Повторих Tsh в др.лаборатория , 4 дни след предходното изследване. При същите реф.граници тука ми дават 3.80- което е с 1.20 по ниско от предходното 4.99.Пак е високо ама ми се струва по- достоверно. Дадох 140 лв за изследвания в предходната лаборатория,  като сега въобще не знам дали са коректни, вкл. и подобрения инсулин .Angry

# 536
А може и новата лаборатория да лъже. Тоест не е ясно в коя лаботарория кои данни са коректни.
Освен това не съм сигурна, че тсх-то трябва да е нон стоп едно и също всяка сутрин. Ако някой знае да каже.
Но за тсх и мен са ме карали да пускам в друга лаботория преди години и пак се оказаха почти същите стойности.

# 537
Ами така мисля,  защото от години държа стойности между 3 и 3.5, ама гаранция Франция .Повече пари за това не ми се дават , да ходя и в 3 лаборатория. Скоро ще си запазя час за ендокринолог, да започна хапчета и да раздвижа тоя умрял метаболизъм. Явно само с диета при мен няма да се получат нещата.

# 538
Да, няма смисъл да даваш.
Не си ли с направление?
Защото на година имаш право на две изследвания за ЩЖ.
Мисля едно от ендото и едно от ЛЛ.

# 539
  • Sofia
При платен преглед при ендокринолог може ли да даде изследвания по ЗК или всички се плащат?

Общи условия

Активация на акаунт