Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 19

• 62 009
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Да си яде който иска само белтъци. Аз бих предпочела да изхвърля белтъците, но е грехота да се хвърля храна.
Ето какво извадих преди малко от фурната:

Пълнени неголеми камби. Половината с кайма от свинска флейка и тапа от пушено сирене, другите със сирене и яйца и много копър.

# 511
Махането на жълтъците съм го чела в Зоната на Сиърс.
Обяснява го с архаидонова киселина.
Много хора имат успехи с нея, аз също, дори и на око. Защото ме е мързяло да меря и съм карала с 2-3 рецепти.
Но точно с махането на жълтъка не съм съгласна.
Ще седна аз да изхвърлям един тон жълтъци. Да не съм мръднала нещо. Laughing

# 512
Нали това казвам, всеки си преценява за себе си и целите които гони.
Ако с месото има вино или бира и аз мога да ям до безкрайност.
Сетих се баща ми какво разправяше: от сит човек да те е страх, той може да яде до безкрайност,  а гладния се засити и спре.
Та това е абсолютно вярно, мине ли точката на засищане няма спиране.
В къщи отдавна въведох това , което ме е най-дразнело във французите да искат месо/риба "за двама". Колко съм ги ругала, а бе толкова ли не може да иска половин кило! Моля ви, "торта за трима"!
Е, сега (срам ме е) и аз съм така.

# 513
Има и "по-добро" от кофичка кисело мляко за вечеря- навремето имаше препоръки (във вестници) да се вечеря само купичка КМ с мед Stuck Out Tongue Winking Eye
Винаги съм се чудела- изварата и рикотата за едно и също нещо ли ги броят при инсулиновия индекс? Мен винаги добре са ме засищали и извара, и рикота- обаче просто не ми е харесвало да ги ям без салата. Иначе е ясно, че който е в тази тема не е желателно да прекалява с никой протеин, дори и с месото.
Недоволна, изглеждат супер!
Аз след вчерашния фаст съм натежала Joy Явно не съм източила още водата....То и на мен най-отводняващо ми действа пълнолунието, него ще си чакам.
Таня, има много вярно в това, макар да не е логично на пръв поглед. При мен винаги разяждащото нещо е бил хлябът, тестените- с тях върви нещо намазано, айрянче, сосове, пастети, че и салати и манджи....Дълги години се чудех защо в повечето случаи просто не изпитвах нито истински глад, нито истинска ситост....Мине ли се точката на приятна ситост и става страшно.  Това "торта за трима" не го разбрах обаче....

# 514
  • София
Аз го разбирам, че продавачите си имат норма за 1 човек, за да няма после "наядох се, ама остана 1 парче торта, няма да я хвърлям я"
Хората не си правят труда да помнят колко месо трябва за 1 порция на 1 човек или колко г е стандартно парче торта. А българите по неволя разбират от много неща.

# 515
Не го разбирам това с тортата? Нали се вижда колко голямо е едно парче?

Флорал, благодаря за отговора!

Аз понякога ям доста Скир, който е извара. Просто е адски вкусен. Нашата извара не я харесвам. Скирът с ленено семе и малко бадеми или орехи ме засища супер добре, като няма какво да ям набързо. Една кофичка е 200г и се е случвало да я изям за основно. Ще гледам да не прекалявам.

# 516
Eдно време за мен едно парче торта се равняваше на три парчета торта  Rolling Eyes

# 517
Във фирмен магазин за торти (страхотни торти, бяха точно срещу нас и ги посещавах редовно ) дамата пред мен поиска "торта за трима"! В резултат на което и показаха много торти с различна големина. Оказа се, че ако е плодова тортата е най-голяма "за от 3 до 4 възрастни и деца" и т.н., маслената торта най-малка. И от всеки вид по няколко и като почнат да обясняват и...бе не е за разправяне. Имат си някакви стандарти, а и така не остава храна.
Практично е, но за мен беше "той/тя ще ми каже колко да ям". След това открих, че колкото има толкова се яде. Също така открих, че като видимо няма огромно количество храна, по-бавно се яде, с удоволствие и приятен разговор и се засища (и чувството за ситост се усеща) с по-малко храна. И така малко, но качествено.
Колкото до разяждането отгатнете:
Защо в ресторантите донасят виното и панерче хляб и се бавят със сервирането на храната?
Това ми беше едно от любимите (хора със слаби сърца да не гледат)
https://www.laromainville.fr/entremets/588-51214-framboisine.htm … parts-6_a_8_parts

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 17:06 от Анонимен

# 518
Защото в ресторантите явно са знаели нещата, които сега ние ги знаем  Laughing

# 519
Като заговорихте за ядене на месо се сетих за нещо, което съм чувала от покойния си баща. Говорихме си за близък наш болен, беше се залежал доста време и той попита "Месо яде ли?" Казах не. И той отсече "значи няма да го бъде". Имал бил такова наблюдение, че преди да починат спирали да ядат месо. Не знам колко е вярно, ама човекът наистина почина и съм го запомнила. И по себе си наблюдавам, когато нещо не ми е добре и на мен не ми се яде месо. Иначе наистина ми е трудно да прекаля с мръвката, засища ме определено количество и спирам. Единствено с пържена прясна риба като чернокоп и сафрид, или с пилешки дробчета ми се е случвало да прекалявам, писала съм. Според мен от лакомия, просто много ги обичам Simple Smile

# 520
Това за спирането на месото от тежко болни хора и аз го знам. И го видях при баща ми, голям мръвкар беше.
Мен виното ме разяжда, а най-лошото е, че и на сладко налитам след чаша вино.
Бирата няма такъв ефект, дори ми убива апетита.
Би трябвало обратното да е. И не е само при мен, наблюдавам го и при други.
Търсих обяснение (от любопитство) и попаднах на едно проучване, че специално за бирата не може да се каже точно за ГИ, защото цитирам "не се пие наведнъж толкова голямо количество ". Е, нали беше 110 ГИ? Сега не се знае!Бирата е нисковъглехидратна, ГТ за 300 мл е приличен и хоп "не се знае".
Това може да означава, че и за други неща не се знае.
Май наистина трябва да се оправяме сами, преценявайки кое как ни действа.

# 521
  • София
Бирата е ГИ между 45 и 110, много зависи каква е, светла, тъмна, мътна и пр. Затова на едни места пише "нисък", а на други  - 110 :
Ако ще се пие бира, задължително максимално светла. 1 бира е Ок. Колкото повече, толкова повече нараства ГИ. Същото важи и за виното.
Виж, при твърдият алкохол не знам как е, не пия, но казват че е с нисък ГИ, на практика няма никаква захар (всичко се изпарявало при дестилацията).

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 21:32 от Ronald

# 522
Един от симптомите на рак на храносмилателната система е непоносимост към месо.
Човек като е болен от грип или друго също не му се яде месо и мазно. Затова и съм скептична към всичките уж детокси, които се правят с мазно кафе, яйца с масло и кашкавали. Това си е чисто сваляне на кг, но не и детокс.

# 523
Е, не. Никой не казва, че яйца, масло и кашкавал е "детокс". Това се използва за по-бързо влизане в кетоза т.е тялото да използва кетони за гориво, а не въглехидрати. Същият ефект може да се получи с няколко дни глад, вероятно за това някои хора се объркват.
Колкото до понятието "детокс" за мен е нещо измислено и безсмислено тъй като човешкото тяло притежава отлична отделителна система и механизми за предпазване, които работят дори когато умишлено ги саботираме.

# 524
Точно така, човешкото тяло е умно и си има механизми за изчистване, проблем е когато прекалим. А ако човек има проблем с вгх колко може да е "детокс" и цял ден на плодове? Ако тялото цял ден се мъчи да свали КЗ и панкреасът бълва инсулин надали това детоксикира....
Колкото до яйчения фаст- на мен лично не ми беше чак толкова "мазен", бих махнала част от мазнините само от гледна точка на допълнителна калорийна рестрикция. И аз за първи път чувам някой да го нарича детокс. И не се прави с кашкавал,  а със зряло сирене (което не е задължително да се включва).

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 14:11 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт