Пазаруване от Amazon - тема №85 - до Черния петък

• 113 231
  • 1 379
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Но пък никога не са отказвали поръчка на празна карта. Изпращаше се мейл, че плащането е отказано.

# 976
  • Сф
Преди година бях много скочила да си купувам хлебопекарна. Изръчках всички амазони, теми и фейсбук групи, и конкретно на Лидълските хлебопекарни всички много ги препоръчваха. За големите уреди не знам дали е уместно да се сравнява планетарен миксер за 800лв и такъв за 200лв, очаквано е да е по- ниско качество.
Но конкретно за пекарните- навсякъде отзивите са добри.
Аз в крайна сметка взех от ОЛХ Морфи Ричърдс за 80лв (има ги в английския амазон). Не съм възхитена. Ползвах я няколко месеца и ми омръзна се радвам, че не дадох повече пари.

Скрит текст:
Момичета, подвигам въпроса си към тези от вас, които имат хлебопекарна. Препоръчайте ми хубав модел, с 2 бъркалки и 2 реотана от немския Амазон. Благодаря.

Лидл. Гледах вчера в нашия, че още има. В Германия нещата ги пускат 1-2 седмици преди нас, така че може още да им се намира.

Аз не бих си взела от Лидъл сериозен уред. В една сладкарска група съм, където са си вземи планетарен миксер няколко човека и не издържа на натоварването и се чупи след известно време. Отделно не работи така добре като един Кениуд и е шумен. Не случайно големите им уреди са по 200лв, защото не са много качествени.
Не мога да препоръчам хлебопекарна с исканите параметри. Доста от момичетата в групата си купиха Панасоник и всички са доволни. Аз го имам по-отдавна (8 години) и това е най-използвания уред в къщи и сме му страшно благодарно за работата. Беше му се счупила една пластмасова част миналата година, смених си я и отново го товарим подобаващо. Не бих го заменила за нищо на света.

# 977
  • софия
Но пък никога не са отказвали поръчка на празна карта. Изпращаше се мейл, че плащането е отказано.
Да, миналата седмица поръчах и първо пуснах поръчките, а после влязох да зареждам картата. Бяха ми пуснали съобщение да си преразгледам начина на плащане, но нямах проблем да я приключа.
Може на едни "праведни" госпожи да им се сбъдне мокрият сън "откъденакъдещепускатепоръчкикатоняматепаривкартата". Дано не е така.

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 15:08 от zvаnchе

# 978
  • София
Имат си Бъдни вечер, нарича се Christmas Eve...
Напоследък не съм пазарувала на празна карта, но гледам, че веднага дърпат парите.
По тоя повод ми дръпнаха парите, пък после ми пратиха мейл, че нещо от нещата нямало вече да го има и ми потвърждават, че не са ме чарджили за въпросното нещо. Ама сумата беше блокирана отначало още, сега как да разбера, че са ми върнали тая сума?..

# 979
  • софия
Сумата седи блокирана определен брой дни според политиката на банката. В подобни случаи препращам мейла с отказаната поръчка на банката и моля да ми освободят сумата по-рано. Следя си интернет банкирането. В ДСК съм.

Скрит текст:
Christmas Eve има малко по-различна символика и се посреща по-различно в сравнение с Бъдни вечер. При нас има доста езически елементи, което на мен много ми харесва Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 14:39 от zvаnchе

# 980
# 981
Напоследък ровя усилено в обувките на ток ,тази марка ми я препоръчаха ,но ще е голям номера за дъщерята ,може някой от вас да се възползва.Цената е повече от добра.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B077YDWZM7/ref=ox_sc_saved_t … L5A1OLE&psc=1
Аз също съм с виртуална на ДСК ,те нещо смениха политиката за поверителност ,та може и от там да идват тези промени.На мен също ми излиза на момента ,че имам проблем с плащането.Просто затварям прозореца.Знам ,че така не се прави ама нямам друга опция.След това пак си отварям амазон ,логвам се и на поръчки ми стои надписа да верифицирам картата.Като реша я зареждам ,потвърждавам и готово. Има някои случаи като изчакам и пуснат същия артикул още по- намален или пък размисля и ми попадне друго.Принципно в амазон винаги пускам поръчка на празна карта.

# 982
Имаше едни шоколадчета  като портокал, може ли някой да даде линк?

# 983
Имаше едни шоколадчета  като портокал, може ли някой да даде линк?

Тези ли? https://www.amazon.co.uk/Terrys-Chocolate-Orange-Milk-Ball/dp/B0 … 613463&sr=8-1
Точно си гледах поръчките, миналата година на 16.11 съм взела пакет от 12 за 11.75 п.

# 984
  • София
Здравейте, търся си малка безжична прахосмукачка. Може ли да ми препоръчате някоя, от която сте доволни?
Гледам тази на Vax.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B015QZH2EU/ref=ox_sc_act_tit … L5A1OLE&psc=1
 Някой ползвал ли я е и добре ли чисти? И тази цена в монента добра ли е?

# 985
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте Simple Smile Изобщо нямах намерение да поръчвам от Амазон.де , докато едни мами в темата за колички не ме подучиха ( за което много им благодаря)
Тъй като за първи път ще поръчвам и имам няколко въпроса. Сигурна съм , че ако изчета всички теми са дискутирани, но в главата ми вече е каша от инфо за колички. Мисля да дебна черния петък.

Това е въпросната количка : https://www.amazon.de/gp/product/B07FFJSXG2/ref=ox_sc_act_title_ … R8XB7XF&psc=1

1. Предполагам е по- добре да си поръчам количката до адрес тук, заради гаранция, но как се разбира колко ще е доставката

2. Количката тежи 17 кг , ако е 10 евро + 17*3, излиза 61 евро, тя накрая ще излезне по скъпа от тукашната

3. До колкото ви четох, би трябвало да съм спокойна ако се налага да ползвам гаранцията, че ще я изпратя за тяхна сметка, нали?

4. Добавих я в кошницата преди малко и не ми показва доставка, но за сметка на това ми даде опция за  двугодишна застраховка на пратката от Алианц за 34.18 евро. Значи ли , че ако не я направя, не важат гаранциите или това си е допълнителна?

Изобщо ще се радвам на всякакви съвети. Очакваната й цена тук на черен петък е около 800-860 лв. Нямам идея колко да очаквам в амазон

Много ви благодаря!
Доставката до БГ е 47 евро. Гаранцията/застраховка не може да се ползва при доставка до тук.
Скрит текст:
Доставката до Германия е безплатна и може да се добавя застраховка.
Скрит текст:
Доставката се вижда на последната стъпка, когато трябва да потвърдиш плащането.
?
Фирмите-превозвачи имат различна тарифа за обемни стоки. Не е на кг.
Скрит текст:

Много благодаря на всички момичета за бързите отговори Simple Smile
 Само не разбрах, ако поръчам през доставчик, губя ли правото да връщам за тяхна сметка, защото тотала не излиза особено привлекателен иначе. Според вас ако сега е 399 евро, колко мога да очаквам да е на черния петък?

# 986
Само не разбрах, ако поръчам през доставчик, губя ли правото да връщам за тяхна сметка...
Да

# 987
Здравейте, и аз пак с нов казус. Преди 2 дена поръчах техника от .de. Днес виждам същата, малко по-скъпа и по-нова модел. Реших да видя докъде са стигнали с пратката по моята поръчка, пише Изпращане Вторник. Ок, анулирам старата и поръчвам днес по-новия модел..... Теглят съответно парите и за двете и сега вечерта какво чета в мейла "не можем да анулираме старата, тъй като е започнало изпращането, тоест подготвяли изпращане". Отново в акаунта на Амазон, няма такова нещо, пак си пише изпращане във Вторник. Ами отказах днешната, но парите и за двете ги няма по сметката.
Нали досега винаги можеше да откажеш поръчка, ако не е изпратена..... Сега защо така реагираха?

# 988
Здравейте, и аз пак с нов казус. Преди 2 дена поръчах техника от .de. Днес виждам същата, малко по-скъпа и по-нова модел. Реших да видя докъде са стигнали с пратката по моята поръчка, пише Изпращане Вторник. Ок, анулирам старата и поръчвам днес по-новия модел..... Теглят съответно парите и за двете и сега вечерта какво чета в мейла "не можем да анулираме старата, тъй като е започнало изпращането, тоест подготвяли изпращане". Отново в акаунта на Амазон, няма такова нещо, пак си пише изпращане във Вторник. Ами отказах днешната, но парите и за двете ги няма по сметката.
Нали досега винаги можеше да откажеш поръчка, ако не е изпратена..... Сега защо така реагираха?
Трябваше да пишеш на support-а и те щяха да я анулират, ако наистина не е изпратена.

# 989
  • София
Не е късно, пиши им. Ако могат, ще я анулират ръчно.

Общи условия

Активация на акаунт