Пазаруване от Amazon - тема №85 - до Черния петък

• 113 871
  • 1 379
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, какви са ни правата в този случай?
Както писах по-назад, получихме артикул с несъответстващо описание, купен от немския склад от third-party търговец. Пишем си с някакви индийци под всякаква критика и от full refund стигахме до там, че трябва да си платим доставката до Германия и оттам продавачът ще си поеме шипинга до техния магазин. Т.е, той отказва да поеме целия шипинг, защото е пратил пратката до немски адрес, а не български. Да речем, че това е ОК и е прав.

Но ние оставаме ощетени с двойна доставка от и до Германия и не получаваме никаква компенсация за загубеното време, причиненото неудобство и направените разходи. Единствено ще си получим обратно парите, но като си приспаднем транспортните разходи, тя сумата вече е наполовина.

Та, какво ще ме посъветвате? Мислим да ескалираме случая малко по-нагоре от обикновения съпорт първа линия, защото до тук си писахме с трима индийци и тримата казват различни неща.

Аз лично съм бясна, че нещо описано като Like New, е реално в състояние Good. Какво бихте ме посъветвали? Правим 25 евро разходи, за нещо, което струва 68 евро Angry

# 391
Този е с четка за лице, но с по-малко приставки към епилатора

https://www.amazon.de/dp/B07BBXCQ3T/ref=pe_3044161_189395811_TE_SCE_dp_2
Наскоро беше с по-ниска цена от първия, който си посочила.
Иначе самия епилатор си е супер.

second, Bo Bo Vа,
Благодаря, момичета. Flowers Tulip На каква цена е бил?

# 392
  • Точно където трябва
Момичета, накой да знае кой номер на панталоните на Еспри отговаря на български 46 и 48? За панталони става въпрос. Както и числото след наклонената черта какво показва? Например 32W/30L

# 393
  • София
Момичета, накой да знае кой номер на панталоните на Еспри отговаря на български 46 и 48? За панталони става въпрос. Както и числото след наклонената черта какво показва? Например 32W/30L

L вътрешна дължина в инчове.

# 394
Merilin, около 10тина евро надолу от сегашната цена

# 395
  • Точно където трябва

А номера?

# 396
  • София

А номера?
За номера не съм сигурна при панталоните, за дънките знам че W се умножава по 2.54( инчове ) и се отнася за талията( на реалното ѝ място,не на смъкната). 46,48 по бг номерацията ,би трябвало да е 38,40 - по немската. Реално 46 е размер на гръдната обиколка, което е леко смешно да се използва за панталони, затова европейската номерация е по - логична.
Може би 32е половин талия, т.е. 64см ,но не гарантирам.

# 397
  • София
Dark_Chocolate , търговецът е прав да не иска да поеме разхода от БГ до Германия. Не пречи обаче да ескалирате случая до по-горно ниво (което не знам как се случва). А можете и да настоявате за частичен refund, и да задържите артикула. Общо взето това са ви опциите. Пазаруването по интернет винаги носи рискове.

# 398
Добре, да речем, че е прав за доставката от България. Аз го и написах по-горе. Но какво става с факта, че той е използвал съвсем подвеждащо описание на артикула? Ако беше писал Good, щях да си преценя дали ме устройва да купя за тези пари. Т.е търговецът не губи нищо с това си поведение. Нещо не ми се струва много коректно само да ми върне парите. Той утре ще продължи с лъжите, ако сега му се размине само с връщане на сумата... А ние най-вероятно ще пием една студена вода, но преди това ще направя всичко възможно да го поизпотя

# 399
  • София
Нищо не става, какво да става... Случва се и от Амазон.де/Амазон.ко.ук да са описали нещо като "like new", а да дойде едва ли не неизползваемо... Можеш да попиташ и чата/мейла дали ще има санкция за продавача, но се съмнявам.
Иначе разбирам какво искаш, но това е положението.

# 400
  • София
Има бутон дали си доволна от отговора на служителя. Даваш не и действаш с писмо до Амазон, пишеш номера на  поръчката, пращаш снимки. Нали има 100%защита че ще получиш това което поръчаш. Не го оставяй , действай.

# 401
  • Luxemburg
Подкрепям написаното от Малко сладко коте. Случва се дори и на Амазон, а какво остава за външни търговци. На мен последните две покупки от склада с продавач
амазон бяха с описание Като ново и си дойдоха носени обувки (видими следи по подметката и тока) и без никаква опаковка на флаш памет сложена свободно в кашончето да се разхожда. Ами върнах им я и си поръчах друга.
Uktobg имат услуга връщане до техния склад в UK/DE за 10€ за първия килограм и +1€ за всеки следващ. Оттам вече може да се пусне обратно с етикета за страната. Може да поискате компенсация за различното описание, но нищо друго няма какво да сторите. Дори и да пишете до съпотта на Амазон, то реално няма какво повече да ви предложат. А ти си сложи рецензия и напиши от кой търговец си взела стоката и какво не ти е харесало. Така другите като го четат ще бъдат внимателни с този търговец.

Ellie на Еспри си купувам 36 размер и са ми точно. Освен някои блузи, който модел е широк и ми стоят като харизани. Иначе като цяло си отговаря марката- дамско и детско. Ако покажеш какво гледаш утре може да погледна в магазина и да ти снимам.

Meriting M ако не ти е спешна покупката на епилатора бих те посъветвала да изчакаш до ЧП. Почти винаги има в сделките. Аз моят съм го купувала 85£, но батерията нещо сдаде багажа след няколко години, а след две сменени батерии и все още не работещ установих, че явно целият епилатор е счупен, не е от батерията.

# 402

Миналата седмица взех втория модел от Зора,беше на промоция 190лв,много е хубав,няма да съжалявате.
За сравнение с предния ми,който беше по-скъп и нямаше приставки,освен мини епилатор към него,който никога не ползвах,марката беше Филипс.
Брауна работи само на батерия,издържа епилация на цели крака,ръце,подмишни и триъгълник и не падна на цяло батерията.Не ми накъска космите,за разлика от Филипса,с едно минаване хваща почти всичко,дори и много къси косъмчета,почти не усетих че се епилирам,много е тих.

# 403
Ох, най-вероятно няма да стане нищо, но ще пробвам. Просто не мога да преглътна и ужасно ме е яд, че този е писал Like New вместо Good и ще му се размине току-така... И да си кажа, че по принцип нямам проблем с неща втора употреба, че и дрехи съм си купувала даже. В случая не съм готова да преглътна това "леко" разминаване, защото имах и други алтернативи, но заради това подвеждане, ги изпуснах. И се набутах. И ме е яд. Даже не толкова за парите, а заради откровената лъжа.

# 404
  • Точно където трябва
ronicat, сърдечно благодаря! Исках да се ориентирам, кой номер да гледам за мен, но не успявам. Купувала съм дънки 32 на Уайкики, нося панталон 44 европейска в момента, а преди малко не успях да се харесам с един 44-46 /двоен му е номера. Не съм слабичка. От стотиците марки те са ми сравнително познати и ми харесва качеството. Но и на тях се натъквам на различни номерации -
https://www.amazon.de/esprit-casual-Damen-Hose-Grau/dp/B00UY7QSB … arel&sr=1-205 - Тук пише само 32, нищо повече

https://www.amazon.de/ESPRIT-Damen-039EE1B019-Bordeaux-Herstelle … pparel&sr=1-2
Тук са двойни.
И по друг начин изписани съм срещала...

Общи условия

Активация на акаунт