ДарК ... #2 ...Sic Mundus Creatus Est

• 17 887
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Само за справка
Това момиче е майката на Улрих,нали?
Скрит текст:

# 556
  • Вестерос
Да, Яна се казва.

Яна, Инес и Клаудия са съученички.

# 557
  • Бургас
Защо  дъртия Йонас има и друго име - Адам?

# 558

По всяка вероятност се е нарекъл така, след като поема Sic Mundus.

А и заради символиката.

Спойлер 3-ти сезон:
Скрит текст:
В другия свят имаме Ева, която е старата Марта.

# 559

По всяка вероятност се е нарекъл така, след като поема Sic Mundus.

А и заради символиката.

Спойлер 3-ти сезон:
Скрит текст:
В другия свят имаме Ева, която е старата Марта.

Скрит текст:
И защото детето на Марта и Йонас си няма име,но се движи в тройка.Та да изобрази 3-те деца на Адам и Ева - Каин,Авел и Шет.

# 560
  • Бургас
Благодаря ви!

# 561
Спойлер финал:
Скрит текст:
Таннхаус случайно създава двата свята по време на опита си да спаси сина си, снаха си и внучката си. Така създадените два свята са оплетени в безкраен причинно-следствен цикъл.

Марта и Йонас са в центъра на безкрайния възел от причинно-следствени примки. Марта като Ева се опитва да запази времевата линия, за да осигури оцеляването на сина им, а Йонас/Адам се опитва да намери начин да унищожи двата свята.

Клаудия открива, че по време на апокалипсиса времето спира за милисекунда, в която човек може да наруши детерминизма и да прекъсне цикъла.

Адам използва тези знания, за да изпрати Йонас и Марта в първоначалния свят, за да осуетят автомобилната катастрофа, която убива семейството на Таннхаус и следователно да предотвратят създаването на двата свята.

# 562
  • Вестерос
Кой е Шет?

# 563
Сит е на български. Шет се произнася на иврит. Това е третият син на Адам и Ева след Каин и Авел.

# 564
Преди половин час догледах последния епизод, сега е малко неудобно да коментирам подробно, но поне да споделя, че финалът ми хареса, но мисля, че беше опростен.
Щеше да е по-изобретателно, ако можеха да разплетат възела без външен фактор.
Скрит текст:
Няма "сега" във възела - и двата свята са паразитни и са започнали когато Танхаус е осъществил експеримента си.
Добавям към това, което Ели е писала - накрая видяхме как изглежда истинският свят без излишните - Улрих не съществува и Катарина и Хана са приятелки. Регина не се е срещнала с Александър, защото не са я връзвали в гората и Бартош също не е роден (въпреки, че технически май няма пречка той да е бил роден)... Реалността на двата свята е само сянка (дежа ву за Хана).

Имаше много подвеждащи елементи, като с живота на Хелге - сега в уики страницата му са добавили име на истински баща, който май не се е споменавал в сериала?! И тази работа с аферата му е безсмислена. Значи той е леко сбъркан и основното му занимание е да сглобява фигурки от шишарки в гората, но някак си си е хванал любовница и има извънбрачен син?
И защо беше чистач във фабриката на баща си?

Полицаят с раненото око очевидно беше заяждане със зрителите.

И синът на Йонас и Марта - така и не обясниха как така съществува в три версии - като как е възникнал, след като бременната Марта беше анихилирана? Или не съм гледала внимателно? Как се е появил - като бебе, тийн и 30 годишен едновременно Flushed

Имам критики, но ми хареса. Не смятам, че беше гениален финал, но все пак задоволителен. По нещо ми напомни на финала на 12 маймуни, а този сериал не е планиран в детайли.

# 565
Нямам думи просто, всеки паказват как се прави качествен сериал. Просто не знам какво да гледам след това или да го започвам за пореден път Grinning

# 566
Петя
Скрит текст:
Имаше 2 бременни Марти. Адам уби само едната.

За мен, перфектен финал щеше да бъде
Скрит текст:
Йонас и Марта да предизвикат катастрофата. Това щеше да бъде интерпространствен детерминизъм.

Но такъв финал щеше да бъде прекалено жесток и вероятно разочароващ за повечето фенове.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 20:30 от Elena Pau 663353

# 567
Скрит текст:
Втората умря в апокалипсиса на паралелния свят с детето на Улрих. Тази накрая беше друга и бременна от полицая с окото. Съжалявам, но от телефона не мога да скрия спойлера.
Скрих го. Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 20:45 от pppqqq

# 568
Имах предвид Марта, а не Хана. Не знам, защо съм написала Хана.

# 569
Още съм на 5 епизод,но това се превърна в любимия ми сериал.
Нямам търпение

Общи условия

Активация на акаунт