СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 911
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
Майчета, тези от вас, които вече си гушкат бебетата, сблъскаха ли се вече с колики? Бебинка е на 8 дни, уж рано било, но има моменти на страшни гърчове, безпокойство, ритници и т.н., без да има резултат в памперса, та се чудя дали са я почнали вече!?!?

Сигурна аз съм късметлийката: на четвъртия ден ни изписаха, това беше първата вечер у дома, втората вечер с кърмене, първите КОЛИКИ. Така че и по-рано от 8мия ден се случва, за съжаление.
Давам Лефакс, но не мога да кажа, че има ефект. Правя леки масажчета на коремчето, но и това не е ефективно.
Единственото, което малко помага на Мартин е нещо топло на коремчето. Аз избрах възглавничка пълна с черешови костилки, затоплям я и слагам на коремчето. Помага краткосрочно, но е все нещо.

Съветваха ме за чай от копър, или на ХИП има моят първи чай: копър, анасон,кимион. Аз взех чай от копър, Мартин му се мръщи и почти не пие. Та може би и за това, и той няма ефект.

Ако откриеш нещо друго ефективно, ще се радвам да споделиш.

Редактирам се: изпробвах и всички тези методи
https://www.namama.bg/article/metodat-na-d-r-karp--bebetata-vse- … -za-uspokoiavane/
Повиването помага ограничено, както и лежането по корем. Другите 3 неща нямат ефект при него.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 19:20 от Potrebitelka1

# 466
А мами , как се държат бебчетата ви? Ние сме на две седмици , бебчо спи предимно и само ме психясват ама защо спял, ама какво му било, не било нормално.. той си гледка от време на време, понякога даже седи буден повече от час, аз съм спокойна ама ей така като ми наговорят куп неща на главата и ме хващат лудите 😤

# 467
А мами , как се държат бебчетата ви? Ние сме на две седмици , бебчо спи предимно и само ме психясват ама защо спял, ама какво му било, не било нормално.. той си гледка от време на време, понякога даже седи буден повече от час, аз съм спокойна ама ей така като ми наговорят куп неща на главата и ме хващат лудите 😤

Аз още не съм родила, ама навсякъде пише, че бебетата отначало само спят и ядат...и им се събира около час активност на денонощие. Тия хора не знам какво очакват, сигурно хоро да играят след кърмене бебетата.🙄😂

# 468

Абсолютно нормално е да си спинка повече детето Simple Smile

# 469
  • София
Честити бебечета, на всички родили!
Милена, нормално е новороденото да спи почти по цял ден. Стига да се събужда за хранене (на всеки 2-3 часа и не повече от 1 по-дълга пауза от 5-6 часа). Ако не е прекалено вяло, докато се храни и не заспива прекалено скоро, след начало на храненето, вероятно е съвсем нормално спокойно бебе Simple Smile

# 470
Мами... здравейте! Честито на родилите и късмет и спокойствие на нас останалите - дойде септември!!!! ....
Има ли мами от Сухата река, Подуяне... да излизаме на Герена като дойде време? .. все си мисля, че следродилната депресия няма да ме подмине и да има с кого да излизаме в парка - да споделяме, да обсъждаме! ... та исках да питам дали има от района?

Привет от мен Simple Smile Аз не съм от септемврийките, от ноемврийките съм, но редовно ви чета 😊

Честито на всички родили мами и успех на всички, на които им престои скоро.

Та, аз съм от района и със сигурност ще се засичаме по пейките на Герена като му дойде времето 😋

# 471
Нормално от една лудост друга да ни хване, но новородените предимно спят.
Аз да питам все пак вече родилите мами, оосбено тези с планувани дати, как се справихте с емоциите преди операцията?

# 472
Писах във фб групата вече, но да се похваля и тук - на 31.08. се роди Ивайло, 2800 гр. 50 см. и много красив 😁 Раждането беше нормално, наложи се епизотомия накрая за да излезне бебчо, но за сега е ок положението със шевовете, надявам се след още няколко дни съвсем добре да стане. Много съм щастлива, с бебока се гушкаме в болничната стая и се надявам във Вторник да ни изпишат Heart Стискам палци за леко и бързо раждане на мамчета на които им предстои ☺️

# 473
Жив и здрав да е Ивайло!
Бързо възстановяване!

# 474
Здравейте! 👀
Бременна съм в 36 седмица и 6 ден.👶🏻
Термина ми е на 24 септември.
Усещам болки в кръста през 5/10 минути.. 🤕Нормално ли е? Досега съм имала фалшиви контракции - стягане на корема, но не и това неразположение в кръста. Болката мога да я обясня така - все едно някой валяк минава през мен. Болки в корема нямам, само съвсееем малко напрежение ниско долу, като натиск.. 🙄

# 475
Честит ти Ивайло,да ви е жив и здрав,ползва ли епидурална упойка?

# 476
Здравейте! 👀
Бременна съм в 36 седмица и 6 ден.👶🏻
Термина ми е на 24 септември.
Усещам болки в кръста през 5/10 минути.. 🤕Нормално ли е? Досега съм имала фалшиви контракции - стягане на корема, но не и това неразположение в кръста. Болката мога да я обясня така - все едно някой валяк минава през мен. Болки в корема нямам, само съвсееем малко напрежение ниско долу, като натиск.. 🙄
От позицията на бебето може да е. Аз имах такива, да ужасно боли, но минава. Опитай се да смениш.позата в коялто си легнала Щом не са регулярно болки+твърд корем, значи не са контракции.

# 477
Благодаря, успокоих се! 😁

# 478
Добро утро, момичета! Честит да е Ивайло. Здраве и щастливо детство!
Аз пак да се оплаквам от сутринта, че вече не издържам на това напрежение и чакане. Взех всеки ден да се моля за някакви признаци, че започвам да раждам и не. Вчера съм вървала 3 часа и само краката не си усещах, нищо не ме заболя. Cry Да не говорим, че бебон и вчера и днес едва побутва, пак ме е подгонила параноята (не че ме е оставяла). Утре вече мисля да се обадя в клиниката да питам какво правим, защото и без това 45 дневния болничен ми изтича в сряда....
Мери, имаш ли вече дата за секциото? И това сигурно е супер гадно, да знаеш точно кога ще те режат.

# 479
Имам, миналата седмица я определиха и да колкото наближава, толкова повече различни емоции ме обземат. Днес обаче си чакам баткото от първияму лагаер и съм се разготвила, та дано устискам датата.
Затова и попирах вече.миналите по тоя път, как се справиха с вълнението?

Общи условия

Активация на акаунт