Февруарски мами 2020

• 34 360
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
Всеки си е различен, така че е нормално да пием различни неща.
Аз пия елтироксин конска доза, фолиева все още и магнезий.
Не съмпуснала изследване, но ми се схващат краката нощем, та ми изписаха.
Докторката ми не е фенка на витамините, така че комбинирани едва ли ще взимам и този път.
Здравейте, бихте ли споделили дали пиете нещо различно от фолиева киселина и ако да, какво ?

# 151
Здравейте и от мен,
В 18 г.с. съм., след 2 седмици ще ходя на фетална морфология в МЦ Фемина.
На БХС резултатите са добри,  надявам се и занапред да е така.
Има ли бъдеща мама с ниски нива на витамин Д , и ако да каква доза приема от витамина.
Аз съм с Хашимото и ИР, качени до сега 8 кг.😬😬😬

Скрит текст:
Аз до 19та седм. пиех витамин Д и фолиева киселина по препоръка на лекар.

Моля ви само, не си предписвайте витамини и комбинации от витамини сами. В доста от опаковките може да се видят дневни приеми по 200%, че и нагоре. Колкото и зле да се храните, със сигурност си набавяте някакви витамини сами. Направете си изследвания и докторът може да определи от какво се нуждае вашият организъм. Всеки организъм и всяка бременност е различна.

Не забравяйте:

Има витамини, които се неутрализират едни-други или забавят/възпрепятстват усвоението си. Така че да приемеш по 20 витамина от комбинирана опаковка не е решението, тъй като някои от тях може да се неутрализират едни други (Пример: Приемането на калций, фосфор, желязо, мед и манган пречи на усвояването на магнезия. Кофеинът, магнезият, цинкът и фосфорът пречат на усвояването на калция. В същото време калцият се усвоява по-добре на малки порции. Т.е. ако дневният прием трябва да е 1000мг е препоръчително да се приеме като 2х500).

Консултирайте се с лекар - може да имате дефицит само на 1 или 2 витамина (или никои). Не си самоназначавайте лекарства/витамини - тяхната предозировка също влияе негативно.

(Може да видите повече от типа на "кои витамини с кои си подхождат и кога е хубаво да се пият" на https://www.bb-team.org/articles/4454_kak-da-priemame-hranitelnite-si-dobavki)
Здравей,
Какви бяха стойностите ти на витамин Д за да го приемаш.
Мойте са на долна граница /30 при оптимално ниво 20-100/ и според лекаря е добре,  но мен ме притесняват ниските стойности.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 11:00 от AnMary

# 152
  • София
И аз имам доста ниски нива на витамин Д и лекаря ми изписа да пия по 10 капки от този, който е на Джеймисън

# 153
И моето вит. Д е с ниски стойности , но нищо не пия. Днес съм на контролен и ще попитам. А случайно има ли други вегетарианки сред нас или съм само аз 🙈😁

# 154

Здравей,
Какви бяха стойностите ти на витамин Д за да го приемаш.
Мойте са на долна граница /30 при оптимално ниво 20-100/ и според лекаря е добре,  но мен ме притесняват ниските стойности.

14,15

# 155
И моето вит. Д е с ниски стойности , но нищо не пия. Днес съм на контролен и ще попитам. А случайно има ли други вегетарианки сред нас или съм само аз 🙈😁

Аз не съм вегетарианка, а православна християнка и когато има пости не ям месо. Имало е моменти с предната ми бременност,в които заради постите спирам и млечни, но не се чувствам добре и за това по-леко Simple Smile
Аз от днес почвам да пия рибено масло, а от вчера пия пробиотик. Иначе взимам и магнезий, ама като се сетя. Вчера записах децата на солна стая и съм с тях.

# 156
Сиренце, консултирай се с лекар за рибеното масло, че е опасно по време на бременност, заради високото съдържание на витамин А.

# 157
И аз имам доста ниски нива на витамин Д и лекаря ми изписа да пия по 10 капки от този, който е на Джеймисън
Колко е стойността на витамина при вас?
Под нормата ли е?

# 158
  • София
При рефер. стойности 20 - 80, моят е 29,13. Лекаря ми каза, ч за бременни е нужно да е по висок и да си пия капките до края.

# 159
Пия витамини за бременни от последната си менструация(чиста случайност,разбира се).Представляват една капсулка комплекс от витамини и една омега 3.Аз си мисля,че производителите не биха комбинирали витамини,които едни пречат за усвояването на други.Все пак те най-добре би трябвало да ги знаят тези неща...На първия преглед обясних на докторката,че ги пия от месец и тя ми каза да продължавам.Сега на последния преглед беше друга и нея също питах и тя каза да ги взимам до края на бременността.Не се мажа още с нищо.Първата бременност почнах още от самото начало,а сега съм много несериозна.Понякога се мажа с един лосион на Нивеа за много суха кожа с бадемово масло и това е.По-нататък мисля да купя Бюбхен мама.Лосиона или олиото.С тях се мазах и първата бременност.Нямам никъде нито една стрия,но си мисля,че това е по-скоро от типа кожа,а не от лосионите.Затова и сега съм толкова несериозна по отношение на мазането.Следващата или по-следващата седмица ще си запиша и час за изследване на ТСХ-то,да го видим и него след три месеца на какво дередже е.

# 160
При рефер. стойности 20 - 80, моят е 29,13. Лекаря ми каза, ч за бременни е нужно да е по висок и да си пия капките до края.
А при кой лекар ходите?

# 161
Момичета на някоя от вас на ранната фетална морфология да са и казали момче, а после да са и казали момиче има ли( в коя седмица бяхте)?
Бях при проф. Марков

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 17:53 от lukytoo

# 162
Колко е стойността на витамина при вас?
Под нормата ли е?
При Реф. ст. 20-50. Моето е 14 🙄 доста ниско май. Ама днес ми каза докторката че по време на бременност не дават вит Д. С което и аз съм съгласна . Та ще видим по натам. Утре ще ходя да давам кръв , пуснаха ми една дозина изследвания . А някоя от вас да е с отрицателен резус фактор?

# 163
Момичета на някоя от вас на ранната фетална морфология да са и казали моме, а после да са и казали момиче има ли( в коя седмица бяхте)?

Въобще не вярвам на тези ранни фетални морфологии,що се отнася до определяне на пола.Несериозно ми звучат лекари,който определят пола в 12-13 г.с..Тестисите на момчетата слизат много по-късно и това лекарите би трябвало да го знаят най-добре.Преди това мисля,че са в коремната кухина.Поради това има и много такива случаи.Първо казват момиче,а то се оказва момче или обратното.

# 164
Аз ходих в 12г.с. на БХС и докторът каза, че ще е момче. Даже каза, че е с размери, отговарящи за 11г.с., била съм с късна овулация, според него. Аз четох, че в тази седмица не се вижда пола. Искам и да попитам вие като ходите на море, влизате ли във водата?

Общи условия

Активация на акаунт