Февруарски мами 2020

• 34 309
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Ох, извинявам се за коментара, телефона ми се бъгна нещо и направи 100 корекции.
И моето бебе се обърна, но не спира по цял ден на шава, та дано си остане така.
Мен лично ме е страх от секциото, не че от нормалното не ме е 😂😂

# 631
Аз живея във Враца и ме притеснява, че не чувам нищо добро за болниците във Враца, Мездра и Монтана... Но нямам избор ще трябва тук да родя. Избрала съм си естествено раждане, но незнам колко ще ми струва.

# 632
А тези, които вече сте си вкъщи с какво се занимавате. От понеделник излизам в болничен и от сега се чудя какво ще правя по цял ден. Идват и студовете и по цял ден в нас ще се побърквам.
Вече съм в 30та седмица и няма как да работа повече. Започна да ми тежи, пък и много вируси влачат децата, с които работя.

# 633
А тези, които вече сте си вкъщи с какво се занимавате. От понеделник излизам в болничен и от сега се чудя какво ще правя по цял ден. Идват и студовете и по цял ден в нас ще се побърквам.
Вече съм в 30та седмица и няма как да работа повече. Започна да ми тежи, пък и много вируси влачат децата, с които работя.
Аз цял ден се търкалям. Ям и гледам филми 🤪. Започнах и  подредбата с бебешката стая. Днес прах всичко, утре ще гладя.. И общо взето ме мързи да дишам.. И аз не съм свикнала и ме избива на депресия 😏

# 634
Аз се занимавам с детето през повечето време и си правим разходки. Ако ми остане време, чета книжка, дремвам... Simple Smile

# 635
mama Gold в коя частна болница не се плаща, учудена съм.
 В държавните ако раждаш без избор на екип или лекар всичко е безплатно.
С предната родих нормално в държавна болница без да плащам нито стотинка- не съм видяла лошо отсечена в къщи.
Но този път мисля да си платя за избор на лекар.
Моето бебе е доста активни ш

Не става въпрос за някоя прехвалена софийска,пловдивска или в някой друг голям град болница.Живея в средно голям град и при нас има две частни болници и в никоя от тях не се плаща.В самата болница не е някакъв лукс,но е чисто и персонала е любезен.Изроди ме следящият ми бременноста лекар и при това се наложи да го извикат в събота в 22.30 ч..Аз родих около три часа по-късно,имах и разкъсвания и се наложи и да ме шие.Не знам до колко часа е стоял.За всичко това не съм платила и една стотинка,даже и за престоя в болницата.В моята стая имаше момиче от друг град,което беше дошло да ражда при нас,понеже в нейния град и искали 800 лв. за секцио,а в тази болница не плати нищо.Сега обаче чувам,че от едно известно време за секциото по желание искали около 250-300 лв.Такива суми от порядъка на 1000-2000 лв. за раждане,при нас дори и да ги поискат просто няма кой да им ги даде.

# 636
Здравейте днес бях на ЖК в 28г.с.
Днес докторът ми каза, че главата на бебето е по-голяма с 1 седмица спрямо измерването на корема на бебето. Втора бременност ми е, много се уплаших
Утре съм на 4д

# 637
svetlinita , ако освен че е констатирал разликата не е казал нещо тревожно, бъди спокойна.Как се взимат точни мерки на сгушеното бебе все пак..
С първата бременност понеже пазя ехографските снимки, имаме корем, глава и дължина на бебето всичките в различни седмици - 30,31 и 32

# 638
Здравейте. Аз съм с термин 20.02, момченце, дават го 1 седмица по-рано. Много малко сте качили. Аз +15 (а толкова родих сина ми) Confounded
Има ли мами от Пловдив. Къде сте се насочили да раждате?
Първият път родих в държавна болница, без екип, но във вип зала и стая... Всичко мина нормално, но сега като наближава притесненията започват..

# 639
Привет мамчета! Аз се занимавам с малкия по цял ден, готвене, спане, разходки. Тук в Германия нищо не се плаща за раждането. Незнаех че е толкова скъпо в София... Бебо се върти постоянно и още не се е объркал. Корема става все по голям и ме мъчат яко киселини. Аз първият път родих нормално и се надявам и сега пак. Въпреки че бяха над 30 часа.....защото нямах контреакции и бебето се обърна в последния момент и то 2 пъти Joy

# 640
Здравейте момичета.
Как ще раждате ?
Първата бременост родих нормално, иска ми се и сега. Бебето е седалишно в 27 седмица съм, силно се надявам да се обърне.
Имали и други седалишно ?

# 641
kupondgjika , Здравей!
Аз съм от Пловдив, предният път раждах в Окръжна и сега пак там мисля, макар доста да са се променили нещата.
Нямам 2000лв. за частни болници, а и там е станало голям бизнес, всяка втора под ножа.
Мен също ме е страх, и нон стоп съм нащрек все едно всеки момент ще родя 😂😂

# 642
Здравейте!
Аз съм 28 г.с. и съм плюс 14 кг, звучи много плашещо, но просто все още ми прилошава и ако не ям почвам да треперя и силни пориви за повръщане. Хубавото е, че съм висока и не ми личат толкова много. При мен почнаха болките в кръста, не мога да спя чак. Прибера ли се вечер от работа изморена, легна ли на дивана да си почина и болките почват и чаааак до сутринта. Някои да знае някакъв начин за облекчение? Чувала съм за кинезитерапевтични ленти, но не съм ги пробвала.
Аз съм от Варна, раждането ще излезе от 700 до  900 лв в държавна болница с избор на екип или и със самостоятелна стая. Чувала съм, че тези които не си плащат получават много лошо отношение. Аз също не искам да плащам, но искам да се погрижат добре за бебето.

# 643
Много мои познати родиха в окръжна във Варна без да дадат и една стотинка. Лошо отношение никоя не е казала, че има.
Съвсем спокойно си се ражда и без пари, ако си осигурен. Колкото и неща да взимаш за себе си, пак не са 1000-2000лв. А и да 3 дена какво ти трябва.
Единственото, което си заслужава е самостоятелна стая. Това пак зависи и от човека.
Секцио пожелание трябва да се плаща естествено. В частни болници си се плаща, нормално.
В в голяма част от Европа просто няма такива избори. Отиваш, раждаш и тона е. 95% даже и лекар не виждаш.

27гс+ 3,5 КГ. Нормално искам да е и се надявам да не се случи нещо за секцио.

# 644
  • В провинцията ..
Запис и от мен.
Карам 30г.с. термин 13/02, по УЗ излиза за 15/01. Всички изследвания са ми в норма, нямам диабет, просто бебето ще е още по-голямо от предния път (3,650).
Живея в София, но пътувам всеки месец до Троян(200км), където се следя и получавам нужните грижи и внимание без да плащаш като поп! Страх ме е от комерсиалността в днешно време, не искам секцио, освен ако не е по истински медицински причини.
Предния път родих нормално при същия лекар и съм страшно доволна, няма да навлизам в подробности, но да пътувам до там говори само по себе си.
Аз съм +13кг, откакто спрях да ям тестени и сладко нищо не съм качила за 2 седмици и смея да твърдя, че и кръста ми е по-добре. Преди това бях като мацката, която писа, че ляга на дивана и болките почват. Яд ме е, че чак сега се взех в ръце 🤪
И ние моя момък е още седалищно 😞

Общи условия

Активация на акаунт