Колко пари харчите на месец за храна

  • 95 958
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 725
  • Между гори и планини
  • Мнения: 11 797
Това меню с доматите, хляба и салама хич не е балансирано. Уж не обича месо, а яде салам. Не е и да може да се сготви нещо - нито картофи, нито ориз...
На моя мъж , ако два дена подред му сервирам храна без месо, ще направи забележка. Детето е момче в пубертет, не мога да го оставя на таратор.

# 1 726
  • MI
  • Мнения: 11 890
Ако пилето е готвено на супа + манджа с домати, чушки и т.н., със сигурност няма да се надебелее повече от него, отколкото ако се изяде цяло от двама наведнъж. Все пак като погледнем традиционната българска кухня, точно такива са рецептите, а не пиле с картофи на фурна. Факт е, че последните 2-3-4 поколения ядат много повече месо, сирене и т.н. Откакто са се видели малко с пари.

# 1 727
  • Мнения: X
Няма да се надебелее от пилето със зеленчуци, но пак ще се изяде цялото от 2-3 души, ако това е единственото нещо за обяд или вечеря. Аз например, не мога да ям тристепенно меню. Само супа, но с много месо в нея или само салата, но пак с много месо или сирене и маслини ми е ок. Посмъртно не мога да ям десерт след това. Та, количеството месо зависи много от хранителните навици.

# 1 728
  • Мнения: 1 114
Няма да се надебелее от пилето със зеленчуци, но пак ще се изяде цялото от 2-3 души, ако това е единственото нещо за обяд или вечеря. Аз например, не мога да ям тристепенно меню. Само супа, но с много месо в нея или само салата, но пак с много месо или сирене и маслини ми е ок. Посмъртно не мога да ям десерт след това. Та, количеството месо зависи много от хранителните навици.

Така е Уиш, променило ни се е храненето. Като бях дете се хранех с каквото мама и баба бяха сготвили и беше тристепенно. Сега и аз не го правя това. Обикновено мятам нещо на скарата и добавям салата.

Супа като правя също е гъста и е само тя. Така е и с гюведж, сарми, мусаки и подобни.

Но пак се отплеснахме от цеите и пълноценното хранене.

# 1 729
  • Мнения: X
Ами, аз от малка съм хищник. Като ме караха да си изям пържолката и хлебчето, за да порасна, все се пазарях да изям две пържолки без хлебче.
Иначе, не е задължително да е скъпо, за да е пълноценно храненето. Но при днешните цени, 50 лв седмично за храната на 4 души ми се струва на ръба на оцеляването.

# 1 730
  • Между гори и планини
  • Мнения: 11 797
Едно време баба ми ядеше основното в чинийки които сега смятаме за десертни . Супата също с малки купички. Готвеше се предимно постно и винаги със сезонни плодове и зеленчуци. По празниците се ядяха пържоли, печено пиле и др. Веднъж седмично задължително риба. И баба ми беше  здрава, отиде си на 90г с всичките си зъби. Без кариес, бонбони и толкова захар не се ядяха.

# 1 731
  • Мнения: 1 114
Аз като дете нищо не харесвах и не ядях. Два пъти лежах в болница на системи от недохранване. Майка ми и баща ми чудеса правеха да ми намерят някакво нещо дето да харесам.

Ех, защо и сега не съм така Simple Smile. Веднъж на морето изядох една фуния със скариди и после баща ми пропътува цялото азстояние, за да ми донесе. Познай дали ги ядох Simple Smile.

# 1 732
  • В заешката дупка
  • Мнения: 5 480
Местото си има своите предимства, но прекалената консумация, особено на червено месо и преработено, е свързано с увеличаване на рискове, които компрометират здравето.

# 1 733
  • Мнения: 1 114
Местото си има своите предимства, но прекалената консумация, особено на червено месо и преработено, е свързано с увеличаване на рискове, които компрометират здравето.

Това е силно индивидуално. Някои хора имат заболявания, при които именно тази диета е ОК. Няма някакъв стандарт в храненето. За всеки си има нещо, което рабти.

Аз обожавам всякакви тестени неща, но не ми действат добре. Месо и зеленчуци са ми идеални.

Но като говорим за бюджет, колко хора в пенсионна възраст могат да си позволят да се ханят така.

# 1 734
  • Между гори и планини
  • Мнения: 11 797
Аз като дете нищо не харесвах и не ядях. Два пъти лежах в болница на системи от недохранване. Майка ми и баща ми чудеса правеха да ми намерят някакво нещо дето да харесам.

Ех, защо и сега не съм така Simple Smile. Веднъж на морето изядох една фуния със скариди и после баща ми пропътува цялото азстояние, за да ми донесе. Познай дали ги ядох Simple Smile.

И аз като малка бях безкрайно злояда. Отдавам го на факта, че майка ми , да е жива и здрава е ужасна готвачка 😂 Сега като си готвя по своя вкус, въобще не си личи злоядост . А до 10клас бях като дъска от слабост - никакви извивки 🙄 сега не извивки, а вълни имам 🤪

# 1 735
  • София
  • Мнения: 3 430
Едно от основните предимства на месото според мен е, че приготвянето му е много по-лесно. Вчера за вечеря правих чушки с доматен сос. И те, и повечето постни манджи са голяма врътня - чистиш, режеш, стържеш, печеш, задушаваш, и един час е заминал. Ако бях сложила пържоли на грил тигана, щеше да е наполовина, пък във фурната - няма и 10 минути. Затова и се консумира много повече според мен.
Същото е и с повечето постни/безмесни неща (с изключение на боб и леща може би), просто им трябва повече време и внимание което днес нямаме.

# 1 736
  • MI
  • Мнения: 11 890
Уил, стомахът има някакъв капацитет, и като обем. Като го напълниш със зеленчуци, как ще изядеш и половин пиле? Обикновено такива манджи се ядат повече време. Дори да не е тристепенно менюто. Аз лично се наяждам спокойно и с постно, никакъв проблем стига да не е ежедневно. Каквото и да ям всеки ден, накрая ще ми писне.

Нелка*, на същото мнение съм....

# 1 737
  • Мнения: X
Аз съм като Алф - имам 9 стомаха. Simple Smile Хайде, да не е половин пиле. Обаче 1/3 я омитам като стой та гледай. Плюс зеленчуците.

# 1 738
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Едно от основните предимства на месото според мен е, че приготвянето му е много по-лесно. Вчера за вечеря правих чушки с доматен сос. И те, и повечето постни манджи са голяма врътня - чистиш, режеш, стържеш, печеш, задушаваш, и един час е заминал. Ако бях сложила пържоли на грил тигана, щеше да е наполовина, пък във фурната - няма и 10 минути. Затова и се консумира много повече според мен.
Същото е и с повечето постни/безмесни неща (с изключение на боб и леща може би), просто им трябва повече време и внимание което днес нямаме.
Ми не. Днес сложих зелен боб- няма 10 мин. подготовка и още 20 мин. готвене. Ако слагах и месо вътре, щеше да отиде доста повече време. И грах, и леща правя така. Боба отнема повече.
И веганските "мръвки" стават за 5-10 мин. на тиган, фурна или скара. Изобщо е много по-лесно на растително хранене.

# 1 739
  • София
  • Мнения: 3 430
Едно от основните предимства на месото според мен е, че приготвянето му е много по-лесно. Вчера за вечеря правих чушки с доматен сос. И те, и повечето постни манджи са голяма врътня - чистиш, режеш, стържеш, печеш, задушаваш, и един час е заминал. Ако бях сложила пържоли на грил тигана, щеше да е наполовина, пък във фурната - няма и 10 минути. Затова и се консумира много повече според мен.
Същото е и с повечето постни/безмесни неща (с изключение на боб и леща може би), просто им трябва повече време и внимание което днес нямаме.
Ми не. Днес сложих зелен боб- няма 10 мин. подготовка и още 20 мин. готвене. Ако слагах и месо вътре, щеше да отиде доста повече време. И грах, и леща правя така. Боба отнема повече.
И веганските "мръвки" стават за 5-10 мин. на тиган, фурна или скара. Изобщо е много по-лесно на растително хранене.
Супер, аз мога да постигна 10 мин само ако зеления боб е в пакет, но е юли месец и наблягаме на прясното.

Общи условия

Активация на акаунт