Колко пари харчите на месец за храна

  • 95 924
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 755
  • Мнения: 27 284
Хубавото месо си е скъпо, не всички ядат от Била и Кауфланд намалено месо.
Последно като пратих ММ в една месарница (Гурман, мисля се казва), се върна с 2 торбички, а беше платил 70-80лв.

# 1 756
  • Пловдив
  • Мнения: 1 734

Цени в Кауфланд, тази седмица: пилешко филе - 7.45, кайма смес - 5.99, телешка кайма - 6.99, телешки джолан осо буко - 18.99, свинска плешка - 6.29 . Имаше и други видове меса, като заек и патица, но не запомних цените. Не знам дали семейство ще успее да се вмести се вмести в 50 лв. на седмица с тези цени, но ми изглеждат по-ниски от спряганите в последните страници и подходящи при ограничен бюджет.

Знам, че не е точно по темата, но това което се продава в Кауфланд обикновено е нещо, което прилича на месо. Последните години твърдях, че не обичам свинско, точно заради такива магазини (пазарувах месо от Кауфланд и Лидъл). Накрая като купих месото от месарски магазин, се оказа че обичам свинско, просто това което съм купувала не става.
Храната е здравето ни. Наистина, няма съвсем чиста храна вече, но съм категорична че не си заслужава компромис да се купуват подобни боклуци. По-добре да ям боб отколкото кайма или месо от Кауфланд.

# 1 757
  • Мнения: 21 752
Според мен обяснението е в това, че месечният и седмичният бюджет за храна са им различни - напред писа, че определени разходи ги отчита към месечния разход, не към седмичния.
Накрая всичко си намира обяснението.

# 1 758
  • Мнения: 3 654
От Кауфланд месо никога.
Относно телешкото скъпо е само по специализираните магазини за меса,иначе има на доста прилични цени,аз редовно вземам за децата и за нас.То е до човек дали го обича месото или не.За прословутите 50лв които се дъвчат вече   N на брой страници всеки си решава какво ,кога ,как да напазарува и сготви.За село са спомена 70корена домати, 40пипер,тиквички патладжан, краставици, дини и картофи за разсад към 100лв поливане,работа въобще не излиза евтино.Но пък вкуса е 1път.Трепем се за по чиста храна за семейството.

# 1 759
  • нейде там, където ....
  • Мнения: 5 459
Цените, които споделих, са от тази седмица, от определен магазин. Не коментирам качество, нито казвам, че всички трябва да ядат от там. Давам ги като пример, че ги има.
За някого компромисът може да е дали да яде изобщо или да си купува продуктите от там.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 09:18 от jd

# 1 760
  • Пловдив
  • Мнения: 1 734
Цените, които споделих, са от тази седмица, от определен магазин. Не коментирам качество, нито казвам всички трябва да ядат от там. Давам ги като пример, че ги има.
За някого компромисът може да е дали да яде изобщо или да си купува продуктите от там.
Изобщо не съм съгласна. И аз имам майка пенсионер с 300 лв пенсия. Този компромис после се плаща отново - с пари за лекарства. По-добре да яде 80 гр. вместо 100 гр. но да не е онези меса, които пълнят с незнайно каква химия.

# 1 761
  • Пловдив
  • Мнения: 5 214
Не защитавам хипермаркетите, но защо си мислите, че купеното от друг магазин месо е по -"читаво"?
Пак е гледано по същия начин и хранено със същите боклуци.
Като искаш по-хубаво месо - или от био ферми, или тряя сам да си го отгледаш. Wink

# 1 762
  • Мнения: 2 783
Да ви кажа от моята камбанария, че телешко взимам по-рядко, защото го приготям по-дълго време, а не заради цената. И в едно ежедневие като нашето, където вечерята се приготвя всяка вечер след работа, имам време да бая на печката само уикендите.
Проблема с менюто е, че ММ бойкотира и не дава идеи/не се съгласява с моите. Ако има пиле с ориз за вечеря ще го яде, къде ще ходи, но ако по план трябва да се прави се мръщи и казва, че не го иска/няма да го яде.
Хората гледат злояди деца, аз злояд мъж имам.
От Лидъл и Кауфланд не купувам млечни/месни продукти, ако се налагаше да купувам бюджетно месо, пак щеше да е от месарница, просто няма да е врат, джолан и тн. Има и разлика от месарница до месарница.

# 1 763
  • Мнения: 5 432
Бенджи, защото месото на Кауфланд е масово вносно, замразявано години наред и е прясно размразено за да ти го предложат за свежо.. Обработват го с оцветители и окрехкотители..

В месарницата до нас идва на трупно месо, вече имат и транжорна. Това са заклани животни до 2-3 дни назад.

Фирма Пилко гледа животни и за износ за Англия, и за БГ пазара, и за КФС..  що така като няма разлика ги делят още от люпилнята та чак до транжорната?

@Лъки, Гурман е скъпа месарница и по-лошото е, че няма на какво отгоре да е толкова скъпо. Близо ми е , пазарувах няколко пъти, до момента, в който ми сложиха месо от някакво супер старо прасе .. и го готвих колкото и телешкото .. ми не мерси

# 1 764
  • София
  • Мнения: 7 215
Месо купуваме от месарница Партньори. От ЛИдл многооооо рядко и инцидентно пилешко,. Свинско - не, колкото пъти см взимала от Лидл все има някакъв дъх ужасен.

# 1 765
  • Мнения: 50 771
Аз пък съм доволна от месото в Лидл.

# 1 766
  • Мнения: 23 910
Масовото месо, което се продава в България е това, което масово се купува, и то не е по 30 лева килото, за отгоре да не говорим. Това, че някой не сяда на масата без Блек Ангъс, стек Фиорентина, дива сьомга, еленско или стриди, хич не го прави представителна извадка.

# 1 767
  • Мнения: 1 114
Кукумицинка, разбрахме вече. Ти обаче пак не каза как 4 души ядат Пълноценно с 50 лв.

# 1 768
  • Мнения: 23 910
Кукумицинка, разбрахме вече. Ти обаче пак не каза как 4 души ядат Пълноценно с 50 лв.

И кой е казал, че ядат пълноценно? Нима всички хора се хранят пълноценно, все едно колко харчат за храна? Обаче поне, като е скептичен човек, да не слага в сметките стоки, които са с високи цени и не са масово потребявани. То има и води за пиене на цена от 2-3-4-цифрена сума литъра, ама като калкулираш колко харчиш за вода, някоя такава вода ли взимаш за пример, за по-грандиозно, или вода за 30-50 стотинки литъра?

А и в случая мисля, че е както се каза - че просто не се включват в седмичните разходи за храна някои разходи, а просто отиват в някое друго перо.

# 1 769
  • Мнения: 3 654
В Кауфланд месото е най големия боклук който може да има ,запасите на Европа от преди много много години.Да бих предпочел да не го ям,да ям без месо отколкото от там.Или вместо 2кг боклук 700гр читаво.Здравето на човека е 80%храната.Може ли бутче да тежи по 400 600гр айде благодаря.На боклука боклука продават там.Евтиното винаги излиза скъпо в даден момент.Понеже имам анемия и гастрит доктора казва 1път в седмицата 1супа топчета е достатъчна за набавяне на желязо в организма така, че може с малко но качествено.Да има хора без месо не сядат по 3 пържоли мацват на ядене,има и такива които могат без месо.Не означава,че като се назобаш с 500гр месо всичко е 6,организма си взема своето другото си е апетит и лакомия поне за мен.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 11:35 от cia_maritima

Общи условия

Активация на акаунт