1. Прекратявам купуването на готова храна, полуфабрикати, колбаси и вносни сирена.
2. Заменям скарата с готвено ядене с месо.
3. Купувам и вносно месо, защото е по-евтино.
4. Готвя по-често субпродукти и пилешко. Малко намалявам рибата.
5. Опростявам закуските. В основната си част ще са филия с лютеница, сладко, мед и подобни.
6. Съобразявам менюто с промоциите в хипермаркетите. Нямам предвид да купувам боклуци, а да следя кога са намалени ползваните от мен марки.
7. При възможност пазарувам от фирмени магазини и пазари. Давала съм в темата сравнение на цените за един и същи продукт.
8. Алкохолът не го броя за храна. Безалкохолното се заменя с вода, изстуден чай или компот от сезонен плод. Него и без това го купуваме по изключение, та не е голям разход.
Това са резервите, които открих набързо. Само не ми е ясно кога ще ходя на работа, ако правя изброеното.