Колко пари харчите на месец за храна

  • 95 762
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 875
  • София
  • Мнения: 10 997
Такава същата ябълка имах и аз, само че нарязана, купувана от кварталния плод-зеленчук, за доста лв./кг.
Сигурно седмица я държах да видя какво ще стане. Ми, нищо не стана. Изхвърлих я така почти свежа. Добре, че никой не я изяде...

# 1 876
  • Мнения: 1 114
Птица, не е в България, но и там съм купувала от същите.

# 1 877
  • Мнения: X
В квартала ми в София има много гиздавичко магазинче за плодове и зеленчуци, от което никога не пазарувам, точно защото повечето от тях изглеждат като направени от специален вид ядивно-декоративна пластмаса. Със сигурност мащехата на Снежанка е купила ябълката от там. Иначе, ако избата е дълбока и има достатъчно влага, ябълките се запазват свежи до май месец. Но то си личи, кога е естествена свежест.

# 1 878
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 765
Наръбаната ябълка, т.е. обработените с нещо си плодове и зеленчуци, е много интересна и силно по темата, само че защо ми се струва, че не е купувана у нас Simple Smile А ние все пак си говорим за нашите големи вериги, малки магазини, фирмени магазинчета и общински пазари.
Уточнение, моля!
не е произведена у нас. иначе такива изкуственяци по нашите магазини - бол.
и мухите не искат да кацат в/у тях.

# 1 879
  • Мнения: 23 889
Близо до Свиленград има една ферма за био ябълки, всичко е за износ, изобщо не ги продават в България, а са страхотни. Ние тук купуваме чуждата химия

# 1 880
  • София
  • Мнения: 44 404
Каква е тази дума "наръбана"?
Между другото, в нашия квартал е пълно с ябълкови дървета. Иначе ние не ядем ябълки. Майка ми ми носи и така си седят - някои се сбръчкват, други гният - различно.

# 1 881
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 765
като наръфана е.

# 1 882
  • Мнения: 1 114
Не мисля, че баш тези зелените грани смит се отглеждат в България. Не съм сигурна разбира се, но вероятността да са вносни и третирани е голяма.

Аз като ходя по пазар гледам да купувам предимно медтна продукция и не от тези перфектните на вид. Хем са по-евтини, хем са по-пресни и вкусни.

# 1 883
  • София
  • Мнения: 44 404
Ох, трябва да ходя за чесън. Не мога да намеря хубав и това си е.

# 1 884
  • Мнения: 1 114
Рокстар, не е ли рано за чесън? Още сигурно има пресен.

# 1 885
  • Мнения: 50 728
Е, аз пък не обичам ябълки като цяло, само някои сортове. И точно тези жълтите ябълки спадат към обичаните от мен. Ама има едни големи и жълти, не дребните. Не знам от къде са и дали са изкуствени, обаче са ми по-вкусни и от банан, та ги купувам когато видя хубави. Имат и аромат, и сладост и нищо общо с пластмаса. Пък как са обработени не ми пука, след като от другите ми настръхва кожата все едно съм във фризер.

# 1 886
  • Мнения: 1 114
Тази е от зелените. Жълтите са с много крехка кора и има български, така че си ок Simple Smile.

# 1 887
  • Мнения: X
Предимство на хората в провинцията е, че могат да си купуват домашни плодове на  половин цена в сравнение с магазините. В Кюстендил цяла зима домашните ябълки не надвишаваха 1 лв за килограм, а в момента черешите са по левче на пазара. Идеална комбинация би била със софийска заплата на кюстендилски цени.

# 1 888
  • Мнения: 21 752
За черешите не знам, но днес в нашата част на прованса ми предлагаха домашни домати - май сорт ръгби - за 4 лв. кг. Със сигурност са домашни, гледани в пръст и на слънце, в това съм сигурна.
Трябва да питам как вървят плодовете, но около нас зеленчуците със сигурност са скъпи.

# 1 889
  • ...живея на последния етаж...
  • Мнения: 841
В абсолютно централна България днес черешите на пазара бяха 3 лева. В Била 4.
Пъпеши на пазара 2-2,50, в Била 1,50.
Доматите на пазара от 2 до 4 лева. Имаше и по лев и петдесет, но и за сос не ставаха. Та не бих казала, че е много по-евтино при нас. Качеството определено е по-добро на пазара обаче.

Общи условия

Активация на акаунт