Колко пари харчите на месец за храна

• 95 673
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 935
  • София /Абсурдистан
Имам машина за сладолед и си  правя домашен, трябва да я извадя  и пусна в действие. Обаче аз обичам шоколадов сладолед на клечка Simple Smile което с машинката няма как да го докарам.

# 1 936
  • Буркина Фасо
ей, карате ме да си направя един качествен сладолед.
ама ще си го ям сам. rotfImbo

# 1 937
с хубави продукти и баба знае, тук въпроса е да е хем евтино, хем на клечка, хем хубав сладолед.

# 1 938
На Медина и Огоста са със свежо мляко. Но пак слагат кокосова мазнина...

# 1 939
  • München, Deutschland
Че тя кокосовата мазнина е нещо хубаво, защо като противопоставяне на свежо мляко го казваш? Или не е тази кокосова, за която си мисля аз? 😃

# 1 940
не бе, нормална кокосова си е .. съвсем си е ок... само казвам, да не очакват сметана

# 1 941
  • София
Ходих преди няколко часа в Берьозка да си купя  Agotos хляб и ми дадоха брошура, три сладоледа, бял сметанов, за 3 лева. От тези във фунийки. Най - обикновен, но вкусен. Какво е съдържанието обаче не погледнах.

# 1 942
  • Countryside
Руските сладоледи традиционно са от сметана. Но и тези в Берьозката не блестят в състава, но поне са евтини и вкусни. И даже май не са съвсем руски...

# 1 943
Ти не вярваш, но ММ го вижда с очите си .. Комбайна се обръща 20 пъти в нивата за да напълни бункера.. Дето няма, ами е и черно от дъждовете
Все пак зависи и къде в Бг са нивите ,но не може всичко да е под общ знаменател ,,няма"" зърно.

# 1 944
Напаравих си справка и за последния месец сме изхарчили 700 лв за храна. Иронията е, че ако не си бях правила сметка никога нямаше да разбера къде изтичат пратие

# 1 945
  • München, Deutschland
За последните 30 дни изкарах 230 евро за перилни/почистващи, алкохол и храна. Нека сложим още 10-15 евро в работата. ОБАЧЕ, предните месеци зареждах хапчета за пране и миялна за около 6 месеца напред (това са ми най-големите разходи при битовата химия), този месец освобождавам фризера с неща, купувани преди, така че не е показателно при мен. Затова когато пиша тук, изравнявам на годишна база.

# 1 946
Че тя кокосовата мазнина е нещо хубаво, защо като противопоставяне на свежо мляко го казваш? Или не е тази кокосова, за която си мисля аз? 😃
Не е тази, за която си мислиш ти. Или по-скоро не е с качеството, което си мислиш. В евтините сладоледи се слага най-евтиното и вредно кокосово масло. Нали не мислиш, че някой вместо сметана или краве масло ще сложи далеч по-скъпото качествено кокосово масло каквото в България поради цената не знам въобще дали се продава. Ето малко инфо:   “Koĸocoвoтo мacлo и нeгoвaтa цeнa e щeĸoтливa тeмa зa бългapcĸия пoтpeбитeл. Знaeм, чe зa ĸoĸocoвo мacлo цeнa oт 5 лeвa нямa ĸaĸ дa индиĸиpa ĸaчecтвo. Ho oт 15? 20? 30? Kъдe зaпoчвa ĸaчecтвoтo и ĸъдe тo пpeминaвa в лyдocт?

Πpeдпoлaгaм, чe вcичĸи знaeм – нaй-дoбpoтo ĸoĸocoвo мacлo e

Ехtrа Vіrgіn, cтyдeнo пpecoвaнo, нepaфиниpaнo и oт пpecни ĸoĸocoви opexи

И щe бъдa нaпълнo, aмa нaпълнo oтĸpoвeнa – в Бългapия eдвa ли щe нaмepитe тaĸoвa.

Дopи и нaй „биo“ и „ĸaчecтвeни, пpeчиcтeни, бeз xeĸcaн, oт дeвcтвeнитe гopи нa Koĸocoлaндия“ ca извлeчeни oт cyшeни ĸoĸocoви opexи. Toвa дaвa pиcĸ oт зaмъpcявaнe c плeceн пpи изcyшaвaнeтo, ĸaĸтo и yнищoжaвaнe нa цeнни вeщecтвa.
Eĸcтpaĸциятa нa ĸoĸocoвo мacлo ce извъpшвa пpaвилнo чpeз т.нap. „wеt mіllіng“ – cмилaнe нa влaжнaтa ĸoĸocoвa мaca..................10 лeвa зa пoлoвин ĸилoгpaм ĸoĸocoвo мacлo e aбcypднo ниcĸa. Дopи дa изглeждa „бялo и дoбpo“, нaй-вepoятнo e cилнo paфиниpaнo. Ocoбeнo тpябвa дa бъдeтe aлapмиpaни пo oтнoшeниe нa цвeтa, вĸyca и миpиca. Hямa дa ce yчyдя, aĸo yxae нa пyшeĸ или e мътнo пpи paзтaпянe – cигypни пpизнaци зa извличaнe пpи oтĸpит oгън.

15-лeвoвo пoлoвинĸилoгpaмoвo мacлo eдвa ли ce oтличaвa тoлĸoвa мнoгo oт 10-лeвoвaтa cи ĸoнĸypeнция. He зaбpaвяйтe – ĸoĸocoвa пaлмa в Бългapия нe pacтe! Hиe cмe cвиĸнaли нa eвтин зexтин зapaди близocттa ни c Гъpция и нa eвтинa poзoвa вoдa зapaди мecтнoтo ни пpoизвoдcтвo, нo c ĸoĸoca нe e тaĸa. Macлoтo ce внacя oт eĸзoтични, дaлeчни cтpaни. Cтaвa дyмa зa paзxoди пo oтнoшeниe нa: oтглeждaнe, дoбив, тpaнcпopт (мнoгo пo-cĸъп oт тoзи нa мecтнaтa ни пpoдyĸция!), цeни нa cĸлaдoвe и нaдцeнĸи нa ĸpaeн тъpгoвeц. Tpyднo щe ycпeeм дa пoĸpиeм тaзи цeнa. Macлo oт Шpи Лaнĸa? Kaĸ пъĸ нe!

Oт 20 лeвa зa пoлoвин ĸилoгpaм вeчe мoжeм дa cи гoвopим зa ĸaчecтвo. Paзбиpa ce, тpябвa дa внимaвaмe зa oбщитe пpизнaци зa ĸaчecтвeнo ĸoĸocoвo мacлo, зaщoтo няĸoи бeзcĸpyпyлни бългapcĸи тъpгoвци нямa дa ce пocвeнят дa лeпнaт пpeмиyм цeнa нa eвтин пpoдyĸт.
Bнимaвaйтe cъc „cтpaнa нa пpoизxoд“. Toвa, чe нeщo cи e oпaĸoвaнo в Aвcтpия, нe oзнaчaвa, чe имa aвcтpийcĸo ĸaчecтвo. http://www.infarmaciq.com/tsena-kokosovo-maslo/

# 1 947
  • Буркина Фасо
Ти не вярваш, но ММ го вижда с очите си .. Комбайна се обръща 20 пъти в нивата за да напълни бункера.. Дето няма, ами е и черно от дъждовете
Все пак зависи и къде в Бг са нивите ,но не може всичко да е под общ знаменател ,,няма"" зърно.
"няма"  е  паролата за вдигане на цените.Smiley

# 1 948
Двама възрастни сме, не успяваме да паднем под 400 лв на месец за храна+битова химия. Храним се изцяло вкъщи, веднъж месечно излизаме да хапнем навън.
Напоследък имам чувството, че харчим дори повече от 400 лв. В момента съм безработна и се опитвам да контролирам харчовете за храна, но сякаш колкото повече се старая, толкова повече пари харчим. Уж не купуваме глезотии, а обикновени продукти, но е факт. Не знам как става.
И наистина всичко е поскъпнало много. Рядко успявам да изляза от магазина с под 10 лв сметка. За да се получи, трябва да започна да купувам боклуци и да правя компромис с качеството, което няма как да стане. Омагьосан кръг.

# 1 949
"няма"  е  паролата за вдигане на цените.Smiley

Mда няма, защото в момента се изпълняват фючърсните договори и се изнася.. , корабите са един след друг на пристанище Варна.
Нали така гадните земеделци трябва да се спасяват сами, ами спасяват се, през оная работа им е за държавния резерв!

Общи условия

Активация на акаунт