Колко пари харчите на месец за храна

• 95 627
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 2 025
  • София
Инфлацията се изчислява върху всички цени. Всички.
Ако вземем цените само на хранителните продукти за 5 г, ще се види, че са нагоре.

# 2 026

Не знам как някои ги правят тези магии по 200-300лв на месец...че и здравословно...

не ги правят, разбира се.

# 2 027
Инфлацията се изчислява върху всички цени. Всички.
Ако вземем цените само на хранителните продукти за 5 г, ще се види, че са нагоре.

Разбира се, че нагоре. Ама не чак толкова, колкото се говори.

# 2 028
За един уикенд набираме около половин тон ябълки, които ядем до май месец. Черешите, вишните, кайсиите, сливите, прасковите и малините, в момента на консумация или максимум за 3-4 дена напред. Не е тежко брането, особено сравнено с труда по зеленчуците.

# 2 029
  • Варна
За съжаление, не всички се радват на изобилна реколта. Имаше наводнения, градушки,  климатични аномалии.
Как съхранявате огромно количество плодове?

# 2 030
Съхранявам само ябълки и зимни круши в дълбока изба, облицована с речен камък, който задържа температурата приблизително еднаква през цялата година. Нареждам на дървено скеле на рехав слой и това е.

# 2 031
  • Буркина Фасо
Да си набереш нещо са собствена консумация е по- скоро удоволствие. Не бих се сетила да го калкулирам.
и за мен е удоволствие да си "набера" нещо за консумация от рафтовете в магазина, но пък ми го калкулират Smiley

# 2 032
Да си набереш нещо са собствена консумация е по- скоро удоволствие. Не бих се сетила да го калкулирам.
Всяко удоволствие се заплаща.

# 2 033
  • Варна
За храна даваме между 400-600 лева на месец, като зависи дали готвя или сме повече в движение. Пазаруваме предимно от лидъл, двама сме. Това включва месо, мляко, зеленчуци, химия, алкохол. Аз се замислям за ядене без месо, виждам, че има големи застъпнички на такова хранене, но за мен то ме надува и е пълно с хормони. Храня се без глутен затова доста се качват парите за брашно, захар, специални и т.н. Иска ми се да даваме по-малко пари за храна, но най-важното да е по-качествена и затова фермерските пазари са опция за месо специално. Зеленчуци гледаме малко домати, тиквички, зелен боб, така че макар и минимално облекчава бюджета. Зимнина не правя.

# 2 034
Ох, много пари за храна даваме и ...все хем хладилник, фризер са пълни, хем не ми идват идеи-разнообразни за манджи и ..все хвърляме храна😒.Мнооого ме е яд.Досега пазарях месечно, но....имам чувството, че това не е най-рационалното, защото през седмицата пак купуваме млечни и зеленчуци, плодове..Пак купувам така и нещо странично....

# 2 035
  • София
Ние хапваме много млечни, които няма ка да се купуват месечно.

# 2 036
Как пазарувате за цял месец, как издържат плодове и зеленчуци, млечни и яйца.
Аз предпочитам да купувам продуктите конкретно за това какво съм решила да готвя за следващите 2-3 дни. Дори съобразявам менюто с промоциите в магазина.
Месо не обичам да замразявам, освен ако не е домашно.. До нас има месарница, където им носят през два дни трупно охладено месо, те го разфасоват на място..

# 2 037
  • München, Deutschland
Аз предпочитам да купувам продуктите конкретно за това какво съм решила да готвя за следващите 2-3 дни. Дори съобразявам менюто с промоциите в магазина.
Месо не обичам да замразявам, освен ако не е домашно.. До нас има месарница, където им носят през два дни трупно охладено месо, те го разфасоват на място..
Скаридка, немските домати издържат докъм 2 седмици и нещо, патладжани, тиквички - към 4...
Мобе би няма да повярваш, че имам ябълки от зимата, може би март - леко са започнали да омекват, но не и да се развалят. Когато купя авокадо, се продават толкова зелени, че си предвиждам 6 седмици в хладилника да доузреят. А авокадо ядем често, постоянно докупувам, за да имам за след месец... В Германия живея, пазарувам от Лидл, Кауфланд и други вериги, които в бг ги няма, т.е. най-нормални магазини.

Млякото е UHT, издържа си месеци без проблем. От съседка разбрах, че яйцата държали извън хладилник около седмица-10 дни, а после го прочетох и на опаковката... На мен никога нямаше да ми хрумне яйца да не се държат в хладилник, но...

Натурални сокове пием по максимум един месечно, например. Купувам 5-6 броя и стигат за месеци напред...

Все пак за цял месец напред е трудно, права си, но аз лично пазарувам на около 10 дни, понякога на 2 седмици. Такова нещо да ходя на 2-3 дни в магазина е само ако се присетя нещо конкретно или ако самите магазини са много далеч един от друг и не успявам да мина през двата след работа (всичко вечер затваря в 8...).

# 2 038
Аз предпочитам да купувам продуктите конкретно за това какво съм решила да готвя за следващите 2-3 дни.
И аз ако имах месарница на пешеходно разстояние под 200 метра нямаше да замразявам купено месо, когато купя по голямо количество. За домашното ( пилешко и заешко) друг вариант освен буркани нямам и затова част замразявам другата на буркани. Плодове в момента не купувам хапваме каквото имаме или са ни подарили съседите. Ето сега пъпешите са готови и всеки ден берем по един два. Съседа има грозде,  което е узряло ами те хапнаха пъпеш ние грозде. Зеленчуци всичко, което консумираме си отглеждам, в магазина влизам само за гъби и лимони по това време на годината.
Яйцата издържат повече от 10 дни. Навремето са събирали от началото на великденските пости яйца за празника това са 40 дни. Аз в момента имам доста и непрекъснато и от тях подарявам. Млечните да ми основния проблем. Сирене купувам кутия 9 кг но имам хладилник в който мога да го държа. Кисело мляко купувам конкретна марка 2 кг кофи за двете къщи по една и за седмица стига. Само прясното е UHT .

# 2 039
Хриси, това, което описваш, не е храна, а фураж за хора. И дори не ги е срам да го продават.Пфу!

Общи условия

Активация на акаунт