Майчинството счетоводно-82

• 35 846
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Да, достатъчно е стига да имаш стаж.

# 721

Благодаря! Имам,но проблемът е,че имам само 1 познат човек с фирма и ми е доста неудобно да го моля и не знам дали ще може,фирмата е в съвсем различна сфера от това,което съм работила,ноо ще мислим и ще търсим варианти за да вземам майчинство.

# 722

Благодаря! Имам,но проблемът е,че имам само 1 познат човек с фирма и ми е доста неудобно да го моля и не знам дали ще може,фирмата е в съвсем различна сфера от това,което съм работила,ноо ще мислим и ще търсим варианти за да вземам майчинство.
Самоосигуряване на свободна професия е най добрия вариант за Вас.

# 723

Здравейте,може ли малко информация за този вариант,защото никак не съм на ясно,може ли да се самоoсигурявам пак само 1 месец преди болничния от 45 дена,защото аз сега съм в трети месец и ще са наистина много разходи,ако започне от сега.Дали има телефон или място,на което мога директно да попитам,ако отида в НОЙ за този вариант. Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 22:38 от FBID10209338927021027

# 724
В графа „Статус на плащането” пише „Не подлежи на плащане”, на какво се дължи това? Това е последния болничен от болницата при изписване след раждането и е от 30.10 до 10.12.

# 725
  • София
В графа „Статус на плащането” пише „Не подлежи на плащане”, на какво се дължи това? Това е последния болничен от болницата при изписване след раждането и е от 30.10 до 10.12.
Предишния болничен до кога е? За колко дни е това “неподлежи на плащане”?
Най-добре дайте снимка

# 726
Най-добре дайте снимка

# 727
Добро утро, момичета! 🌹
Въпрос към тези от вас, които са подали документ, удостоверяващ бременност.
Тъй като имам такъв документ, но е издаден миналия месец (т.е. на 22.10), а смятам тези дни да съобщя на шефа.. Трябва ли да взимам нов док от АГ с актуална дата към този момент? Или от счетоводството ще ми признаят и този със задната дата?
Дано съм обяснила правилно. Благодаря.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 09:29 от Анонимен

# 728
Най-добре дайте снимка

Моя болничен,който е издаден от болницата също се застъпва и пише “не подлежи на плащане”.От НОИ ми казаха,че проблем няма и ще бъде изплатен ,след като изтече.

# 729
Здравейте,
болничен съм от 18.10 до 16.11 от ЛКК, 30 дни. Първата част от обезщетението от НОИ получих на 30.10. Кога да очаквам останалото плащане.
Благодаря

# 730
  • София-Младост
cats7, ти си родила преди термин. По предходния болничен (два-три реда по-долу) са ти изплатени пари до  07.11..
Затова на реда за м.10 пише, че не подлежи на плащане...тези два дни от октомври вече са ти платени(пише изплатен на 04.11). Днес ще получиш и пари за 5 работни дни от м.11
След това началото на м.12 ще получиш парите за останалите работни дни от м.11.

Здравейте,
болничен съм от 18.10 до 16.11 от ЛКК, 30 дни. Първата част от обезщетението от НОИ получих на 30.10. Кога да очаквам останалото плащане.
Благодаря
Всяко второ питане  е за това...В края на ноември, началото на декември ще получите и останалите пари.

# 731
  • София
Най-добре дайте снимка

Тези дни вече са ти платени с предишния болничен. За това е така. Имаш плащане за 10месец - 23дни

# 732
Добро утро, момичета! 🌹
Въпрос към тези от вас, които са подали документ, удостоверяващ бременност.
Тъй като имам такъв документ, но е издаден миналия месец (т.е. на 22.10), а смятам тези дни да съобщя на шефа.. Трябва ли да взимам нов док от АГ с актуална дата към този момент? Или от счетоводството ще ми признаят и този със задната дата?
Дано съм обяснила правилно. Благодаря.
Здравей, hope_k. Вчера подадох уведомление за бременност на работното си място с прикачен към него амбулаторен лист, удостоверяващ бременността ми. Амбулаторният лист е издаден на 09.10, но го подадох чак вчера, защото исках да мине БХС. Нямах проблеми в счетоводството даже се учудиха, че въобще нося документ, явно съм първата, която ги уведомява по този начин. Не мисля, че ще имаш проблем.

# 733
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Здравейте,може ли малко информация за този вариант,защото никак не съм на ясно,може ли да се самоoсигурявам пак само 1 месец преди болничния от 45 дена,защото аз сега съм в трети месец и ще са наистина много разходи,ако започне от сега.Дали има телефон или място,на което мога директно да попитам,ако отида в НОЙ за този вариант. Благодаря предварително!

Аз още чакам отговор на тоя въпрос и как се определи , че свободната професия е най-добър вариант....

# 734

Аз още чакам отговор на тоя въпрос и как се определи , че свободната професия е най-добър вариант....

Здравейте,

Потребител Animimi90 ми обясни на лични съобщения,че тя е направила така,за да получава майчинстово. Помолих я да ми даде повече информация и тя се отзова. Simple Smile Вариантът с фирмата са й обяснили от НОЙ,че е рискован,защото в момента на постъпването на трудовия договор НАП или НОЙ пускат проверка,съмнително е да започне работа бременна в осми месец,мисля да се самоосигурявам наистина,за да не се притеснявам излишно от възможните проверки и да натоваря моята близка. Разбира се ще се поинтересувам отново като наближи моментът.

Общи условия

Активация на акаунт