Майчинството счетоводно-82

• 35 879
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз искам да попитам следното: работя в 1 фирма от 1 година и вероятно скоро ще излеза в болнични та така до края ба бременността. 2 години няма да ги докарам без прекъсване, но тези да кажем 7 месеца ще ми се броят ли също като стаж, въпреки че ще съм в болнични? За майчинство ме интересува. Благодаря предварително.

Стига договорът ти да е на 8 часа, няма за какво да ти трябва 2 години стаж...особено без прекъсване.Особено ако имаш и предходен стаж.

# 706
Момичета, имам пуснат болничен от 27.10 до 26.11. Забелязвам, че в сайта на НОИ са отбелязали само 1 ден за изплащане. Дали това е 1 ден за октомври и ще се появят ли скоро и дните за ноември? Не излиза ли всичко заедно?

# 707
  • София-Младост
Момичета, имам пуснат болничен от 27.10 до 26.11. Забелязвам, че в сайта на НОИ са отбелязали само 1 ден за изплащане. Дали това е 1 ден за октомври и ще се появят ли скоро и дните за ноември? Не излиза ли всичко заедно?
Не излизат заедно, защото сега ще получите този 1 ден от октомври, а в началото на следващия - дните от ноември. Другите 3 дни от октомври са за работодателя.

# 708
Ала-Бала, искаш да кажеш, че сумата за ноември ще я получа в началото на декември ли? Много странно, гледам стари болнични и не е имало такова разделение.

# 709
  • София-Младост
Ала-Бала, искаш да кажеш, че сумата за ноември ще я получа в началото на декември ли? Много странно, гледам стари болнични и не е имало такова разделение.
Да, не плащат авансово.
Текста под календара в зелено:
https://www.nssi.bg/component/banners/click/22

# 710
Здравейте, първата ми година майчинство е до 23.12, но тръгвам на работа по-рано и майчинството ми го прекратяват считано от 14.11. Та въпросът ми е кога горе долу мога да очаквам плащане за половината месец ноември? И после би трябвало да получа и 50% за периода 14.11 - 23.12 ( както и за 2-та година), нали? Някъде четох, че декември ще изплатят майчинството и за ноември и за декември, но не знам дали е така. Благодаря предварително!

# 711
Здравейте! В началото на октомври излязох в 45-дневен, като преди това бях в болничен пак един месец. Преведена ми е сума само за времето на общия болничен. Кога да очаквам да ми преведат за 45-дневния? Мислех, че ще е в началото на месеца, но вече отиваме към средата, а нищо не са превели. Благодаря.

# 712
  • София
Здравейте! В началото на октомври излязох в 45-дневен, като преди това бях в болничен пак един месец. Преведена ми е сума само за времето на общия болничен. Кога да очаквам да ми преведат за 45-дневния? Мислех, че ще е в началото на месеца, но вече отиваме към средата, а нищо не са превели. Благодаря.
Зависи кога работодателя е предал болничния в НОИ. Имал е срок до 10.11.

# 713
Ясно, разбрах, благодаря! А в такъв случай НОИ докога от своя страна ги превеждат, колко време имат?

# 714
  • София-Младост
Ясно, разбрах, благодаря! А в такъв случай НОИ докога от своя страна ги превеждат, колко време имат?
Текста в зелено:
https://www.nssi.bg/component/banners/click/22

# 715
Здравейте! Simple Smile
Бременна съм, но още в началото.
По лична карта се водя в един град, а по насоящ адрес съм в друг. Решила съм, че ако всичко се развива нормлно, ще сменя и личната си карта по настоящия ми адрес.
Има ли някакъв минимален срок преди термина, в който трябва да стане това, за да няма проблем после при записването на детето?

# 716
Здравейте! Simple Smile
Бременна съм, но още в началото.
По лична карта се водя в един град, а по насоящ адрес съм в друг. Решила съм, че ако всичко се развива нормлно, ще сменя и личната си карта по настоящия ми адрес.
Има ли някакъв минимален срок преди термина, в който трябва да стане това, за да няма проблем после при записването на детето?

Аз бях по същия начин. Смених лична карта и адрес като влязох в 45 дневния. Родих 11 дена преди термин и бебчо е записан на новия адрес. Simple Smile

# 717
Здравейте,
Водя се в болничен с причина "застрашаващ аборт", но се налага да вляза в болница за 3-4 дена.
Някой да знае как стоят нещата в такъв случай? Ще се засекат болничните и не знам какво да правя.

# 718
  • София
Здравейте,
Водя се в болничен с причина "застрашаващ аборт", но се налага да вляза в болница за 3-4 дена.
Някой да знае как стоят нещата в такъв случай? Ще се засекат болничните и не знам какво да правя.
Не е нужно да взимате болничен от болницата, щом вече сте в такъв

# 719
Здравейте,

Искам да попитам колко време преди 45 дневния болничен преди термин трябва да бъда на трудов договор,за да ми се полага майчинство? Не работя в момента и ще се наложи фиктивно назначаване,но искам да съм наясно дали 1 месец преди тези 45 дни ще е достатъчно.

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт