Майчинството счетоводно-82

• 36 058
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, може да вземете и от личната, имат право да издават до 14 дни ако не се лъжа. Аз през бременността ползвах два пъти от личната по 10 дни.
Здравейте. Бих искала да попитам следното. Мисля да изляза болничен следващия месец. Но имам един месец до тогава, ако се почувствам зле мога ли да взема болничен по някаква причина от личната докторка или трябва задължително да е от гинеколога ми ?

# 361
Здравейте! Днес ще ми бъде издаден 45 дневния болничен от АГ. След около 2 3 седмици ще си сменя личната карта в друг град. Има ли някой идея дали ще има проблем от НОИ, че болничния ми ще е издаден и на него ще е вече стария мк адрес?

# 362
Много благодаря!

# 363
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте! Днес ще ми бъде издаден 45 дневния болничен от АГ. След около 2 3 седмици ще си сменя личната карта в друг град. Има ли някой идея дали ще има проблем от НОИ, че болничния ми ще е издаден и на него ще е вече стария мк адрес?

Не, няма да е проблем.

# 364
  • Плевен
Здравейте! При смяна на работодател до колко време се отразява информацията в сайта на НОИ? Новият ми договор е от 18-ти, но в сайта не виждам да е начислено обезщетение за гледане на дете до 2г. за септември. Обикновено до 4-ти вече ми е изплатено.

# 365
  • София-Младост
Срокът за подаване на декларация е 10.10.

# 366
  • Пловдив
Здравейте! Все още съм по майчинство първата година. Имам ПИК от НОИ и там си следя всичко, но до сега среднодневното ми обезщетение беше Х лв., а след днешния превод, виждам, че е Х лв.+ лев и нещо отгоре. Как става това?

# 367
  • София-Младост
Здравейте! Все още съм по майчинство първата година. Имам ПИК от НОИ и там си следя всичко, но до сега среднодневното ми обезщетение беше Х лв., а след днешния превод, виждам, че е Х лв.+ лев и нещо отгоре. Как става това?
Може да има някакво преизчисление.
Малко на гадаене я обръщаме темата понякога.

# 368
Здравейте, скоро ще излизам в болнични поради бременност,но ни казаха,че след нова година ще има увеличение на заплатите в нашия отдел.Ще ме засегне ли това увеличение и как по точно?

# 369
  • София-Младост
Здравейте, скоро ще излизам в болнични поради бременност,но ни казаха,че след нова година ще има увеличение на заплатите в нашия отдел.Ще ме засегне ли това увеличение и как по точно?
Няма как да те засегне сега. Като се върнеш чак тогава.

# 370
Здравейте, ако изляза болничен от един работодател и след това евентуално го продължа , но в друга фирма , трябва ли да имам отработени дни в тази другата фирма или мога да си продължа болничния? При смяна на работодател или на позиция (в същата фирма) има ли някакво прекъсване, което трябва да се отработи?

# 371
  • София-Младост
Трябва, за да влезе в сила договора. Минимум 1 отработен ден.

# 372
Значи може да имам един ден отработен и след това да си продължа болничните? А ако се засекат датите, ако прекратя едната длъжност на една дата , и ме назначат на другата на следващия ден, а да речем съм по време на болничен, ще ми го прекратят от НОИ и няма да ми го изплатят ?

# 373
  • София-Младост
Значи може да имам един ден отработен и след това да си продължа болничните? А ако се засекат датите, ако прекратя едната длъжност на една дата , и ме назначат на другата на следващия ден, а да речем съм по време на болничен, ще ми го прекратят от НОИ и няма да ми го изплатят ?
Гледайте да не се засичат. Прекратяване примерно считано от 07.10.
Днес сключвате новия ТД, те днес или утре подават уведомлението в НАП и постъпвате на 07.10..
Така  няма да има прекъсване м/у двата стажа.
Работите на 7-ми и от 8-излизате отново в болничен. Той ще е първичен и първите три дни ще са за сметка на работодателя.

# 374
Здравейте, терминът ми е на 24.03.20 г, но искам  да изляза болничен от ноември месец. Ще се отрази ли това на размера при изчисление на майчинство или е по-добре да си работя?

Общи условия

Активация на акаунт