Замира ли институцията брак?

• 19 099
  • 624
  •   1
Отговори
# 375
Напоследък все по-малко хора се женят/омъжват. Мъжете ли или жените не искат? Какво дава брака на тях съответно? И понеже тук преобладават повече жени, държите ли на брак с партньора си и защо?
Аз много искам да се омъжа за приятеля си, но според него това е ненужно и понеже му казах, че може и без сватба само подпис - той каза, че ако ще го правим ще е като хората и ще трябват и парички за да го направим. Каза, че ще съберем, но честно казано знам, че нищо няма да стане сега и детенце чакаме. Много искам, но какво да направя!?

# 376
Като си искала брак, не трябваше да се съгласяваш на детенце без брак. С дете винаги ще си намери причина да няма "парички". В краен случай можеш да му кажеш, че ще му оспориш евентуално припознсване и ще носи твоите имена детето, ако не сключите брак.

# 377
  • София /Абсурдистан
Ее, така с лошо не бива. Ще се заинати. А пък и един подпис нищо не решава.

# 378
Като си искала брак, не трябваше да се съгласяваш на детенце без брак. С дете винаги ще си намери причина да няма "парички". В краен случай можеш да му кажеш, че ще му оспориш евентуално припознсване и ще носи твоите имена детето, ако не сключите брак.
Не искам да му поставям ултиматуми, мисля, че доста неща му се събраха. Преди няколко месеца излязохме на квартира, аз забременях. Не работя, съкратиха ме като влязох в третия, не заради бебето-други причини. Сега влизам в шестия. Отделно аз имам едно детенце от предния ми приятел на 4г момче. Обичат се, но някой път малкия много се лигави и не знам. Май не е готов за толкова мн сериозни неща. Да отбележа аз съм на 21 а той на 24.. Даже секса спряхме напр не знам вече какво да правя. Нямам и фирма където да ме водят на работа за майчинство.. Абе общо взето нещата са ужас за сега. Живот и здраве март месец ражда, мисля че това ще го оправи психически.. Щес е стегне като види дъщеричката ни макар, че искаше и още иска момче!

# 379
  • Beyond the stars
В таз история бракът е най-малкият проблем.

# 380
Още един пример как "модната идея" за свободна любов и живот без брак накрая се оказва адски неподходяща, ако имаш ниска социо-икономическа позиция. То хубаво свободна любов, ама да няма накрая майка на 22 с две деца, без мъж и без доходи...

Точно за тия случаи е най-полезно да се държи на брак. То си е вид защита от ей такива ситуации.

Вие ще кажете замира ли институцията и има ли смисъл от нея...

# 381
  • някъде в орбита...
Още един пример как "модната идея" за свободна любов...
Ама разбира се - в горната история точно един брак така ще оправи всичко, и никакви простотии няма да се случват в живота, ами магически подписа ще направи двамата участващи мислещи и зрели Rolling Eyes

# 382
Бракът като подпис нищо няма да оправи. Това, което може да оправи нещата е, ако 21-годишната си избие от главата още отрано тия идеи за свободна любов и изисква нещата да стават по "старомодния" начин. Главно щото модният е за богати момиченца с гръб от тати, дето може да замажат грешките.

Та не подписът, а очакването и институцията брак може доста проблеми да решат, вкл. и като накарат двете страни да се позамислят, преди да сътворят два плода на свободната любов плюс големи драми и бедност.

Тя работата вече е отекла, ама както казах, който пропагандира модната чупка без брак, следва да се замисли дали наистина е толкова яко и дали всеки може да си позволи да живее така.

А той ако сключи брак и детето е родено в брак, е съвсем различно. После може да го гони за издръжка, или да получи присъдена издръжка от държавата. В нейното положение дори малко би помогнало. Той бракът не е за мислещите, а за ей такива немислещи, да ги понатисне малко и задължи.

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 14:25 от The Siren of Titan

# 383
  • Paris, France
За 21г с дете на 4г от предишна връзка, безработна и бременна никой няма да си прави труда де се жени. За 22-23 годишна с две деца още по-малко.

# 384
  • София
Чудя се и се мая, до къде може САМ да се докара човек.

# 385
Ами вече казахме - бракът не е за мислещите, а за несъзнателните. Ама то и плебсът придоби модни идеи и ей на, свободна любов. То това с пръстена и роклята може и без него. То е за неусетените моми, дето да си мечтаят за тия неща, вместо да се наплодят с нищо насреща.

# 386
За 21г с дете на 4г от предишна връзка, безработна и бременна никой няма да си прави труда де се жени. За 22-23 годишна с две деца още по-малко.
Може би си права.. Той преди искаше, защото аз исках, но после се скарахме, разделихме се, събрахме се и не пожела пак. Сгодени сме от 1г

# 387
Не искам да му поставям ултиматуми, мисля, че доста неща му се събраха. Преди няколко месеца излязохме на квартира, аз забременях. Не работя, съкратиха ме като влязох в третия, не заради бебето-други причини. Сега влизам в шестия. Отделно аз имам едно детенце от предния ми приятел на 4г момче. Обичат се, но някой път малкия много се лигави и не знам. Май не е готов за толкова мн сериозни неща. Да отбележа аз съм на 21 а той на 24.. Даже секса спряхме напр не знам вече какво да правя. Нямам и фирма където да ме водят на работа за майчинство.. Абе общо взето нещата са ужас за сега. Живот и здраве март месец ражда, мисля че това ще го оправи психически.. Щес е стегне като види дъщеричката ни макар, че искаше и още иска момче!

А можеше да използва предпазни средства и да не му се събират толкова неща, нали? Говориш така, сякаш забременяването ти е някаква злополука, която му се е случила без негово участие.

Не знам какво да ти кажа. По принцип и това, че на този етап все още натяква за момче, не е добър признак. Може би е добре, че нямате брак  Опитай се да си намериш фирма, където да излезеш в майчинство. За лице със свободна професия ми се струва, че не можеш да покриеш критериите, но ако не откриеш фирма, която да те назначи, потърси информация как да се е регистрираш като земеделски производител, за да имаш право на майчинство.

# 388
  • Варна
Vinovna, имате ли средно образование ?

# 389
Виновна, много те моля да си смениш ника. Много пораженчески звучи.

Общи условия

Активация на акаунт