Замира ли институцията брак?

• 18 936
  • 624
  •   1
Отговори
# 495
Който с когото иска да се сравнява. Никой никого не е задължил за конкретна посока на равниса.
Лично за мен равнението по тия, дето са с по метър по-ниски и с по 20 години по-малки не ми е полезно.
Като говоря за сравнения, обаче, както вече писах, от значение са не само финансовите въпроси, а основно културата - прилики и разлики. Е там вече нещата са много съществени, като разминавания, между нашата и някои чужди култури. И моля - не степенувам в посока по-добре или по-зле. Просто нещата са различни и несравними.

# 496

Но не е въпросът Китай или Ливан точно как са, а че това мислене "аз трябва да се сравнявам само с най-добрите, другите не са свят" може и да може да доведе до засилена амбиция и оттам до напредък, обаче води и до едни такива твърде засилени депресивни състояния и мрънканици: уааа, последни сме по всичко, прости сме, мизерници сме, други толкова зле и толкова некачествени като нас няма.

Дай да се сравняване с Конго и Заир, викам аз.

# 497
  • Пловдив
Аз се сравнявам с Джесика Алба, Моника Белучи и Анджелина Джоли по хубост. Обаче осъзнах, че съм видимо по-грозна от тях и няма за мен Брад Пит, в резултат на което се отчаях и сега само стоя пред огледалото и си викам: "Грозотия!". Но няма да се сравнявам със съседката Марийка, която има 10 кила в излишък, крив нос и рядка коса, я.

# 498
  • София
Много богати хора се женят, с или без договор и явно, не водени от мисълта да "не настинат и да не се минат".
А за да се родят децата им от бащата, предварително декларирал, 4е ще са негови.
И други такива нещица.....

# 499
То пък ако зависеше от "декларирането" на бащата, че децата ще са негови... Joy Joy По-скоро декларира, че ще са на негово име, ама чак пък и негови, много самонадеяно. Joy

П.П. Просто се шегувам, да не се захване някой сега да ме поучава.

# 500
  • Пловдив
За декларирането трябва единствено да си убеден в нещо, но винаги е божа работа дали е вярно.

А леля ти АбсурТ има предвид не установяване на самото бащинство, а "декларацията" на мъжа, че като ти направи деца, ще си поеме отговорността за тях. Опитва се да обясни колко огромна е разликата между брак и без брак в днешното време на лесни разводи и искове за установяване на бащинство и финансова независимост на жените, та си смуче доводи от пръстите.

# 501
Ааа, не, написала е, че "декларира, че ще са негови". По друг начин звучи, а не като: "декларира, че ще поеме отговорност за тях, още преди да ги е направил". Затова ми стана смешно. Иначе знам мнението й по въпроса, ама се забавлявам, нещо лигнята ме е хванала.

# 502
  • Пловдив
Е, не знам, ако има предвид самото бащинство ("името") - там вече съвсем божа работа. Wink

# 503
  • София
Много неща имам предвид- описани са в СК.
Който има дупе, се подписва, а който няма, шикалкави......

# 504
То пък ако зависеше от "декларирането" на бащата, че децата ще са негови... Joy Joy По-скоро декларира, че ще са на негово име, ама чак пък и негови, много самонадеяно. Joy

П.П. Просто се шегувам, да не се захване някой сега да ме поучава.

Неслучайно в много държави в личните документи все още е описан произхода от майката на децата от брак - дете АБВ от майка ГДЕ. Иначе си носят фамилното име на бащата, но там никога няма сигурност, така че в документите - майката.

# 505
  • Paris, France

Ако повечето хора, жени и мъже, виждаха малко по-далеч от дупето и органите пред него нямаше да се подписват толкоз лесно. Ако освен дупе имаха и мозък до подписи под разводи, има няма 2-3 години след брака нямаше да се стига.

Горещо препоръчвам на всички обмислящи брак да се консултират с юристи-специалисти по семейно право. Струва колкото един балеяж.

# 506
Много неща имам предвид- описани са в СК.

То първия път всеки има "дупе", щото не знае какви могат да се накъдрят. После обаче...никой не ще да се овътря за чест и слава.

# 507

Сватба с бяла рокля и 300 души може да се вдигне и без сключване на граждански брак. В България не е забранено да се сключи църковен брак без предварително да се сключи граждански, а църковният брак не обвързва с нищо пред закона. Малко свещеници се навиват, но не е забранено.

Забранено е да се сключва църковен брак без граждански. Това че някои свещеници се правят на бунтари не им прави чест. Пък и ако си истински вярващ, гражданският брак ти е последна грижа.
Иначе и аз съм била на сватба с 300 човека без да има сключен никакъв брак.   Ми карнавал си направиха хората.

# 508
  • Paris, France
То първия път всеки има "дупе", щото не знае какви могат да се накъдрят. После обаче...никой не ще да се овътря за чест и слава.

Е, то и първия път за едната чест никой не се овътря. Забелязах, че децата на разведени родители сме доста по-внимателни и предпазливи и по-трудно слагаме подпис ако изобщо.

тайничка, признала съм населението на Заир и Конго за едно - доволни и не се оплакват, винаги изкъпани и чисти. Техните погребения са с песен и по-весели от балканска сватба. Ах, какви сватби имат! След половин час с хора от Конго се чувствам като летяща в облаците, след 10 минути разговор с някой от България, Сърбия или Тунис и Алжир съм като пребита - то са кризи, болести, проблеми, философии, съмнения, подозрения, мани!

# 509

тайничка, признала съм населението на Заир и Конго за едно - доволни и не се оплакват, винаги изкъпани и чисти. Техните погребения са с песен и по-весели от балканска сватба. Ах, какви сватби имат! След половин час с хора от Конго се чувствам като летяща в облаците, след 10 минути разговор с някой от България, Сърбия или Тунис и Алжир съм като пребита - то са кризи, болести, проблеми, философии, съмнения, подозрения, мани!

И как си го обясняваш? Защо ни е толкова ниска енергията? Тука е въпрос на лична гордост да забелязваме проблеми и да се оплакваме.
Няма да забравя един мой познат, който се оплакваше от общината. Решили да сложат на едно място на пътя до неговото село пешеходна пътека, но единият край на пътеката влиза в едни трънки (храсти). Беше силно горд да снима и да показва и във фейсбук ги публикува какви ненормалници били. Отделно пред всеки се оплакваше и сочеше общинарите за пример на идиотизъм и неадекватност.

Общи условия

Активация на акаунт