Замира ли институцията брак?

• 19 030
  • 624
  •   1
Отговори
# 510
Много неща имам предвид- описани са в СК.
Който има дупе, се подписва, а който няма, шикалкави......
Аз няма начин да родя без брак. И много жени мислят по този начин. Омъжена съм без предбрачен договор.
Ако не иска да подписва- прав му път, ще дойде следвашият.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 19:36 от Анонимен

# 511
  • Варна
Наша статистика - 65 % от новородените са извънбрачни . Малтретирана съпруга в брак с адвокат (от мастита фамилия) не смее и да мечтае за развод. Други търпят своеволията на съпрузи и любовниците им защото са зависими. Не всеки би оставил бившата да отнесе имоти и фирмени дялове.

# 512
Наша статистика - 65 % от новородените са извънбрачни . Малтретирана съпруга в брак с адвокат (от мастита фамилия) не смее и да мечтае за развод. Други търпят своеволията на съпрузи и любовниците им защото са зависими. Не всеки би оставил бившата да отнесе имоти и фирмени дялове.
А без брак какво получава ?
Питам, щото ако е по-изгодно ще кажа на моя да се разведем и да си живеем без брак ?

# 513
Свобода? Relieved

# 514
А, разбрах. Ясно.
Супер ! Значи съм се прекарала, като съм се омъжила ?!?
Можех да съм си свободна като птичка и да си правя каквото си искам без да се съобразявам с някакъв си мъж. Тц тц тц ццц

# 515

Аз няма начин да родя без брак. И много жени мислят по този начин. Омъжена съм без предбрачен договор.

Ти може би, Тереза, но има всякакви мръхли, които са готови на мъжките прищевки, само и само да ги приберат. Ако ги питаш обаче, ще се направят на модерни и че бракът не е важен.Sweat Smile

# 516
Е, то зависи и на колко години си. Преди 30-35 и на мен изобщо нямаше да ми хрумне да раждам от мъж, който не ми е съпруг. След 35+ вече съм на друго мнение, не че е хубаво, но ми е приемливо.

# 517
Не, Тереза, ти явно си случила на мъж. Но има и други случаи, в които е по-добре да не се надяват прибързано... откъде идва този израз „брачните окови”? Поне докато се опознаят. Казват, че всяка четвърта жена била жертва на домашно насилие. Ако случаят е такъв, сигурно е по-лесно да си тръгне без брак. Ако си имат пълно доверие и се познават напълно - ЗА брака съм.

# 518
  • Paris, France
Е, то зависи и на колко години си. Преди 30-35 и на мен изобщо нямаше да ми хрумне да раждам от мъж, който не ми е съпруг. След 35+ вече съм на друго мнение, не че е хубаво, но ми е приемливо.

Преди 30г изобщо не ми минаваше през главата да раждам от когото и да било, нито да се женя. Винаги съм приемала раждането без брак, но само ако жената живее в държава, в която този факт не е незаконен и/или ужасно срамен за детето и семейството. В България през 80те без брак не бих родила. В края на 90те вече беше приемливо и даже масово явление.

тайничка, хората от много средиземноморски култури са амбициозни и понасят зле липсата на достатъчни финанси, физика Итн. Климатът също има значение. На места с изобилна целогодишно храна хората са по-спокойни и уверени. Май е от климат. Северните също са депресари, обаче поне го прикриват. Огромен брой финландски мъже живеят сами и никога не помирисват жена, защото техните са презадоволени и не искат кого да е, но си седят кротко и не църкат. Африканците много танцуват, пеят и си изразходват енергията по този начин. Ядат хубава храна. Те и да са на минимална заплата ще си купят риба, зеленчуци и ще си сготвят и няма да ядат хляб и салам. Грижат се за външността си повече. Нещо такова.

# 519
  • Пловдив

Ти може би, Тереза, но има всякакви мръхли, които са готови на мъжките прищевки, само и само да ги приберат. Ако ги питаш обаче, ще се направят на модерни и че бракът не е важен.Sweat Smile

Не ми е ясно защо си позволявате да обиждате жените живеещи без брак. Живеем в свободна страна в 21 век, и да живееш без брак не е незаконно, нито пък срамно. Всеки сам прави своя избор и не е редно едните да обиждат другите.
То не бяха мръхли, бедняци, простолюдие и какво ли не. Ако уж обичаш един мъж и той не ще да подпише ще го зарежеш, изобщо не ми звучи като да си го обичала изобщо.

# 520
  • София
Ха, откога разводите са забранени?
В СК то4ка по то4ка пише какво полу4аваш, а без подпис  си караш на обещания и юнашко доверие. Mr. Green

In4hi, само да оби4аш опаковката не е извинение да създадеш живот.
Не е достатъ4но и само ти да оби4аш-за тангото трябват двама, ако ме разбираш.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 20:47 от absurT

# 521

tainichka,
Евала мацка, много те уважавам, защото си много откровенна и пишеш без излишни превземки !

# 522
  • Пловдив
В СК то4ка по то4ка пише какво полу4аваш, а без подпис  си караш на обещания и юнашко доверие. Mr. Green

Това какво пише и какво получаваш са две различни неща. Може бившия ти мъж да е осъден на 500 лева издръжка на всяко дете, но да се води безработен и си до там. Ако имаш пари ходи го дебни, следи, съди и все тая. Ако имате общо жилище какво получаваш, след дълъг съдебен драматизъм получаваш право да живееш в общото жилище с децата (ако са присъдени на теб) до навършването на 18 години. След това обаче никой не може да му попречи да се нанесе в съседната стая, да поиска продажба и подялба на имуществото. Нищо не ти спестява безкрайни скандали.
От всичките доводи ЗА брака ясно се откроява един - ДА получа, ДА деля.

Доста меркантилни доводи за брак. Не брак ами някаква сделка, покупко-продажба .... женим се аз ти раждам дете,  домакинствам, правим секс от време на време, ти работиш и ако се разведем ДЕЛИМ, ПОЛУЧАВАМ. Чувате ли се как звучите!? Не се учудвам, че все повече момчета и мъже не искат брак, и се чувстват като пушечно месо.

# 523
  • някъде в орбита...
Оле, милата... Joy  Някои тук като ги удари пубертета ще е купон Laughing

В СК то4ка по то4ка пише какво полу4аваш, а без подпис  си караш на обещания и юнашко доверие. Mr. Green
Ами на майка ми й отне години, яки нерви и (ще те шокирам) пари... И след развода имаше по-малко отколкото преди брака, а издръжката за децата стигаше точно за по едно сокче с паста за всяко.

# 524
Не ми е ясно защо си позволявате да обиждате жените живеещи без брак. Живеем в свободна страна в 21 век, и да живееш без брак не е незаконно, нито пък срамно. Всеки сам прави своя избор и не е редно едните да обиждат другите.
То не бяха мръхли, бедняци, простолюдие и какво ли не. Ако уж обичаш един мъж и той не ще да подпише ще го зарежеш, изобщо не ми звучи като да си го обичала изобщо.
А той ако те обича защо не би искал да се ожени за теб ?

Общи условия

Активация на акаунт